thuiswinkel-transparant

Historie per merk:

Essex Piano’s en Vleugels

Essex Piano's en Vleugels

Geschiedenis Essex Piano’s en Vleugels

Essex is het tweede merk, na Boston, dat in Europa door Steinway & Sons op de markt is gebracht. Steinway & Sons, dat aanvankelijk alleen in het topsegment operereerde, ging zich, nadat de familie Steinway het bedrijf uit handen had gegeven, ook richten op de midden- en lagere klasse piano’s en vleugels. In 1992 werd het merk Boston met succes gelanceerd en 10 jaar later, in 2001, probeerde men hetzelfde met het merk Essex voor het onderste prijssegment.

Voor de productie van de Essex instrumenten werd het Koreaanse bedrijf Young Chang uitgekozen. Helaas leverde de Essex niet direct hetzelfde succes als Boston. Dit werd o.a. geweten aan de economische teruggang. Ook begonnen na de bancaire crisis in Korea de lonen sterk te stijgen en daarmee de productiekosten.
Intussen was de Pearl River pianofabriek in China sterk gemoderniseerd en had men veel geïnvesteerd in westerse know how. In 2005 ging Steinway & Sons dan ook een samenwerkingsverband aan met deze fabriek in Guangzhou, provincie Guangdong in China, om daar nieuw ontwikkelde Essex modellen te laten bouwen en de markt, waar Yamaha, Kawai en Samick oppermachtig zijn, opnieuw te veroveren. De nieuwe Essex instrumenten kwamen in 2006 op de markt.