thuiswinkel-transparant

Historie per merk:

Boston Piano’s en Vleugels

Boston Piano's en Vleugels
Geschiedenis Boston Piano’s en Vleugels

Het wereldberoemde merk Steinway & Sons, is, in tegenstelling wat de naam doet vermoeden, geen groot bedrijf. Het succes van Steinway lag vooral in de kwaliteit en niet in de kwantiteit. Het was altijd een merk uit het topsegment.

In 1972 is het familiebedrijf verkocht aan de CBS die het vervolgens in 1985 doorverkocht aan de Bostonse broers John en Robert Birmingham, die hun fortuin hadden verdiend in de olie. Deze heren vatten het plan op om, drijvend op de naam Steinway & Sons, zich ook te begeven in lagere klassen.
Rond 1991 was het dan zover en begon men met de productie van de Boston piano. Voor de productie hiervan werd de pianofabrikant Kawai uitverkoren. In 1995 werd Steinway verkocht aan Conn-Selmer, onder wie het tweede merk Essex werd gelanceerd.

Boston piano’s en vleugels hebben deels Steinway-elementen, maar vertonen ook overeenkomsten met Kawai. De Bostonvleugel heeft bijvoorbeeld een breder uiteinde en (sinds 2009) het Octagrip™ stemblok en spitsere hammerkoppen, terwijl stempennen, lira, e.d. hetzelfde zijn als in de Kawai RX-serie, volgens Larry Fine. Kawai gebruikt ook carbon in het mechaniek, waar Boston nog houten onderdelen kent.