Yamaha P116

Vanaf:  8.080,00

• Incl. btw
• Incl. 10 jaar garantie
• Incl. gratis service stembeurt
• Incl. opdraaibank en hygrometer
• Incl. gratis levering
Yamaha P116 met massieve klankbodem. Deze piano positioneert zich tussen de B-serie en de U-serie. De P-serie gebruikt goede materialen, hetgeen resulteert in een prachtige klank en speelaard. De Yamaha P116 heeft een uitstekende geluidskwaliteit is toch compact en stijlvol.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

De Yamaha P-116 is een middenklasse instrument met de kenmerken en kwaliteit van de topklasse. De piano’s uit de P-serie zijn gebaseerd op de toonaangevende modellen uit de U-serie en zijn speciaal ontworpen voor de Europese markt. Ze worden gebouwd in de Yamaha-fabriek in Indonesië volgens dezelfde strenge normen als alle Yamaha-instrumenten. Doordat de meeste piano-onderdelen door Yamaha zelf worden geproduceerd en op de productie kunnen worden afgestemd, heeft men een goede controle op de kwaliteit en de kosten, waardoor deze piano tegen een scherpe prijs kan worden aangeboden. De Yamaha P-116 heeft een uitstekende geluidskwaliteit is toch compact en stijlvol.

De zangbodem is massief en gemaakt van speciaal geselecteerd hout. Dit hout is afkomstig uit Europa, waar het klimaat en de hoogte ideaal zijn voor de langzame groei van sparrenhout. De zangbodems van de P-serie worden in de eigen Kitami-fabriek van Yamaha vervaardigd. Deze fabriek is gespecialiseerd in houtverwerkingsprocessen. Het rast van de Yamaha P-116 is uitgerust met twee stevige staande balken in het midden. Om ongewenste trillingen aan de rand van de zangbodem tegen te gaan heeft men in de hoeken twee extra balkjes schuin aangebracht.

Voor de kam van de P-serie wordt hard esdoornhout gebruikt, dat zorgt voor een optimale stabiliteit en klank. De kammen van de P-serie worden door Yamaha zelf vervaardigd en zijn ontworpen om de trillingen van de snaren zo perfect mogelijk door te geven. Voor elke afzonderlijke piano uit de P-serie wordt apart de meest optimale vorm en plaatsing van de kam bepaald.

Yamaha vervaardigt zijn eigen frames in de fabriek in Iwata en is daarmee een van de weinige pianobouwers die zelf zijn frames giet. Voor dit procédé wordt de geavanceerde V-Pro-methode toegepast, waarbij men een mal van droog zand vormt dat op zijn plaats wordt gehouden door een plastic film, waarin het frame onder vacuüm wordt gegoten. Dankzij deze methode hebben de frames van de P-serie een nauwkeurige afwerking en zijn ze van een consistente kwaliteit.

Het stemblok van de piano’s van de P-serie is opgebouwd uit meerdere lagen esdoornhout, zodat deze een zeer stabiele basis vormt voor de stempennen. Nadat alle lagen afzonderlijk perfect zijn gedroogd worden ze met een speciale lijm onder een hoek van 90° op elkaar vastgelijmd zodat er geen ongewenst verschuiving of krimp kan ontstaan. Op deze manier wordt een optimale stemstabiliteit bereikt. Het stemblok worden, evenals de stempennen door Yamaha zelf gemaakt. De stempennen zijn vernikkeld en worden voorzien van een schroefdraad. Yamaha heeft een speciale machine ontwikkeld die stempennen met een schroefdraad met een nauwkeurigheid van tweehonderdste millimeter kan produceren.

Voor de besnaring van een P-116 en een P-121 piano worden dezelfde staalsnaren gebruikt als voor de piano’s uit de fameuze U-serie. Ze worden afgenomen van een zeer betrouwbare toeleverancier. De bassnaren van de P-serie worden echter door Yamaha zelf gemaakt. Hiervoor wordt een kern gebruikt van een hoge kwaliteit staal die met koper wordt omwonden. Een speciaal ontwikkelde machine houdt de draad op de juiste spanning tijdens het spinnen, dat handmatig door speciale vakmensen wordt gedaan.

De P-serie is voorzien van een speciaal Yamaha-mechaniek. Elk van de 5500 mechaniekonderdelen wordt door Yamaha zelf geproduceerd. Eigen ontwikkelde machines zorgen voor een grootst mogelijke precisie. Gaten voor kapsels bijvoorbeeld, worden met een nauwkeurigheid van 0,05 millimeter geboord.

Yamaha was de eerste fabrikant in de wereld die een mechaniekbalk van aluminium ontwikkelde. Omdat aluminium niet, zoals hout, wordt beïnvloed door vocht- en temperatuurveranderingen, blijven de mechaniekonderdelen door deze aluminium mechaniekbalk beter op hun plaats.

De hamers van het mechaniek zijn ook van eigen fabricaat. De grootte en de vorm, alsmede de hardheid en de dichtheid van het hamervilt (afkomstig van gespecialiseerde viltfabrikanten) worden aangepast aan het model van de piano, waarvoor ze bestemd zijn, zodat er een optimaal klankniveau wordt bereikt.

De Yamaha Indonesia fabriek, die aan de rand van Jakarta ligt, produceert al ruim 30 jaar piano’s. Hier worden piano’s uit de b-serie en de P-serie gebouwd. Bij de pianoproductie streeft Yamaha wereldwijd een maatschappelijk verantwoord beleid na en probeert ervoor te zorgen dat de invloed op het milieu minimaal is.
Yamaha voelt zich ook betrokken bij het milieu buiten de fabriek, zoals het Yamaha Forestproject laat zien. In het kader van dit project hebben medewerkers van Yamaha Indonesia sinds 2005 bomen geplant in de omgeving van de vulkaan Cermai (in het westen van Java).
Voor haar milieubeheersysteem heeft Yamaha Indonesia het ISO 14001 certificaat behaald.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Yamaha

Model

P116

Breedte

152 cm

Hoogte

116 cm

Diepte

58 cm

Gewicht

213 kg

Garantie

5 jaar

BTW

Ja