Yamaha C1X TA3

Vanaf:  38.500,00

• Incl. btw
• Incl. 10 jaar garantie
• Incl. gratis service stembeurt
• Incl. hoofdtelefoon, opdraaibank en hygrometer
• Incl. gratis levering
Digitaal geluid is nog nooit zo natuurlijk geweest.

Een akoestische vleugel? of een digitale vleugel met strijkers? De nieuwste ontwikkeling van Yamaha verbreedt de grenzen van de verbeelding en opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden . TransAcoustic TA3 is de naam die Yamaha aan dit nieuw model vleugel heeft gegeven. Simpel gezegd : De vleugel gebruikt geen speakers, maar zijn eigen klankbord dient als luidspreker. Hoe mooi kan het zijn! Dit betekent dat alle geluid via de resonantie van het klankbord ten gehore wordt gebracht.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Echte akoestische vleugel

En het belangrijkst, een TransAcoustic™-vleugel is een akoestische vleugel met alle voordelen die u van een Yamaha-vleugel mag verwachten. Nagenoeg alle onderdelen worden bij Yamaha zelf geproduceerd en dus garanderen we hoogniveau bespeelbaarheid, langdurige duurzaamheid en een prachtige geluid wanneer de hamers de snaren aanslaan. De trillingen van de snaren worden via de kammen overgebracht op de massieve zangbodem, die vervolgens in beweging wordt gebracht en geluid produceert.

Bespeel de vleugel op elk volume

Er zijn momenten dat het volle geluid van een akoestische vleugel niet wordt gewaardeerd door uw familie of buren. Voor deze situaties activeert u gewoon de TransAcoustic™-functie en de hamers raken de snaren niet langer. Contactloze sensoren onder elke afzonderlijke toets detecteren uw toetsaanslagdiepte, -snelheid en -timing en sturen deze gegevens naar de toongenerator. Pas gewoon het volume aan en hoor het digitale geluid van uw pianospel uit het hele instrument komen.

Geniet van verschillende geluiden

De TransAcoustic™-vleugel biedt 19 vooraf geïnstalleerde geluiden, waardoor u een stem kunt selecteren die precies bij het muziekgenre past dat u speelt. Kies een gesamplede CFX-concertvleugel of uit een selectie met elektrische piano’s en orgels tot een marimba en klavecimbel. Bovendien kunt u een willekeurige externe geluidsbron aansluiten om af te spelen via de zangbodem.

Geen externe luidsprekers nodig

Met Yamaha’s TransAcoustic™-technologie is het niet nodig om externe luidsprekers aan te sluiten. Op het meest elementaire niveau verandert de TransAcoustic-technologie de vleugel in een ‘luidspreker’ en de zangbodem werkt als het membraan van die luidspreker. Het is niet nodig om extra Luidsprekers en kabels aan te schaffen. De vleugel is klaar voor u om bespeeld te worden wanneer deze bij u thuis wordt afgeleverd.

3D-geluidsprojectie

Geluiden die via luidsprekers worden weergegeven klinken vaak unidirectioneel, alsof ze uit één enkel punt lijken te komen. In tegenstelling daarmee gebruikt het Yamaha TransAcoustic™-systeem de vleugelzangbodem voor het genereren van een groter en natuurlijker klinkend geluid. Deze technologie maakt van het hele instrument een resonator en produceert deze een rijke en complexe klank.

Natuurlijke snaarresonantie

De TransAcoustic™-technologie brengt het digitale geluid rechtstreeks over op de vleugelzangbodem en zorgt dat de vleugel zelf zich als een luidspreker gedraagt. Het geluid dat u hoort heeft de natuurlijke klankkenmerken van de zangbodem. De trilling van de zangbodem wordt ook overgebracht naar de pianosnaren en creëert dezelfde natuurlijke snaarresonantie als wanneer u op een akoestische vleugel speelt. Dankzij het produceren van een rijke klankkleur door de zangbodem en het natuurlijke resonantie-effect van de snaren, klinken instrumentstemmen beter dan ooit. Digitaal was nog nooit zo natuurlijk.

Combineer akoestisch en digitaal geluid

Misschien wel de meest sprankelende geluiden worden gegenereerd als u de akoestische en digitale eigenschappen van het instrument combineert – zacht georkestreerde strijkers toegevoegd aan een echte vleugel, bijvoorbeeld. U kunt de sample van de CFX-concertvleugel combineren met de akoestische vleugel om een zelfs nog krachtiger vleugel geluid te creëren

Speel mee met muziek

Een andere manier om van TransAcoustic™-technologie te genieten, is om te spelen terwijl de vleugel wordt begeleid door vooraf opgenomen tracks die via de zangbodem worden afgespeeld. Omdat het instrument een echte, volledige besnaarde en resonerende vleugel is, voegen de natuurlijke harmonische trillingen van de zangbodem, de kast en in het bijzonder de snaren, een volledig nieuwe dimensie aan het spel toe. De gesamplede geluiden komen tot leven met een helder realisme zoals geen enkel ander instrument dat ooit heeft benaderd. U kunt de USB-poort gebruiken om .wav-bestanden af te spelen of de AUX-IN-aansluiting gebruiken om een willekeurig soort muziekspeler op aan te sluiten.

Inclusief Silent Vleugel SH

De TransAcoustic™ Vleugel beschikt over Yamaha’s gerenommeerde SILENT Piano™ SH-technologie, zodat oefensessies ook met hoofdtelefoons kunnen plaatsvinden. De samples van de bi-auraal gesamplede CFX-concertvleugel zijn vervaardigd met kunsthoofdopnametechniek, om het geluid vast te leggen vanuit de natuurlijke luisterpositie van de pianist. Dit biedt de perfecte speelomgeving zonder te worden gestoord of anderen te storen. Raadpleeg voor alle voordelen van de SILENT Vleugel onze SILENT Vleugel™-website.

Hoe het werkt?

Vanaf de toongenerator sturen we het geoptimaliseerde audiosignaal naar twee omvormers die via een spoel aan de zangbodem bevestigd zijn. De spoelen beginnen te bewegen en brengen de zangbodem in trilling: u hoort het geluid. De kammen die aan de zangbodem bevestigd zijn, brengen de trillingen over op de snaren die beginnen te resoneren.

Technologie

Interfereert niet met de zangbodem

Elke omvormer bevat een spoel en een permanente magneet. Op TransAcoustic™-Vleugels, wordt de relatief lichte spoelsectie aan de zangbodem bevestigd, en de zwaardere permanente magneet aan een zijpaneel. Aangezien de omvormers zelf niet tegen de zangbodem drukken of er extra kracht op uitoefenen, is er geen nadelige invloed op de vleugelklank.

Yamaha-kwaliteitsgeluid

TransAcoustic™-Vleugels zijn digitaal geoptimaliseerd om dezelfde kwaliteit van weerkaatsingen te leveren, ongeacht de karakteristieken van de afzonderlijke vleugel.

Duurzame geluidskwaliteit

Yamaha heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld die de omvormers van de zangbodem scheiden door middel van een gepatenteerd koppelingsmechanisme om eventuele toekomstige veranderingen in de vorm van de zangbodem te compenseren.

YUS5 TA3

YUS3 TA3

YUS1 TA3

U3 TA3

U1 TA3

C3X TA3

C1X TA3

GC1 TA3

Dimensions Width 152 cm (59 3/4″) 152 cm (59 3/4″) 152 cm (59 3/4″) 153 cm (60 1/4″) 153 cm (60 1/4″) 149 cm (59″) 149 cm (59″) 149 cm (59″)
Height 131 cm (51 1/2″) 131 cm (51 1/2″) 121 cm (47 3/4″) 121 cm (47 3/4″) 121 cm (47 3/4″) 101 cm (40″) 101 cm (40″) 101 cm (40″)
Depth 65 cm (25 1/2″) 65 cm (25 1/2″) 62 cm (24 1/2″) 62 cm (24 1/2″) 62 cm (24 1/2″) 186 cm (6’1″) 161 cm (5’3″) 161 cm (5’3″)
Weight Weight 263 kg (579 lb) 257 kg (566 lb) 239 kg (526 lb) 256 kg (586 lb) 238 kg (524 lb) 338 kg (745 lb) 308 kg (679 lb) 308 kg (679 lb)
Keyboard Key Surfaces – White Ivorite Acrylic resin Acrylic resin Acrylic resin Acrylic resin Ivorite Ivorite Acrylic resin
Key Surfaces – Black WPC Phenolic resin Phenolic resin Phenolic resin Phenolic resin WPC WPC Phenolic resin
Hammer Type YUS Series Special YUS Series Special YUS Series Special U Series Special U Series Special CX Series Special CX Series Special GC Series Special
Pedal Type Damper/Sostenuto/Soft Damper/Silencing pedal/Soft Damper/Silencing pedal/Soft Damper/Silencing pedal/Soft Damper/Silencing pedal/Soft Damper/Sostenuto/Shift Damper/Sostenuto/Shift Damper/Sostenuto/Shift
Caster Type Double Caster Double Caster Double Caster Single Caster Single Caster Single Caster Single Caster Single Caster
Lid Prop Safety Stop Yes Yes Yes
Key Cover Lid/Fallboard Locks Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
Soft-Close Fallboard Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
Key Sensors Non-contact continuous detection electromagnetic inductive sensor Non-contact continuous detection electromagnetic inductive sensor Non-contact continuous detection electromagnetic inductive sensor Non-contact continuous detection electromagnetic inductive sensor Non-contact continuous detection electromagnetic inductive sensor Non-contact continuous detection electromagnetic inductive sensor Non-contact continuous detection electromagnetic inductive sensor Non-contact continuous detection electromagnetic inductive sensor
Hammer Sensors Non-contact 2-point optical fiber sensor Non-contact 2-point optical fiber sensor Non-contact 2-point optical fiber sensor
Damper Pedal Continuous detection sensor Continuous detection sensor Continuous detection sensor Continuous detection sensor Continuous detection sensor Continuous detection sensor Continuous detection sensor Continuous detection sensor
Sostenuto Pedal On/Off detection sensor On/Off detection sensor On/Off detection sensor On/Off detection sensor
Soft/Shift Pedal On/Off detection sensor On/Off detection sensor On/Off detection sensor On/Off detection sensor On/Off detection sensor On/Off detection sensor On/Off detection sensor On/Off detection sensor
Mechanism Hammer shank stopper operated by silencing lever Hammer shank stopper operated by center pedal Hammer shank stopper operated by center pedal Hammer shank stopper operated by center pedal Hammer shank stopper operated by center pedal Hammer shank stopper operated by motor drive Hammer shank stopper operated by motor drive Hammer shank stopper operated by motor drive
Action Quick Escape mechanism Quick Escape mechanism Quick Escape mechanism
Mechanism TransAcoustic™ technology TransAcoustic™ technology TransAcoustic™ technology TransAcoustic™ technology TransAcoustic™ technology TransAcoustic™ technology TransAcoustic™ technology TransAcoustic™ technology
Tone Generation Piano Sound Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial
Forte Piano Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
Binaural Sampling Yes (Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial) Yes (Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial) Yes (Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial) Yes (Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial) Yes (Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial) Yes (Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial) Yes (Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial) Yes (Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial)
VRM Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
Grand Expression Modeling Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
Key-off Samples Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
Smooth Release Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
Polyphony (max.) 256 256 256 256 256 256 256 256
Preset Number of Voices 25 25 25 25 25 25 25 25
Voices for Song Playback 480 XG Voices + 12 Drum/SFX Kits 480 XG Voices + 12 Drum/SFX Kits 480 XG Voices + 12 Drum/SFX Kits 480 XG Voices + 12 Drum/SFX Kits 480 XG Voices + 12 Drum/SFX Kits 480 XG Voices + 12 Drum/SFX Kits 480 XG Voices + 12 Drum/SFX Kits 480 XG Voices + 12 Drum/SFX Kits
Types Reverb Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
Brilliance Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
Stereophonic Optimizer Yes (piano Voices other than “CFX Grand” and “Bösendorfer”) Yes (piano Voices other than “CFX Grand” and “Bösendorfer”) Yes (piano Voices other than “CFX Grand” and “Bösendorfer”) Yes (piano Voices other than “CFX Grand” and “Bösendorfer”) Yes (piano Voices other than “CFX Grand” and “Bösendorfer”) Yes (piano Voices other than “CFX Grand” and “Bösendorfer”) Yes (piano Voices other than “CFX Grand” and “Bösendorfer”) Yes (piano Voices other than “CFX Grand” and “Bösendorfer”)
Preset Number of Preset Songs 25 Voice Demo Songs, 50 Classics 25 Voice Demo Songs, 50 Classics 25 Voice Demo Songs, 50 Classics 25 Voice Demo Songs, 50 Classics 25 Voice Demo Songs, 50 Classics 25 Voice Demo Songs, 50 Classics 25 Voice Demo Songs, 50 Classics 25 Voice Demo Songs, 50 Classics
Recording Number of Songs 10 10 10 10 10 10 10 10
Number of Tracks 2 2 2 2 2 2 2 2
Data Capacity(max.) approx. 500 KB/Song approx. 500 KB/Song approx. 500 KB/Song approx. 500 KB/Song approx. 500 KB/Song approx. 500 KB/Song approx. 500 KB/Song approx. 500 KB/Song
Format Playback SMF (Format 0, Format 1) SMF (Format 0, Format 1) SMF (Format 0, Format 1) SMF (Format 0, Format 1) SMF (Format 0, Format 1) SMF (Format 0, Format 1) SMF (Format 0, Format 1) SMF (Format 0, Format 1)
Recording SMF (Format 0) SMF (Format 0) SMF (Format 0) SMF (Format 0) SMF (Format 0) SMF (Format 0) SMF (Format 0) SMF (Format 0)
Recording Time (max.) 80 minutes/Song 80 minutes/Song 80 minutes/Song 80 minutes/Song 80 minutes/Song 80 minutes/Song 80 minutes/Song 80 minutes/Song
Format Playback WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo) WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo) WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo) WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo) WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo) WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo) WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo) WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo)
Recording WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo) WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo) WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo) WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo) WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo) WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo) WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo) WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo)
Rhythm Patterns 20 20 20 20 20 20 20 20
Overall Controls Metronome Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
Tempo Range 5 – 500 5 – 500 5 – 500 5 – 500 5 – 500 5 – 500 5 – 500 5 – 500
Transpose -12 – 0 – +12 -12 – 0 – +12 -12 – 0 – +12 -12 – 0 – +12 -12 – 0 – +12 -12 – 0 – +12 -12 – 0 – +12 -12 – 0 – +12
Tuning 414.8 – 440.0 – 466.8 Hz (approx. 0.2 Hz increments) 414.8 – 440.0 – 466.8 Hz (approx. 0.2 Hz increments) 414.8 – 440.0 – 466.8 Hz (approx. 0.2 Hz increments) 414.8 – 440.0 – 466.8 Hz (approx. 0.2 Hz increments) 414.8 – 440.0 – 466.8 Hz (approx. 0.2 Hz increments) 414.8 – 440.0 – 466.8 Hz (approx. 0.2 Hz increments) 414.8 – 440.0 – 466.8 Hz (approx. 0.2 Hz increments) 414.8 – 440.0 – 466.8 Hz (approx. 0.2 Hz increments)
Control Interface Display 7-Seg 7-Seg 7-Seg 7-Seg 7-Seg 7-Seg 7-Seg 7-Seg
Bluetooth Yes (Audio/MIDI) *May not have this functionality depending on your area. Check with your Yamaha dealer. Yes (Audio/MIDI) *May not have this functionality depending on your area. Check with your Yamaha dealer. Yes (Audio/MIDI) *May not have this functionality depending on your area. Check with your Yamaha dealer. Yes (Audio/MIDI) *May not have this functionality depending on your area. Check with your Yamaha dealer. Yes (Audio/MIDI) *May not have this functionality depending on your area. Check with your Yamaha dealer. Yes (Audio/MIDI) *May not have this functionality depending on your area. Check with your Yamaha dealer. Yes (Audio/MIDI) *May not have this functionality depending on your area. Check with your Yamaha dealer. Yes (Audio/MIDI) *May not have this functionality depending on your area. Check with your Yamaha dealer.
Storage Internal Memory approx. 1.3 MB approx. 1.3 MB approx. 1.3 MB approx. 1.3 MB approx. 1.3 MB approx. 1.3 MB approx. 1.3 MB approx. 1.3 MB
External Drives USB flash drive USB flash drive USB flash drive USB flash drive USB flash drive USB flash drive USB flash drive USB flash drive
Connectivity Headphones Stereo mini jack (x2) Stereo mini jack (x2) Stereo mini jack (x2) Stereo mini jack (x2) Stereo mini jack (x2) Stereo mini jack (x2) Stereo mini jack (x2) Stereo mini jack (x2)
MIDI IN/OUT IN/OUT IN/OUT IN/OUT IN/OUT IN/OUT IN/OUT IN/OUT
AUX IN Stereo mini jack Stereo mini jack Stereo mini jack Stereo mini jack Stereo mini jack Stereo mini jack Stereo mini jack Stereo mini jack
AUX OUT [L/L+R][R] (Standard phone jack) [L/L+R][R] (Standard phone jack) [L/L+R][R] (Standard phone jack) [L/L+R][R] (Standard phone jack) [L/L+R][R] (Standard phone jack) [L/L+R][R] (Standard phone jack) [L/L+R][R] (Standard phone jack) [L/L+R][R] (Standard phone jack)
USB TO DEVICE Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
USB TO HOST Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
AC Adaptor PA-500 (or an equivalent recommended by Yamaha) PA-500 (or an equivalent recommended by Yamaha) PA-500 (or an equivalent recommended by Yamaha) PA-500 (or an equivalent recommended by Yamaha) PA-500 (or an equivalent recommended by Yamaha) PA-500 (or an equivalent recommended by Yamaha) PA-500 (or an equivalent recommended by Yamaha) PA-500 (or an equivalent recommended by Yamaha)
Power Consumption 26 W (When using PA-500 AC adaptor) 26 W (When using PA-500 AC adaptor) 26 W (When using PA-500 AC adaptor) 26 W (When using PA-500 AC adaptor) 26 W (When using PA-500 AC adaptor) 26 W (When using PA-500 AC adaptor) 26 W (When using PA-500 AC adaptor) 26 W (When using PA-500 AC adaptor)
Auto Power Off Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
Included Accessories AC adaptor*, power cord*, headphones, headphone hanger, attachment screws for headphone hanger, “50 Classical Music Masterpieces” music book, Owner’s Manual *May not be included depending on your area. Check with your Yamaha dealer. AC adaptor*, power cord*, headphones, headphone hanger, attachment screws for headphone hanger, “50 Classical Music Masterpieces” music book, Owner’s Manual *May not be included depending on your area. Check with your Yamaha dealer. AC adaptor*, power cord*, headphones, headphone hanger, attachment screws for headphone hanger, “50 Classical Music Masterpieces” music book, Owner’s Manual *May not be included depending on your area. Check with your Yamaha dealer. AC adaptor*, power cord*, headphones, headphone hanger, attachment screws for headphone hanger, “50 Classical Music Masterpieces” music book, Owner’s Manual *May not be included depending on your area. Check with your Yamaha dealer. AC adaptor*, power cord*, headphones, headphone hanger, attachment screws for headphone hanger, “50 Classical Music Masterpieces” music book, Owner’s Manual *May not be included depending on your area. Check with your Yamaha dealer. AC adaptor*, power cord*, headphones, headphone hanger, attachment screws for headphone hanger, “50 Classical Music Masterpieces” music book, Owner’s Manual *May not be included depending on your area. Check with your Yamaha dealer. AC adaptor*, power cord*, headphones, headphone hanger, attachment screws for headphone hanger, “50 Classical Music Masterpieces” music book, Owner’s Manual *May not be included depending on your area. Check with your Yamaha dealer. AC adaptor*, power cord*, headphones, headphone hanger, attachment screws for headphone hanger, “50 Classical Music Masterpieces” music book, Owner’s Manual *May not be included depending on your area. Check with your Yamaha dealer.
Separately Sold Accessories USB wireless LAN adaptor (UD-WL01) *May not be available depending on your area. USB wireless LAN adaptor (UD-WL01) *May not be available depending on your area. USB wireless LAN adaptor (UD-WL01) *May not be available depending on your area. USB wireless LAN adaptor (UD-WL01) *May not be available depending on your area. USB wireless LAN adaptor (UD-WL01) *May not be available depending on your area. USB wireless LAN adaptor (UD-WL01) *May not be available depending on your area. USB wireless LAN adaptor (UD-WL01) *May not be available depending on your area. USB wireless LAN adaptor (UD-WL01) *May not be available depending on your area.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Yamaha

Model

C1X TA3

Lengte

161 cm

Breedte

149 cm

Hoogte

101 cm

Gewicht

320 kg

Land van herkomst

Japan

Garantie

5 jaar

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.