Schimmel K132 T TwinTone

 24.300,00  22.840,00

BVK_Siegel_GERMANYDe Schimmel K132 T TwinTone (met Yamaha silent SG2 systeem) een rasechte Duitse concertpiano en met de beste materialen gebouwd. Deze Konzert-serie behoort tot de top van wat er op dit moment gebouwd wordt. Deze piano zal meerdere generaties meegaan en gedurende deze periode niet in kwaliteit afnemen. Zeer de moeite waard om deze Konzert-serie eens bij ons te proberen.

Levertijd onbekend

Categorie:

Beschrijving

Schimmel K132 Tradition met Yamaha SG2 silent systeem

Traditie moet passen in de tijd. Daarom combineert men in de K132 Tradition de traditionele Duitse pianobouwkunst, innovatieve constructie en hedendaags design op een onnavolgbare wijze met elkaar. Perfectie en esthetiek waar ook toekomstige generaties nog lang plezier van zullen hebben.

Hieronder volgen eerst de kenmerken van het SG2 silent systeem en daarna van het akoestische deel.

5BB424D7119F461CAE0B13638B7FC610_12005Kenmerken Yamaha SG2 silent systeem

Met behulp van een speciaal ingebouwd silent systeem kunt u op deze akoestische piano met koptelefoon stil spelen, zonder dat u wordt gestoord of dat u iemand anders stoort. Wanneer dit systeem is ingeschakeld, bewegen de hamers nog wel, maar raken ze de snaren niet meer. Speciale optische sensoren onder de toetsen registreren de aanslag en geven dit door aan de digitale klankmodule. Zo speelt u met het voordeel van een stil, digitaal systeem, terwijl u toch blijft profiteren van de authentieke aanslag van een akoestische piano.

De optische sensoren die onder de toetsen zitten zijn een soort plastic plaatjes met een van licht naar donker verlopende grijze kleur. Op de bodem van de klaviertafel is een rail gemonteerd die voortdurend laserlicht uitstraalt. Zodra een toets wordt ingedrukt, wordt dit licht op een bepaalde manier door het plaatje onderbroken, afhankelijk van de diepte en de snelheid bij het indrukken van de toetsen. Deze informatie wordt doorgegeven aan de CPU en omgezet in geluid. Het pianogeluid van het Yamaha SG2 silent systeem is gesampled van de Yamaha CFIIIS-concertvleugel.

Het bedieningspaneel van de SG2 controller zit binnen handbereik links onder de klaviertafel. Hiermee kunt u pianomuziek opnemen en afspelen. U heeft de beschikking over tien verschillende geluiden, waarvan drie piano en u kunt ook twee geluiden met elkaar combineren, bijv. piano en strijkers. Verder kan de klankkleur ingesteld worden van zacht naar helder en zijn er diverse effecten mogelijk. Er zijn aansluitingsmogelijkheden voor USB, MIDI en AUX om muziekstukken op te nemen en af te spelen. Voorgeprogrammeerd zijn 25 klassieke stukken. Met behulp van speciale Yamaha Apps beleeft u nog meer plezier aan dit SG2 systeem.

Om energie te besparen schakelt het systeem zichzelf automatisch uit wanneer er een half uur lang niet is gespeeld.

BVK_Siegel_GERMANYKenmerken Schimmel Konzert-serie

In haar streven naar kwaliteit en klanttevredenheid ontwierp Schimmel een geheel vernieuwde Konzert-serie. Hierin zijn de de laatste ontwikkelingen en verfijningen verwerkt met als resultaat een serie instrumenten die kwalitatief duidelijk uitstegen boven het bestaande assortiment. Dit alles is tot stand gekomen dankzij veel investeringen in R&D. In samenwerking met wetenschappers van het Fraunhofer Instituut en het Wilhelm Klauditz Instituut heeft Schimmel de Computer Assisted Piano Engineering (CAPE) ontwikkeld. De berekeningen van dit programma hebben tot aanpassingen van diverse onderdelen en verfijnde constructie van de instrumenten geleid met als resultaat een hoogwaardiger product.

De piano’s uit de K-serie hebben door hun speciale constructie de klank gekregen als die van een vleugel en mogen daarom met recht concertpiano’s genoemd worden. Zo is de K-132 voorzien van de door Steinway&Sons gepatenteerde duplex scale (door Schimmel Triplex Skala genoemd), waardoor de diskant rijk is aan boventonen en gelijkwaardig is aan die van een vleugel. Met deze technologie, die normaliter dus alleen bij vleugels wordt toegepast, ontstaan die boventonen omdat het korte deel tussen de aanhangstiften en de kam ook mee resoneert.

Voordat de kam, die uit hard beukenhout bestaat met een opdik van esdoornfineer, op de zangbodem wordt gelijmd wordt er eerst nog een uitholling in gefreesd voor minder massa en meer dynamiek. De trillingen kunnen zo veel beter naar de zangbodem worden geleid. De vorm van de kam speelt hierbij ook een rol. Met behulp van CAPE hebben de kammen per model de ideaalste vorm gekregen. Verder is kam waarover de snaren lopen in het midden- en diskantgebied belegd met een kleine ronde, messing staaf voor een nog grotere resonantie en breder klankspectrum. Aan de baszijde zijn de kamstiften niet naast elkaar, maar schuin naast elkaar geplaatst. Hierdoor krijgt elke bassnaar een gelijke lengte en wordt een optimale balans in het basbereik gerealiseerd.

Voor alle Schimmel instrumenten worden de klavieren gebouwd in een eigen fabriek. Het voordeel is dat men hiermee volledig de controle heeft over de vorm en de kwaliteit ervan. De witte toetsen van alle Konzert-modellen zijn met een veredelde, minerale stof belegd, die het gevoel van ivoor zeer dicht nadert en de pianist veel grip en comfort biedt. De zwarte toetsen bestaan uit authentiek ebbenhout.

Voor de zangbodem wordt hout gebruikt van 300 jaar oude bomen uit Beieren, die daar op grote hoogte groeien. Door de langzame groei staan de jaarringen dicht op elkaar waardoor het hout perfect is voor de zangbodem van een piano of vleugel. Slechts twee procent daarvan is zonder foutjes, dwz zonder haarscheurtjes, noesten e.d., en geschikt voor een excellente zangbodem. De zangbodem heeft een lichte, amper zichtbare bolling om de vibratie van de snaren over te nemen en zo een rijke klank te produceren.

Een niet onbelangrijk deel van het klanklichaam is het gietijzeren pantserframe, dat zo’n 18 tot 20 ton spanning moet verdragen en ook nog trillingen moet geleiden. Het frame is door Schimmel met behulp van het computer systeem CAPE geoptimaliseerd, zodat deze een zo groot mogelijke stabiliteit biedt en een evenwichtiger materiaalverdeling heeft. Hierdoor heeft het frame een zeer gunstige invloed op de klank.

Waarvoor de computer software ook ideaal is, is de ingewikkelde berekening van de mensuur, d.w.z. alles wat te maken heeft met de snaren: de dikte en de lengte, het aantal snaren, de omwikkeling, enzovoort. Ook de inharmoniciteit, de treksterkte, torsie, de koperomwikkeling, impedantie van de snaar, spelen een rol, evenals de plaats van de aanhangstiften, stempennen en agrafen. Hoe preciezer de mensuur van een instrument is, hoe perfecter de toon kan klinken en hoe beter deze gestemd kan worden. In het eindresultaat moet alles subtiel op elkaar afgestemd zijn.

Schimmel stelt hoge eisen aan het materiaal, waarvan de staalsnaren gemaakt zijn. Niet alleen moeten ze zo’n 70 tot 80 kg trekkracht kunnen verdragen, de structuur en het trillingsvermogen moeten voor een hoge klankkwaliteit kunnen zorgen. Na het opzetten van de snaren wordt er diverse malen uitgezwikt en gestemd, maar wel met tussenpozen, zodat het instrument zich kan zetten naar de nieuwe spanning.

Bij de eindafwerking wordt er veel gestemd en geïntoneerd. Bij intoneren wordt met naalden in de zijkanten van de hamerkop in het vilt geprikt om de elasticiteit te verhogen wat de toonlengte ten goede komt. Daarna wordt er in het instrument voorzichtig in de voorkant van de hamerkop geprikt om de gelijkmatigheid en optimale klankkleuring te bereiken. Hierbij komt veel vaardigheid om de hoek kijken. De klank moet warm en rond zijn als er zacht op gespeeld wordt, maar moet bij een in kracht toenemende aanslag niet alleen meer volume krijgen maar ook een toenemende felheid genereren. Ook in deze fase wordt het optimale uit het instrument gehaald, met een fantastisch eindresultaat!

Certificering
Het zwaartepunt van de pianobouw lag altijd in Duitsland. Producten uit dit land stonden goed bekend vanwege hun kwaliteit en duurzaamheid. Made in Germany doet het nog steeds goed. Helaas zijn er ook veel producten die niet Duits zijn, maar wel een Duitse naam dragen of het predicaat German Design of German technologie.
Om duidelijkheid voor de consument te verschaffen hebben de twee instellingen Bundesverband Klavier“ und das „German Chamber Network“ een een certificering ontwikkeld, die volgens strenge normen alleen verstrekt wordt aan fabrikanten die in Duitsland produceren en die om de twee jaar worden gecontroleerd door een onafhankelijke commissie. Schimmel is er trots op deze certificering gekregen te hebben.

Uniek in Nederland

Bij H.P. Steenhuis Piano’s en Vleugels kunt u veel Schimmel piano’s en vleugels komen bekijken en beluisteren. Daarnaast hebben wij deze ook in onze uitgebreide webshop staan met hier en daar een geluidsfragment.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Schimmel

Model

K132 T TwinTone

Uitvoering

Zwart hoogglans

Hoogte

132 cm

Breedte

154 cm

Diepte

62 cm

Gewicht

250 kg

Land van herkomst

Duitsland

Garantie

5 jaar

Gratis afleverpakket t.w.v. € 450,- bestaande uit:

Transport, 1e stembeurt, luxe opdraaibank en een hygrometer

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.