Kawai K800 AS

 15.300,00

• Incl. btw
• Incl. 5 jaar garantie
• Incl. gratis service stembeurt
• Incl. opdraaibank en hygrometer
• Incl. gratis levering
Iedere pianist droomt van een vleugel. Daar waar het echter qua ruimte niet kan, is de Kawai K-800 concertpiano een perfect alternatief. De klavierklep en vleugellessenaar , maar natuurlijk ook het sostenuto pedaal en de prachtige volle klank geven de pianist het gevoel dat hij achter een vleugel zit. De K 800 is zeker het mooiste alternatief voor een kleine vleugel. Door toepassing van duplex scale is de klank van deze piano verrijkt met boventonen en door het gebruik van agraffen is de toon gelijkmatiger en langer.

050-4062646

Bel voor de levertijd

Categorie:

Beschrijving

Kawai K800 AS

Iedere pianist droomt van een vleugel. Daar waar het echter qua ruimte niet kan, is de Kawai K-800 concertpiano een perfect alternatief. De klavierklep en vleugellessenaar , maar natuurlijk ook het sostenuto pedaal en de prachtige volle klank geven de pianist het gevoel dat hij achter een vleugel zit. De K-800 is zeker het mooiste alternatief voor een kleine vleugel. Door toepassing van duplex scale is de klank van deze piano verrijkt met boventonen en door het gebruik van agraffen is de toon gelijkmatiger en langer.

Kawai is, net als Yamaha, een Japans merk, maar heeft zich meer in pianobouw gespecialiseerd. Koichi Kawai, die zijn bedrijf in 1927 oprichtte, was de eerste in Japan die zelf een pianomechaniek ontwikkelde en bouwde. Zijn zoon Shigeru Kawai en later zijn kleinzoon Hirotaka Kawai investeerden miljoenen in innovaties van zowel productietechniek als pianotechniek onder het motto: perfectie is geen streven, maar een plicht.

Kenmerken Kawai K-serie

Uniek Millennium III mechaniek

Al in de jaren ’70 van de vorige eeuw introduceerde Kawai een mechaniek met ABS Styron kunststof onderdelen. Omdat de houten onderdelen in het mechaniek door invloeden van buitenaf steeds kunnen krimpen en uitzetten, zocht Kawai naar een perfecter alternatief. Zo’n twintig jaar later, in de jaren ’90, kwam Kawai met het zogeheten Ultra-Responsive ABS-mechaniek. In 2006 volgde het Millennium III mechaniek , waarin het vernieuwde ABS-carbon werd verwerkt. De eigenschappen van dit nieuwe materiaal zijn dat het sterk is en licht van gewicht en dat het een grote mate van stugheid bezit, waardoor het zeer goed energie geleidt. Deze toepassing zorgt voor een grotere mate van stabiliteit omdat ABS-carbon onder invloed van weersomstandigheden niet krimpt of uitzet en de mechaniekonderdelen beter op hun plaats houdt, waardoor er minder vaak afgeregeld hoeft te worden.

De mechaniekbalk is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium en geeft, samen met de drie mechanieksteunen, die met de spuitgietmethode zijn vervaardigd, stabiliteit aan het mechaniek. Op drie kanten heeft de mechaniekbalk een geribbeld oppervlak om de hamer, de opstoter en de demper beter op hun plaats te houden.

Dit topmodel van de K-serie is voorzien van duplex-scale. Door het meetrillen van de snaren achter de kam wordt de klank in het discantbereik rijk aan boventonen en krijgt hiermee een nog vollere klank. Bovendien is door toepassing van agraffen meer gelijkheid ontstaan tussen de lengte van de snaren en is de onderlinge afstand tussen de snaren exacter. Hierdoor is de toon gelijkmatiger en langer.

Niet alleen nieuwe materialen zijn zaligmakend, ook oude, traditionele materialen zijn nog perfect. Zo hebben de luxe hamerkoppen van de K-serie een traditionele kern van licht mahoniehout, waaromheen een laagje ondervilt is aangebracht en daaroverheen bovenvilt. Hiermee kan een extra mooie toon worden voortgebracht. Het vilt is met een t-kram geniet om het goed op zijn plaats te houden.

De vernieuwde K-serie is voorzien van verlengde toetsen voor een lichtere speelaard. De toetsen zijn belegd met NEOTEX-toetsbeleg, dat van cellulosestof is gemaakt en het gevoel van ivoor en ebbenhout dicht nadert. De halfdoorlatende, met siliciumoxide verrijkte oppervlak absorbeert het natuurlijke huidvet en het transpiratievocht van de vingers, wat uitglijden voorkomt. NEOTEX wordt zowel voor de witte als voor de zwarte toetsen gebruikt.
Met het oog op het milieu, zijn de gewichten in de toetsen niet meer van lood maar van ijzer. De klaviertafel is ten behoeve van de stabiliteit verstevigd met stalen buizen om kromtrekking tegen te gaan.

Het is de taak van de zangbodem om de trillingen van de snaren in een rijke, volle toon om te zetten. Voor de zangbodem gebruikt Kawai hoogwaardig vurenhout met dunne jaarringen. De zangbodem krijgt een lichte bolling voor maximale klankvoortbrenging. In de hoeken van de zangbodem zijn schuine balkjes geplaatst om de toonenergie terug naar het midden te kaatsten. De piano’s van de K-serie zijn voorzien van stevige rastbalken en een stabiel gietijzeren frame dat door Kawai zelf wordt gemaakt. De K-600 en K-800 hebben twee rastbalken meer dan het kleinste model van de serie.

Klankverbetering door extra klankopeningen (Tone Spreader)
Om de klank en het volume te verbeteren zijn bij alle modellen van de nieuwe K-serie, onder de speeltafel, klankopeningen geplaatst. Dit zorgt voor een ruimtelijker geluidsbeleving.

Bij ons zijn veel Kawai vleugels en veel Kawai piano modellen te zien en te bespelen.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Model

K800 AS

Merk

Kawai

Uitvoering

Zwart hoogglans

Breedte

153 cm

Hoogte

134 cm

Diepte

65 cm

Gewicht

280 kg

Land van herkomst

Japan