Yamaha YDP142 B

• Transport in overleg
• Incl. 1  jaar garantie
Deze gebruikte Yamaha Arius YDP-142 digitale piano biedt een authentiek akoestisch pianotoucher en -klank, geschikt voor elke pianist met ambities. Het GHS-klaviermechaniek (Graded Hammer Standard) helpt bij het opbouwen van de juiste vingertechniek en -kracht voor een gemakkelijke overgang naar spelen op akoestische piano’s. Verbeterde Pure CF-klankopwekking biedt expressieve opnamen met hoge resolutie van de Yamaha CFIIIS-concertvleugel. Demperresonantie reproduceert digitaal de diepte van de klank van een akoestische piano bij pedaalgebruik, terwijl nieuwe verbeterde reverb u de mogelijkheid bieden het gevoel te repliceren dat u in een verscheidenheid aan verschillende omgevingen speelt. Dankzij de polyfonie van 192 noten, kunnen veel van de meest complexe pianocomposities worden gespeeld zonder dat er noten wegvallen en aangehouden noten klinken natuurgetrouw uit. De Arius YDP-142 is beschikbaar in een afwerking met palissander of zwart walnotenhout, de kast overtreft alle verwachtingen voor een typische elektrische piano en zorgt voor een klassieke piano-look in elk huis.

Beschrijving

Yamaha YDP142 B

Pianogeluidskwaliteit die alleen mogelijk is bij Yamaha

De Pure CF-klankopwekking is het resultaat van vele jaren geschiedenis en expertise in het vervaardigen van piano’s, gecombineerd met uiterst moderne samplingtechnologie. Yamaha is de marktleider in digitalepianotechnologie en dit is duidelijk als u luistert naar Yamaha digitale piano’s die gebruikmaken van de Pure CF-klankopwekking. Het geluid van de vermaarde Yamaha CFIIIS 274cm concertvleugel wordt natuurgetrouw gereproduceerd, waardoor ongelooflijke dynamiek en expressiviteit mogelijk zijn, wat digitale piano’s die met Pure CF zijn uitgerust, de naam Yamaha waardig maakt.

Uitstekende bespeelbaarheid en gevoel

Het 88 toetsen tellende GHS-pianoklavier (Graded Hammer Standard) biedt een zwaardere aanslag in het laag en een lichtere aanslag in het hoog, net als bij de hamers in een akoestische piano. GHS is ideaal voor de beginnende pianist, omdat oefenen met het GHS-mechaniek helpt een goede vingertechniek op te bouwen voor het spelen op een akoestische piano. Bovendien maakt de matte afwerking van de zwarte toetsen ze minder glad, wanneer ze gedurende langere perioden worden bespeeld.

Pedaalgebruik biedt een extra realistisch niveau

De halfdemperpedaalregeling geeft meer gedetailleerde nuance en subtiliteit bij het spelen, die u normaal alleen bij pedaalgebruik op een vleugel ervaart. Deze functie zorgt voor traploos regelen van de duur van de sustain, van kort tot volledig, afhankelijk van hoever het sustainpedaal wordt ingetrapt.Stereo sustainsamples bieden zachte, warme reflecties wanneer het demperpedaal wordt ingetrapt. Net zo biedt demperresonantie brede en diepe reflecties wanneer het pedaal wordt gebruikt. Het resultaat is een realistischer geluid, vergelijkbaar met dat van een akoestische piano. Het is mogelijk de subtiele veranderingen op te merken die plaatsvinden op het moment dat de pianist het pedaal begint in te trappen bij het bespelen van een toets.

Een piano met zijn eigen klassieke repertoire

De digitale piano van Yamaha is vooraf geprogrammeerd met een verscheidenheid aan klassieke pianosongs voor luisteren en leerplezier. Toetsenisten kunnen gebruikmaken van het bijbehorende boek, ’50 Greats for the Piano’, om de muzieknotatie te volgen en iconische muziekstukken te leren spelen. Ze kunnen de songs ook afspelen om van deze herkenbare pianofavorieten te genieten. Deze functie zal zeker uren aan plezier met dit geweldige instrument toevoegen.

Leg uw spel vast

Met de opnamefunctie die in het instrument is ingebouwd, kunnen de bespelers hun spel* met één druk op de knop opnemen. Bovendien kunnen spelers tot wel 2 sporen opnemen voor gelijktijdig afspelen, wat betekent dat beide handen afzonderlijk kunnen worden opgenomen of dat ze verschillende voices over elkaar op kunnen nemen.

* Opnamen worden gemaakt in de SMF-indeling (Standard MIDI File). Compatibele software is vereist voor het afspelen van de opgenomen gegevens op een computer.

Roep uw favoriete functies snel en eenvoudig op

De ‘Digitale Piano Controller’-app, met een aantrekkelijke interface geoptimaliseerd voor iOS-touchscreens, biedt uw Yamaha-instrument een heel nieuw niveau van functionaliteit. Maak van uw iOS-apparaat een intuïtieve instrumentbediening, waardoor u nog sneller toegang krijgt tot functies en instellingen dan via het bedieningspaneel van uw instrument. Pas instellingen aan, kies voices en neem zelfs u spel op. Als u het geprobeerd hebt, wilt u nooit meer zonder!

Ontdek een inspirerende combinatie

Combineer twee voices, zoals vleugel en strijkers, voor een inspirerende nieuwe speelervaring. Niets fleurt piano-oefeningen meer op dan een pianostuk spelen met een ander geluid unieke combinaties van twee geluiden samen creëren. Experimenteer met deze combinaties om inspirerende nieuwe geluiden te ontdekken.

Optimale klank bij elk volumeniveau

Met de exclusieve IAC-functie (Intelligent Acoustic Control) van Yamaha, kunnen mensen genieten van het spelen op hun digitale piano’s bij een lager volume in een rustige huiselijke omgeving. Voordat IAC werd geïntroduceerd, resulteerde spelen bij een laag volume in een verlies van hoge en lage tonen. Met de toevoeging van IAC past het instrument automatisch de balans tussen lage en hoge tonen aan, waardoor een realistischer geluid klinkt met meer diepte. Bovendien maakt de volumeknop automatisch fijne aanpassingen in het totaalgeluid van het luidsprekersysteem (EQ) bij spelen op laag volume. Dit vermogen om een rijk en gebalanceerd geluid te realiseren, ongeacht het volume, garandeert de hoogste geluidskwaliteit.

Volle klank ingebouwd in de behuizing

Yamaha heeft deze nieuwe technologie ontwikkeld met een diepgaande kennis van de akoestische eigenschappen van muziekinstrumenten. De Acoustic Optimizer zorgt voor een natuurlijke, egale klankrijkdom over het hele klavier door de geluidsstroom in en de klankregeling van de kast van het instrument te regelen.

Een nieuw soort hoofdtelefoonbeleving

Alleen Yamaha beschikt over de Stereophonic Optimizer. Als u via een hoofdtelefoon luistert tijdens het bespelen of weergeven van het instrument, past de Stereophonic Optimizer de ruimtebepaling van het geluid en de scheiding van de piano aan, wat resulteert in een ruimtelijk geluid met surroundsoundkwaliteit, wat u zal inspireren om uren achtereen te spelen. Binnen deze persoonlijke luisteromgeving, kan het lijken alsof het geluid van de piano vanuit de kast van het instrument wordt waargenomen, in plaats van uit de hoofdtelefoon, wat zorgt voor een realistischere en natuurlijkere beleving.

Maak verbinding en interacteer met uw instrument

Er kan een standaard USB-kabel worden gebruikt om het instrument op een computer of mobiel apparaat aan te sluiten, wat de mogelijkheden opent tot een hele wereld aan creativiteit, entertainment en onderwijs. iOS-apparaten kunnen op het instrument worden aangesloten via de Yamaha UD-BT01, of de Lightning-USB-camera-adapter. Het instrument kan worden gebruikt voor interactie als regelaar en/of geluidsbron met allerlei muziekcreatie-applicaties.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Yamaha

Model

ARIUS YDP142B

Uitvoering

Zwart zijdeglans

Garantie

1 jaar

Hoogte

81,5 cm

Breedte

135,7 cm

Diepte

42,2 cm

Gewicht

38 kg

Klavier

Graded Hammer Standard (GHS)

Toetsbeleg

Keyboard with Matte Black Keytops

Polyfonie

192 tonen

Pedalen

3 Demper, sostenuto en zacht

Pianoklanken

Yamaha concert vleugel

Klanken

10

Songrecorder

1 song 2 tracks

Metronoom

ja

Toonhoogte

transpose en finetuning

Hoofdtelefoonhouder

nee

Aantal luidsprekers

Oval (12cm x 6cm) x 2

Versterker

2 x 6 W

Stroomverbruik

9 W

Hoofdtelefoonuitgang

2 x

USB-B to host

Ja

Intern geheugen

900 KB