Yamaha UX10 BL

 6.250,00  5.500,00

Deze Handmade Yamaha UX10 BL piano is helemaal klaar om nog een hele poos te kunnen presteren. Ook deze piano is door onze werkplaats weer in een perfecte staat gebracht. Mooie klank en dito speelaard

Bij aankoop van deze piano een Genio Silent Systeem voor een meerprijs vanaf € 900,- inclusief montage.

Huren? € 125,00 per maand    Kopen? € 110,92 per maand
Levering binnen 5 werkdagen (mits gelijkvloers en in Nederland) 

Op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Yamaha UX10 BL

Yamaha piano’s van na 1980 beginnen qua kwaliteit steeds meer te lijken op de hedendaagse zeer goede Yamaha handmade serie. Deze nog jonge  Yamaha UX10 BL (handmade) piano is helemaal klaar om nog een hele poos te kunnen presteren. Ook deze piano is door onze werkplaats weer helemaal in topconditie gebracht.

GESCHIEDENIS VAN YAMAHA

Sinds het einde van de negentiende eeuw is het Japanse bedrijf Yamaha ’s werelds grootste producent van piano’s en vleugels. Vooral op het gebied van de digitale instrumenten zoals de “Clavinova Digital Pianos” of de “Silent Pianos” behoren de piano’s van Yamaha tot de meest verkochte modellen.

Tarakusu oprichter van Yamaha piano's en vleugelsTorakusu Yamaha – Yamaha Piano

In 1887 begon de carrière van de horlogemaker (en later firmaoprichter) TorakusuYamaha met de reparatieopdracht van een Harmonium voor de plaatselijke basisschool in Hamamatsu. Tijdens de reparatie kopieerde Yamaha het uit Amerika geïmporteerde instrument van “Mason&Hamlin” en bouwde daarmee het eerste in Japan gebouwde harmonium. In 1888 richtte hij met zijn opgedane ervaringen een orgelbouwwerkplaats op, dat in zeer snelle tijd groter werd. Al na een jaar telde het bedrijf 100 medewerkers.

In 1897 richtte Yamaha de “Nippon Gakki Seizo”(muziekinstrumentenfabriek) op, die sinds het honderjarig bestaan in 1987 de productie voortzette onder de naam Yamaha Corporation.Naar voorbeeld van verschillende modellen uit de Verenigde Staten en met ondersteuning van een medewerker van de firma Bechstein ging in 1900 de eerste piano in serieproductie. In 1950 volgde de fabricage van vleugels. In 1975 bereikte de productie zijn hoogtepunt met 393.000 verkochte piano’s en vleugels alleen in Japan.

Een baanbrekend succes voor de onderneming was in 1983 de ontwikkeling van de eerste synthesizers “DX-7”, waarvan meer dan 250.000 exemplaren verkocht werden. Met de Disklavier werd voor de eerste maal de elektronische afname van de toetsaanslag door optische sensoren ingezet. Naast toetsinstrumenten werden intussen ook blaasinstrumenten (sinds 1965), diverse muziekelektronica, motoren (sinds 1954) en sportartikelen vervaardigd. In 1966 opende het bedrijf een Europese Standplaats in Rellingen bij Hamburg.

Pianofabriek van Yamaha Japan Pianofabriek Yamaha Japan

 

 

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Yamaha

Model

UX10 BL (handmade)

Serienummer

4685803

Bouwjaar

1989

Hoogte

121 cm

Breedte

151 cm

Diepte

61 cm

Gewicht

230 kg

Uitvoering

Zwart hoogglans

Land van herkomst

Japan

Garantie

5 jaar

Gratis afleverpakket t.w.v. € 450,- bestaande uit:

Transport, 1e stembeurt, luxe opdraaibank en een hygrometer

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.

BTW

Nee

Misschien bent u geïntereseerd in…