Yamaha U3X

Vanaf:  6.200,00 5.850,00

• Incl. 5 jaar garantie
• Incl. gratis service stembeurt
• Incl. opdraaibank en hygrometer
 Incl. gratis levering
Deze nog jonge Yamaha UX3 (handmade) piano is helemaal klaar om nog een hele poos te kunnen presteren. Dit instrument is voorzien van betere houtsoorten dan de Yamaha standaard U-serie modellen. Daardoor klinken deze instrumenten een stuk beter en zullen het ook aanzienlijk langer op topniveau blijven volhouden.  het Het stervormige rast aan de achterzijde van dit X-model zorgen voor betrouwbare stabiliteit van het rast. Ook deze piano is door onze werkplaats weer helemaal in topconditie gebracht.

Bij aankoop van deze piano een adsilent systeem voor een meerprijs van € 1.990,- inclusief montage.

Huren? € 124,00 per maand   Levering: binnen 5 werkdagen 

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Yamaha U3X

Yamaha piano’s van na 1980 beginnen qua kwaliteit steeds meer te lijken op de hedendaagse zeer goede Yamaha handgemaakte serie. Deze nog jonge Yamaha U3X (handmade) piano is helemaal klaar om nog een hele poos te kunnen presteren. Het stervormige rast aan de achterzijde van dit X-model zorgen voor betrouwbare stabiliteit. Ook deze piano is door onze werkplaats weer helemaal in topconditie gebracht.

GESCHIEDENIS VAN YAMAHA

Sinds het einde van de negentiende eeuw is het Japanse bedrijf Yamaha ’s werelds grootste producent van piano’s en vleugels. Vooral op het gebied van de digitale instrumenten zoals de “Clavinova Digital Pianos” of de “Silent Pianos” behoren de piano’s van Yamaha tot de meest verkochte modellen.

Tarakusu oprichter van Yamaha piano's en vleugelsTorakusu Yamaha – Yamaha Piano

In 1887 begon de carrière van de horlogemaker (en later firmaoprichter) TorakusuYamaha met de reparatieopdracht van een Harmonium voor de plaatselijke basisschool in Hamamatsu. Tijdens de reparatie kopieerde Yamaha het uit Amerika geïmporteerde instrument van “Mason&Hamlin” en bouwde daarmee het eerste in Japan gebouwde harmonium. In 1888 richtte hij met zijn opgedane ervaringen een orgelbouwwerkplaats op, dat in zeer snelle tijd groter werd. Al na een jaar telde het bedrijf 100 medewerkers.

In 1897 richtte Yamaha de “Nippon Gakki Seizo”(muziekinstrumentenfabriek) op, die sinds het honderjarig bestaan in 1987 de productie voortzette onder de naam Yamaha Corporation.Naar voorbeeld van verschillende modellen uit de Verenigde Staten en met ondersteuning van een medewerker van de firma Bechstein ging in 1900 de eerste piano in serieproductie. In 1950 volgde de fabricage van vleugels. In 1975 bereikte de productie zijn hoogtepunt met 393.000 verkochte piano’s en vleugels alleen in Japan.

Een baanbrekend succes voor de onderneming was in 1983 de ontwikkeling van de eerste synthesizers “DX-7”, waarvan meer dan 250.000 exemplaren verkocht werden. Met de Disklavier werd voor de eerste maal de elektronische afname van de toetsaanslag door optische sensoren ingezet. Naast toetsinstrumenten werden intussen ook blaasinstrumenten (sinds 1965), diverse muziekelektronica, motoren (sinds 1954) en sportartikelen vervaardigd. In 1966 opende het bedrijf een Europese Standplaats in Rellingen bij Hamburg.

Pianofabriek van Yamaha Japan Pianofabriek Yamaha Japan

 

 

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Yamaha

Model

U3X (handmade)

Uitvoering

Zwart hoogglans

Serienummer

2428455

Bouwjaar

1982

Hoogte

131 cm

Breedte

154 cm

Diepte

65 cm

Gewicht

242 kg

Land van herkomst

Japan

Garantie

5 jaar

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.

BTW

Ja