Yamaha U3 AS

Vanaf:  6.350,00 5.990,00

• Incl. 5 jaar garantie
• Incl. gratis service stembeurt
• Incl. opdraaibank en hygrometer
 Incl. gratis levering
Goede piano om nog een hele poos te kunnen bespelen. Deze in Japan gebouwde U3 AS met Sostenuto pedaal, heeft net als alle andere jaren ’80 modellen, een enorme ontwikkeling door gemaakt. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de beroemde Yamaha U3 piano die we op dit moment kennen.

Bij aankoop van deze piano een adsilent systeem voor een meerprijs van € 1.990,- inclusief montage.

Huren? vanaf € 127,00 per maand     Levertijd: binnen 5 werkdagen

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Yamaha U3 AS

Goede piano om nog een hele poos te kunnen bespelen. Deze in Japan gebouwde U3 AS met Sostenuto pedaal, heeft net als alle andere jaren ’80 modellen, een enorme ontwikkeling door gemaakt. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de beroemde Yamaha U3 piano die we op dit moment kennen.

Speciaal geprepareerd in eigen werkplaats

GESCHIEDENIS VAN YAMAHA

Sinds het einde van de negentiende eeuw is het Japanse bedrijf Yamaha ’s werelds grootste producent van piano’s en vleugels. Vooral op het gebied van de digitale instrumenten zoals de “Clavinova Digital Pianos” of de “Silent Pianos” behoren de piano’s van Yamaha tot de meest verkochte modellen.

Tarakusu oprichter van Yamaha piano's en vleugelsTorakusu Yamaha – Yamaha Piano

In 1887 begon de carrière van de horlogemaker (en later firmaoprichter) TorakusuYamaha met de reparatieopdracht van een Harmonium voor de plaatselijke basisschool in Hamamatsu. Tijdens de reparatie kopieerde Yamaha het uit Amerika geïmporteerde instrument van “Mason&Hamlin” en bouwde daarmee het eerste in Japan gebouwde harmonium. In 1888 richtte hij met zijn opgedane ervaringen een orgelbouwwerkplaats op, dat in zeer snelle tijd groter werd. Al na een jaar telde het bedrijf 100 medewerkers.

In 1897 richtte Yamaha de “Nippon Gakki Seizo”(muziekinstrumentenfabriek) op, die sinds het honderjarig bestaan in 1987 de productie voortzette onder de naam Yamaha Corporation.Naar voorbeeld van verschillende modellen uit de Verenigde Staten en met ondersteuning van een medewerker van de firma Bechstein ging in 1900 de eerste piano in serieproductie. In 1950 volgde de fabricage van vleugels. In 1975 bereikte de productie zijn hoogtepunt met 393.000 verkochte piano’s en vleugels alleen in Japan.

Een baanbrekend succes voor de onderneming was in 1983 de ontwikkeling van de eerste synthesizers “DX-7”, waarvan meer dan 250.000 exemplaren verkocht werden. Met de Disklavier werd voor de eerste maal de elektronische afname van de toetsaanslag door optische sensoren ingezet. Naast toetsinstrumenten werden intussen ook blaasinstrumenten (sinds 1965), diverse muziekelektronica, motoren (sinds 1954) en sportartikelen vervaardigd. In 1966 opende het bedrijf een Europese Standplaats in Rellingen bij Hamburg.

Pianofabriek van Yamaha Japan Pianofabriek Yamaha Japan

 

 

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Yamaha

Model

U3 AS

Uitvoering

Zwart hoogglans

Serienummer

4046745

Bouwjaar

1986

Hoogte

131 cm

Breedte

153 cm

Diepte

65 cm

Gewicht

245 kg

Land van herkomst

Japan

Garantie

5 jaar

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.

BTW

Ja