Yamaha U1A

Vanaf:  4.750,00 4.480,00

Deze bijna onbespeelde Yamaha U1A piano heeft altijd op de 1e etage gestaan en heeft nooit een te hoge luchtvochtigheid moeten doorstaan. Dit heeft als gevolg gehad dat deze piano van binnen er nog als nieuw uitziet en ook zijn klank heel erg goed bewaard is gebleven. U kunt er maar op één manier achter komen of wij gelijk hebben en dat is er zelf even op spelen!

Bij aankoop van deze piano een Genio Silent Systeem voor een meerprijs vanaf € 990,- inclusief montage.

Huren? vanaf € 95,00 per maand    Kopen? vanaf € 90,35 per maand
Huren? vanaf € 137,00 per maand 

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Yamaha U1A

Deze bijna onbespeelde piano heeft altijd op de 1e etage gestaan en heeft nooit een te hoge luchtvochtigheid moeten doorstaan. Dit heeft als gevolg dat deze piano van binnen er nog als nieuw uitziet en ook zijn klank heel erg goed bewaard is gebleven. U kunt er maar op één manier achter komen of wij gelijk hebben en dat is er zelf even op spelen!

Bij ons kunt u een nieuwe Yamaha U1, een nieuwe Yamaha B3e en een gebruikte Yamaha U serie, allemaal van 121 cm hoog, naast elkaar bespelen en vergelijken.

GESCHIEDENIS VAN YAMAHA

Sinds het einde van de negentiende eeuw is het Japanse bedrijf Yamaha ’s werelds grootste producent van piano’s en vleugels. Vooral op het gebied van de digitale instrumenten zoals de “Clavinova Digital Pianos” of de “Silent Pianos” behoren de piano’s van Yamaha tot de meest verkochte modellen.

Tarakusu oprichter van Yamaha piano's en vleugelsTorakusu Yamaha – Yamaha Piano

In 1887 begon de carrière van de horlogemaker (en later firmaoprichter) TorakusuYamaha met de reparatieopdracht van een Harmonium voor de plaatselijke basisschool in Hamamatsu. Tijdens de reparatie kopieerde Yamaha het uit Amerika geïmporteerde instrument van “Mason&Hamlin” en bouwde daarmee het eerste in Japan gebouwde harmonium. In 1888 richtte hij met zijn opgedane ervaringen een orgelbouwwerkplaats op, dat in zeer snelle tijd groter werd. Al na een jaar telde het bedrijf 100 medewerkers.

In 1897 richtte Yamaha de “Nippon Gakki Seizo”(muziekinstrumentenfabriek) op, die sinds het honderjarig bestaan in 1987 de productie voortzette onder de naam Yamaha Corporation.Naar voorbeeld van verschillende modellen uit de Verenigde Staten en met ondersteuning van een medewerker van de firma Bechstein ging in 1900 de eerste piano in serieproductie. In 1950 volgde de fabricage van vleugels. In 1975 bereikte de productie zijn hoogtepunt met 393.000 verkochte piano’s en vleugels alleen in Japan.

Een baanbrekend succes voor de onderneming was in 1983 de ontwikkeling van de eerste synthesizers “DX-7”, waarvan meer dan 250.000 exemplaren verkocht werden. Met de Disklavier werd voor de eerste maal de elektronische afname van de toetsaanslag door optische sensoren ingezet. Naast toetsinstrumenten werden intussen ook blaasinstrumenten (sinds 1965), diverse muziekelektronica, motoren (sinds 1954) en sportartikelen vervaardigd. In 1966 opende het bedrijf een Europese Standplaats in Rellingen bij Hamburg.

Pianofabriek van Yamaha Japan Pianofabriek Yamaha Japan

 

 

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Yamaha

Model

U1A

Uitvoering

Zwart hoogglans

Serienummer

3769345

Bouwjaar

1984

Hoogte

121 cm

Breedte

151 cm

Diepte

61 cm

Gewicht

215 kg

Land van herkomst

Japan

Garantie

5 jaar

Gratis afleverpakket t.w.v. € 450,- bestaande uit:

Transport, 1e stembeurt, luxe opdraaibank en een hygrometer

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.

BTW

Ja

Misschien bent u geïntereseerd in…