Yamaha MP90 silent

 5.290,00  4.990,00

• Incl. 5 jaar garantie
• Incl. gratis service stembeurt
• Incl. opdraaibank en hygrometer
 Incl. gratis levering
De Yamaha MP90 silent is nog als nieuw en uitgevoerd in zwart hoogglans. Het is een normale E116 piano met een silent systeem uitgevoerd. Deze piano speelt dus akoestisch maar ook digitaal met gebruik van een hoofdtelefoon. Op deze manier kunt u piano spelen zonder dat het iemand stoort.

Huren? € 105,00 per maand    Levering: binnen 5 werkdagen

Op voorraad

Beschrijving

Yamaha MP90 silent

De Yamaha MP90 silent is nog als nieuw en uitgevoerd in zwart hoogglans. Het is een normale E116 piano met een silent systeem uitgevoerd. Deze piano speelt dus akoestisch maar ook digitaal met gebruik van een hoofdtelefoon. Op deze manier kunt u piano spelen zonder dat het iemand stoort.

Kenmerken Yamaha SG silent systeem

Met behulp van een speciaal ingebouwd silent systeem kunt u op deze akoestische piano met koptelefoon stil spelen, zonder dat u wordt gestoord of dat u iemand anders stoort. Wanneer dit systeem is ingeschakeld, bewegen de hamers nog wel, maar raken ze de snaren niet meer. Speciale optische sensoren onder de toetsen registreren de aanslag en geven dit door aan de digitale klankmodule. Zo speelt u met het voordeel van een stil, digitaal systeem, terwijl u toch blijft profiteren van de authentieke aanslag van een akoestische piano.

De optische sensoren die onder de toetsen zitten zijn een soort plastic plaatjes met een van licht naar donker verlopende grijze kleur. Op de bodem van de klaviertafel is een rail gemonteerd die voortdurend laserlicht uitstraalt. Zodra een toets wordt ingedrukt, wordt dit licht op een bepaalde manier door het plaatje onderbroken, afhankelijk van de diepte en de snelheid bij het indrukken van de toetsen. Deze informatie wordt doorgegeven aan de CPU en omgezet in geluid. Het pianogeluid van het Yamaha SG silent systeem is gesampled van de Yamaha CFIIIS-concertvleugel.

Kenmerken Yamaha

De zangbodem is massief en gemaakt van speciaal geselecteerd hout. Dit hout is afkomstig uit Noord-Amerika, waar het klimaat en de hoogte ideaal zijn voor de langzame groei van sparrenhout. De zangbodems van de MP90 T worden in de eigen Kitami-fabriek van Yamaha vervaardigd. Deze fabriek is gespecialiseerd in houtverwerkingsprocessen.

Het rast van de Yamaha MP90 T is uitgerust met twee stevige staande balken in het midden. Om ongewenste trillingen aan de rand van de zangbodem tegen te gaan heeft men in de hoeken twee extra balkjes schuin aangebracht.

Voor de kam van de MP90 T wordt hard beukenhout gebruikt, dat zorgt voor een optimale stabiliteit en klank. De kammen van de b-serie worden door Yamaha zelf vervaardigd en zijn ontworpen om de trillingen van de snaren zo perfect mogelijk door te geven. Voor elke individueel pianomodel uit de b-serie wordt de meest optimale vorm en plaatsing van de kam bepaald.

Yamaha vervaardigt zijn eigen frames in de fabriek in Iwata en is daarmee een van de weinige pianobouwers die zelf zijn frames giet. Voor dit procédé wordt de geavanceerde V-Pro-methode toegepast, waarbij men een mal van droog zand vormt dat op zijn plaats wordt gehouden door een plastic film, waarin het frame onder vacuüm wordt gegoten. Dankzij deze methode hebben de frames van de MP80 T een nauwkeurige afwerking en zijn ze van een consistente kwaliteit.

Het stemblok van de piano’s van de b-serie is opgebouwd uit meerdere lagen esdoornhout, zodat deze een zeer stabiele basis vormt voor de stempennen. Nadat alle lagen afzonderlijk perfect zijn gedroogd worden ze met een speciale lijm onder een hoek van 90° op elkaar vastgelijmd zodat er geen ongewenst verschuiving of krimp kan ontstaan. Op deze manier wordt een optimale stemstabiliteit bereikt. Het stemblok wordt, evenals de stempennen door Yamaha zelf gemaakt. De stempennen zijn vernikkeld en worden voorzien van een schroefdraad. Yamaha heeft een speciale machine ontwikkeld die stempennen met een schroefdraad met een nauwkeurigheid van tweehonderdste millimeter kan produceren.

Voor de besnaring van een Yamaha MP90 T SG piano worden dezelfde staalsnaren gebruikt als voor de piano’s uit de fameuze U-serie! Ze worden afgenomen van een zeer betrouwbare Japanse toeleverancier. De bassnaren van de b-serie worden echter door Yamaha zelf gemaakt. Hiervoor wordt een kern gebruikt van een hoge kwaliteit staal die met koper wordt omwonden. Een speciaal ontwikkelde machine houdt de draad op de juiste spanning tijdens het spinnen, dat handmatig door speciale vakmensen wordt gedaan.

DeMP90 T is voorzien van een speciaal Yamaha-mechaniek. Elk van de 5500 mechaniekonderdelen wordt door Yamaha zelf geproduceerd. Eigen ontwikkelde machines zorgen voor een grootst mogelijke precisie. Gaten voor kapsels bijvoorbeeld, worden met een nauwkeurigheid van 0,05 millimeter geboord.

Yamaha was de eerste fabrikant in de wereld die een mechaniekbalk van aluminium ontwikkelde. Omdat aluminium niet, zoals hout, wordt beïnvloed door vocht- en temperatuurveranderingen, blijven de mechaniekonderdelen door deze aluminium mechaniekbalk beter op hun plaats.

De hamers van het mechaniek zijn ook van eigen fabricaat. De grootte en de vorm, alsmede de hardheid en de dichtheid van het hamervilt (afkomstig van gespecialiseerde viltfabrikanten) worden aangepast aan het model van de piano, waarvoor ze bestemd zijn. De Yamaha MP90 T heeft hamers met ondervilt voor een nog beter klankniveau.

Alle klavieren die nodig zijn voor de Yamaha piano’s worden intern gemaakt. De toetsen van de piano’s uit de MP90 T zijn gemaakt van Sitka-sparrenhout. Dit hout wordt gedurende zes tot 24 maanden gedroogd en vervolgens verder in computergestuurde ovens geacclimatiseerd.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Yamaha

Model

MP90 T silent

Uitvoering

Zwart hoogglans

Serienummer

5848670

Bouwjaar

2000

Hoogte

116 cm

Breedte

151 cm

Diepte

58 cm

Gewicht

228 kg

Land van herkomst

Japan

Garantie

5 jaar

BTW

Nee