Yamaha M1J

Vanaf:  2.220,00 2.090,00

• Incl. 5 jaar garantie
• Incl. gratis service stembeurt
• Incl. opdraaibank en hygrometer
 Incl. gratis levering
De Yamaha M1J uitgevoerd in prachtig notenhout zijdeglans. Het meubel verkeert in een goede toestand en verkeert intern verder in een originele en technisch goede staat. De Yamaha M1J serie behoorde tot de bekende en zeer veel verkochte Yamaha instrumenten. De Yamaha M1J is, zoals de meeste Yamaha piano’s, een ijzersterke en betrouwbare piano die prima klinkt en speelt.

Bij aankoop van deze piano een adsilent systeem voor een meerprijs van € 1.990,- inclusief montage.

Huren? vanaf € 45,00 per maand     Levertijd: binnen 5 werkdagen

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

De Yamaha M1J uitgevoerd in prachtig noten zijdeglans. Het meubel verkeert in een goede toestand en is intern verder in een originele en technisch goede staat. De Yamaha M1J serie behoorde tot de bekende en zeer veel verkochte Yamaha instrumenten. De Yamaha M1J is, zoals de meeste Yamaha piano’s, een ijzersterke en betrouwbare piano die prima klinkt en speelt.

Geschiedenis van Yamaha Piano’s en Vleugels

Sinds het einde van de negentiende eeuw is het Japanse bedrijf Yamaha ’s werelds grootste producent van piano’s en vleugels. Vooral op het gebied van de digitale instrumenten zoals de “Clavinova Digital Pianos” of de “Silent Pianos” behoren de piano’s van Yamaha tot de meest verkochte modellen.

Torakusu Yamaha

In 1887 begon de carrière van de horlogemaker (en later firmaoprichter) TorakusuYamaha met de reparatieopdracht van een Harmonium voor de plaatselijke basisschool in Hamamatsu. Tijdens de reparatie kopieerde Yamaha het uit Amerika geïmporteerde instrument van “Mason&Hamlin” en bouwde daarmee het eerste in Japan gebouwde harmonium. In 1888 richtte hij met zijn opgedane ervaringen een orgelbouwwerkplaats op, dat in zeer snelle tijd groter werd. Al na een jaar telde het bedrijf 100 medewerkers.

In 1897 richtte Yamaha de “Nippon Gakki Seizo”(muziekinstrumentenfabriek) op, die sinds het honderjarig bestaan in 1987 de productie voortzette onder de naam Yamaha Corporation.Naar voorbeeld van verschillende modellen uit de Verenigde Staten en met ondersteuning van een medewerker van de firma Bechstein ging in 1900 de eerste piano in serieproductie. In 1950 volgde de fabricage van vleugels. In 1975 bereikte de productie zijn hoogtepunt met 393.000 verkochte piano’s en vleugels alleen in Japan.

Een baanbrekend succes voor de onderneming was in 1983 de ontwikkeling van de eerste synthesizers “DX-7”, waarvan meer dan 250.000 exemplaren verkocht werden. Met de Disklavier werd voor de eerste maal de elektronische afname van de toetsaanslag door optische sensoren ingezet. Naast toetsinstrumenten werden intussen ook blaasinstrumenten (sinds 1965), diverse muziekelektronica, motoren (sinds 1954) en sportartikelen vervaardigd. In 1966 opende het bedrijf een Europese Standplaats in Rellingen bij Hamburg.

Fabriek van Yamaha in Kakegawa Fabriek Yamaha Piano's in Honsha


 

 

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Yamaha

Model

M1J

Uitvoering

Notenhout zijdeglans

Serienummer

3466650

Bouwjaar

1982

Hoogte

108 cm

Diepte

54 cm

Gewicht

200 kg

Land van herkomst

Japan

BTW

Nee