Yamaha B1 SG2

De Yamaha B1 SG2 silent uitgevoerd in zwart hoogglans, is voor een lagere prijs beschikbaar dan die van menig concurrent, maar voldoet toch volledig aan alle Yamaha-normen. De B1 SG2 biedt u de mogelijkheid over een echte Yamaha te beschikken met een massieve klankbodem. Deze piano speelt akoestisch maar ook digitaal met gebruik van een hoofdtelefoon. Op deze manier kunt u piano spelen zonder dat het iemand stoort.

Laatste nieuwe Yamaha B1 SG2 piano!

Huren? € 107,00 per maand   Kopen? € 92,56 per maand
Levering binnen 5 werkdagen (mits gelijkvloers en in Nederland) 

Beschrijving

Yamaha B1 SG2 PE

De Yamaha B1 SG2 silent, uitgevoerd in zwart hoogglans, is voor een lagere prijs beschikbaar dan die van menig concurrent, maar voldoet toch volledig aan alle Yamaha-normen. Deze piano speelt akoestisch maar ook digitaal met met gebruik van een hoofdtelefoon. Op deze manier kunt u piano spelen zonder dat het iemand stoort.

De Yamaha b-serie is speciaal ontworpen serie met instapmodellen van de bekende Yamahakwaliteit en -betrouwbaarheid. Ze worden gebouwd in de Yamaha-fabriek in Indonesië volgens dezelfde strenge normen als alle Yamaha-instrumenten. Doordat de meeste piano-onderdelen door Yamaha zelf worden geproduceerd en op de productie kunnen worden afgestemd, heeft men een goede controle op zowel de kwaliteit als de kosten, waardoor deze Yamaha b1 SG2 piano tegen een scherpe prijs kan worden aangeboden.
De Yamaha b1 SG2 is gebaseerd op het populaire model C108 en E108 van Yamaha. De piano heeft een modern uiterlijk, zonder poten. Door zijn compacte vorm is deze piano zeer geschikt voor de kleinere ruimte.

Hieronder volgen eerst de kenmerken van het SG2 silent systeem en daarna van het akoestische deel.

5BB424D7119F461CAE0B13638B7FC610_12005Kenmerken Yamaha SG2 silent systeem

Met behulp van een speciaal ingebouwd silent systeem kunt u op deze akoestische piano met koptelefoon stil spelen, zonder dat u wordt gestoord of dat u iemand anders stoort. Wanneer dit systeem is ingeschakeld, bewegen de hamers nog wel, maar raken ze de snaren niet meer. Speciale optische sensoren onder de toetsen registreren de aanslag en geven dit door aan de digitale klankmodule. Zo speelt u met het voordeel van een stil, digitaal systeem, terwijl u toch blijft profiteren van de authentieke aanslag van een akoestische piano.

De optische sensoren die onder de toetsen zitten zijn een soort plastic plaatjes met een van licht naar donker verlopende grijze kleur. Op de bodem van de klaviertafel is een rail gemonteerd die voortdurend laserlicht uitstraalt. Zodra een toets wordt ingedrukt, wordt dit licht op een bepaalde manier door het plaatje onderbroken, afhankelijk van de diepte en de snelheid bij het indrukken van de toetsen. Deze informatie wordt doorgegeven aan de CPU en omgezet in geluid. Het pianogeluid van het Yamaha SG2 silent systeem is gesampled van de Yamaha CFIIIS-concertvleugel.

Het bedieningspaneel van de SG2 controller zit binnen handbereik links onder de klaviertafel. Hiermee kunt u pianomuziek opnemen en afspelen. U heeft de beschikking over tien verschillende geluiden, waarvan drie piano en u kunt ook twee geluiden met elkaar combineren, bijv. piano en strijkers. Verder kan de klankkleur ingesteld worden van zacht naar helder en zijn er diverse effecten mogelijk. Er zijn aansluitingsmogelijkheden voor USB, MIDI en AUX om muziekstukken op te nemen en af te spelen. Voorgeprogrammeerd zijn 25 klassieke stukken. Met behulp van speciale Yamaha Apps beleeft u nog meer plezier aan dit SG2 systeem.

Om energie te besparen schakelt het systeem zichzelf automatisch uit wanneer er een half uur lang niet is gespeeld.

Kenmerken Yamaha

De Yamaha b1 SG2 heeft een gelaagde zangbodem die is opgebouwd uit een kern van gelamineerd hout en is gefineerd met sparrenhout. De zangbodem is uiterst duurzaam en bestand tegen scheurvorming en bevat geen ongelijkmatigheden.

Het rast van de Yamaha b1 SG2 is uitgerust met twee stevige staande balken in het midden. Om ongewenste trillingen aan de rand van de zangbodem tegen te gaan heeft men in de hoeken twee extra balkjes schuin aangebracht.

Voor de kam van de b-serie wordt hard beukenhout gebruikt, dat zorgt voor een optimale stabiliteit en klank. De kammen van de b-serie worden door Yamaha zelf vervaardigd en zijn ontworpen om de trillingen van de snaren zo perfect mogelijk door te geven. Voor elke individueel pianomodel uit de b-serie wordt de meest optimale vorm en plaatsing van de kam bepaald.

Yamaha vervaardigt zijn eigen frames in de fabriek in Iwata en is daarmee een van de weinige pianobouwers die zelf zijn frames giet. Voor dit procedé wordt de geavanceerde V-Pro-methode toegepast, waarbij men een mal van droog zand vormt dat op zijn plaats wordt gehouden door een plastic film, waarin het frame onder vacuüm wordt gegoten. Dankzij deze methode hebben de frames van de b-serie een nauwkeurige afwerking en zijn ze van een consistente kwaliteit.

Het stemblok van de piano’s van de b-serie is opgebouwd uit meerdere lagen esdoornhout, zodat deze een zeer stabiele basis vormt voor de stempennen. Nadat alle lagen afzonderlijk perfect zijn gedroogd worden ze met een speciale lijm onder een hoek van 90° op elkaar vastgelijmd zodat er geen ongewenst verschuiving of krimp kan ontstaan. Op deze manier wordt een optimale stemstabiliteit bereikt. Het stemblok wordt, evenals de stempennen door Yamaha zelf gemaakt. De stempennen zijn vernikkeld en worden voorzien van een schroefdraad. Yamaha heeft een speciale machine ontwikkeld die stempennen met een schroefdraad met een nauwkeurigheid van tweehonderdste millimeter kan produceren.

Voor de besnaring van een Yamaha b1 SG2 piano worden dezelfde staalsnaren gebruikt als voor de piano’s uit de fameuze U-serie! Ze worden afgenomen van een zeer betrouwbare Japanse toeleverancier. De bassnaren van de b-serie worden echter door Yamaha zelf gemaakt. Hiervoor wordt een kern gebruikt van een hoge kwaliteit staal die met koper wordt omwonden. Een speciaal ontwikkelde machine houdt de draad op de juiste spanning tijdens het spinnen, dat handmatig door speciale vakmensen wordt gedaan.

De b-serie is voorzien van een speciaal Yamaha-mechaniek. Elk van de 5500 mechaniekonderdelen wordt door Yamaha zelf geproduceerd. Eigen ontwikkelde machines zorgen voor een grootst mogelijke precisie. Gaten voor kapsels bijvoorbeeld, worden met een nauwkeurigheid van 0,05 millimeter geboord.

Yamaha was de eerste fabrikant in de wereld die een mechaniekbalk van aluminium ontwikkelde. Omdat aluminium niet, zoals hout, wordt beïnvloed door vocht- en temperatuurveranderingen, blijven de mechaniekonderdelen door deze aluminium mechaniekbalk beter op hun plaats.

De hamers van het mechaniek zijn ook van eigen fabricaat. De grootte en de vorm, alsmede de hardheid en de dichtheid van het hamervilt (afkomstig van gespecialiseerde viltfabrikanten) worden aangepast aan het model van de piano, waarvoor ze bestemd zijn, zodat er een optimaal klankniveau wordt bereikt.

Alle klavieren die nodig zijn voor de Yamaha piano’s worden intern gemaakt. De toetsen van de piano’s uit de b-serie zijn gemaakt van Sitka-sparrenhout. Dit hout wordt gedurende zes tot 24 maanden gedroogd en vervolgens verder in computergestuurde ovens geacclimatiseerd.

De Yamaha Indonesia fabriek, die aan de rand van Jakarta ligt, produceert al ruim 30 jaar piano’s. Hier worden piano’s uit de b-serie en de P-serie gebouwd. Bij de pianoproductie streeft Yamaha wereldwijd een maatschappelijk verantwoord beleid na en probeert ervoor te zorgen dat de invloed op het milieu minimaal is.
Yamaha voelt zich ook betrokken bij het milieu buiten de fabriek, zoals het Yamaha Forestproject laat zien. In het kader van dit project hebben medewerkers van Yamaha Indonesia sinds 2005 bomen geplant in de omgeving van de vulkaan Cermai (in het westen van Java).
Voor haar milieubeheersysteem heeft Yamaha Indonesia het ISO 14001 certificaat behaald.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Yamaha

Model

B1e SG2

Uitvoering

Zwart hoogglans

Bouwjaar

2018

Hoogte

109 cm

Breedte

148 cm

Diepte

54 cm

Gewicht

197 kg

Land van herkomst

Indonesië

Garantie

5 jaar

Gratis afleverpakket t.w.v. € 450,- bestaande uit:

Transport, 1e stembeurt, luxe opdraaibank en een hygrometer

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.