Yamaha AvantGrand N3X

 21.900,00

• Incl. BTW
• Incl. 5 jaar garantie• Incl. hoofdtelefoon• Incl. gratis levering gemonteerd

De Yamaha N3X levert als nieuwste toevoeging aan de AvantGrand-serie het fascinerende geluid van deze serie hybride piano’s in zijn eenvoudigste vorm. De Yamaha AvantGrand N3X kan echt een vleugel worden genoemd voor wat betreft het speelgevoel en uitstekende reactie op de aanslag. Met zijn perfecte integratie van akoestische en digitale technologie zet de N3X een nieuwe standaard.

050-4062646

Bel voor de levertijd

Beschrijving

Yamaha AvantGrand N3X

Ervaar de aanspreekbaarheid en de bespeelbaarheid van een authentiek akoestisch mechaniek

884FF19838FE4E1DB0DA1A1931243D62_12005Om u muzikaal te kunnen uiten, moet u een fysieke band met uw instrument vormen. In het geval van de AvantGrand-serie, begint dat bij de toetsen. Echte houten toetsen die comfortabel spelen, dankzij toetsbeslag van Ivorite® dat er net zo uitziet en net zo aanvoelt als natuurlijk ivoor. Vervolgens komt het uiterst belangrijke toetsmechaniek, dat de AvantGrand-serie van Yamaha’s vermaarde concertvleugels heeft geërfd. Onder uw vingers voelt u exact hetzelfde gewicht en exact dezelfde aanspreekbaarheid, dezelfde reikwijdte voor expressie. Om elke nuance van uw spel te registreren, maakt Yamaha gebruik van een contactloos systeem met optische sensoren, zodat het op geen enkele manier invloed heeft op de speelbeleving of op het mechaniek. Onder elke toets bevindt zich een traploze optische sensor die de snelheid registreert waarmee en de diepte tot waar die toets wordt ingedrukt. Een extra optische sensor dat aan elke hamersteel is bevestigd meet de timing van en kracht waarmee de hamer de virtuele ‘snaren’ raakt. Deze informatie wordt onmiddellijk vertaald in een prachtige authentieke geluidsreproductie. Hoe meer u speelt, hoe meer u merkt dat u één wordt met de piano.

Twee vleugels van wereldklasse in één

03EF679D68DB43D2A43AA0ED38E51F52_12005Wat betreft het beoordelen van de pianoklank: dat hangt vooral af van persoonlijke smaak. Om u te helpen het klankpalet te realiseren dat uw wenst, biedt Yamaha u de keuze uit twee vleugels van wereldklasse in één – elk met zijn eigen unieke karakter om de emotie over te brengen die u via een muziekstuk tot uitdrukking wilt brengen. Met een druk op een knop kunt u op de nieuwe AvantGrand N3X kiezen voor de authentieke geluiden die gesampled zijn van een Yamaha CFX-concertvleugel of van een Bösendorfer Imperial. Als Yamaha’s vlaggenschipvleugel, beschikt de majestueuze CFX over een breed klankpalet klankkleuren, van sprankelende hoge noten tot krachtige bastonen. De legendarische Bösendorfer staat ondertussen bekend om zijn warme en subtiele Weense klank. In beide gevallen bieden de levensechte geluiden van de AvantGrand N3X u de mogelijkheid de uiterste grenzen van uw expressieve verbeelding te verkennen.

Evolutie van het sonische spectrum
CB37108ED7084AC6A313B92A024A7CE9_12005De AvantGrand-serie kent een unieke benadering bij het reproduceren van het geluid van een akoestische vleugel. Bij het registreren van de originele brongeluiden van een speciaal geselecteerde volledig concertvleugel, hebben de Yamaha-technici samples genomen vanuit vier verschillende locaties bij de zangbodem: links, rechts, midden en achter. Vergeleken met conventionele opnamen met linker- en rechterkanaal (stereo), geeft dit prachtig rijke en authentieke resultaten. Om deze vierkanaalsgeluidsbron optimaal te benutten maken de AvantGrand-piano’s gebruik van Yamaha’s Spatial Acoustic Speaker System (ruimtelijk akoestisch luidsprekersysteem) — een vierpuntsluidsprekerconfiguratie die zorgt dat AvantGrand-piano’s getrouwe driedimensionale weergaven van de originele instrumenten levert. Bij de N3X komt de positionering van de luidsprekers precies overeen met de vier opnameposities bij de bronpiano.

Digitale technologie die met u resoneert
C68C9A6D3A8C495A8847A5FD2E9BA324_12005Naast het vierkanaals Spatial Acoustic Speaker System, beschikt de AvantGrand over een vlak zangbodemresonatorpaneel dat zich onder de lessenaar bevindt, over de hele breedte van het instrument. Dit component zorgt voor een subtiele reproductie van de opbouw van het geluid dat u voelt wanneer u op een akoestische vleugel speelt. Het werkt door gebruikmaking van een oscillerende transducer die trillingen overbrengt naar het vlakke paneel op de zangbodem, wat zorgt voor een realistische klankweergave die met name effect heeft in het hogere toetsbereik.

Virtual Resonance Modeling (VRM)

222FE8680EFD4B93A75D815B9B30D86E_12005In een vleugel resoneren snaren en geluid door de hele kast van het instrument, wat resulteert in rijke klankreflecties die de luisteraar met geluid omhullen. Niet alleen de snaren die u bespeelt trillen, maar ook de andere snaren gaan klinken in reactie op de snaren die u bespeelt. Daarom is pianogeluid zo complex en rijk. Dit fenomeen wordt in de AvantGrand N3X perfect gereproduceerd via Virtual Resonance Modeling (VRM), die de verschillende stadia van de snaren voor elk van de 88 toetsen van het klavier berekenen van het ene moment tot het volgende. Daardoor geeft de N3X het eindeloze aantal factoren weer die inherent zijn aan het spelen op een akoestische piano, zoals welke toetsen worden bespeeld, de kracht waarmee de toetsen worden bespeeld en de timing van het pedaalgebruik.

Een volledig omhullende hoofdtelefoonbeleving

89B838DCFCBA47B199E95A006849DC4F_12005AvantGrand-piano’s zijn ontworpen om een onberispelijk kamervullend geluid te leveren. Maar er zijn tijden dat u uw spel voor uzelf wilt houden. Wanneer u bijvoorbeeld ’s avonds of ’s nachts wilt oefenen of wanneer mensen dichtbij zich met andere activiteiten bezighouden. In dergelijke gevallen biedt een hoofdtelefoon een privéoase waar u de vrijheid hebt om te spelen hoe en wanneer u maar wilt. Dankzij Yamaha’s geavanceerde bi-aurale samplingtechnologie is het geluid dat u via uw hoofdtelefoon hoort, opmerkelijk levensecht. Deze technologie maakt gebruik van pianosamples die zijn opgenomen met speciale microfoons om de positie-informatie en andere nuances die door het menselijk oor onderscheiden worden, te registreren. Het resulterende geluid is zo natuurgetrouw, zo omhullend, dat u zelfs al snel vergeet dat u een hoofdtelefoon op hebt. (Alleen bij de CFX Grand-voice) 
Een emotionele response

627DB375F5734F5A97DF476399C60E37_12005Als u een akoestische piano bespeelt, resoneert het hele instrument. U voelt dit onbewust, via uw voeten op de pedalen en via uw vingers op het toetsenbord. Het is deze subtiele fysieke sensatie die door Yamaha’s Tactile Repons System (TRS; tactiele aanspreekbaarheidssysteem) wordt gereproduceerd. Deze digitale technologie brengt de natuurlijke trillingen over die door een vleugel worden voortgebracht, wat de emotionele energie tussen u en het instrument verenigt. Zelfs als u een hoofdtelefoon op hebt, kunt u TRS gebruiken om het realisme van de speelbeleving te vergroten.

 

 

 

 

Reproductie van subtiele stijl van pedaalgebruik bij vleugels

2268B6DFA4F041C280EE1698903D138B_12005Als u een vleugelpedaal intrapt, merkt u subtiele verschillende stadia op. Bij aanvang heel licht, naarmate men verder trapt enigszins zwaarder en vervolgens bij het doortrappen weer lichter. Vaardige pianisten maken optimaal gebruik van deze pedaalbewegingen door extreem delicaat pedaalgebruik om de fijn genuanceerde expressie in hun spel te realiseren. Bij het ontwikkelen van de AvantGrand hebben we ons ten doel gesteld dezintuiglijke gewaarwordingen van het bespelen van vleugelpedalen zo getrouw mogelijk te reproduceren. De pedalen die daaruit voortgekomen zijn bieden u het bereik om muziek te spelen op de manier waarop het bedoeld is te worden gespeeld, terwijl ze ook de aanspreekbaarheid bieden om impressionistischere stukken te spelen die veel half-pedaalgebruik vereisen.

USB-audiorecorder

Op de USB to DEVICE-poort kunt u een USB-geheugenstick aansluiten en gebruiken als een ingebouwde piano-opnamestudio. U kunt uw spel als audiosongs rechtstreeks op de USB-geheugenstick opslaan. Deze songs worden opgeslagen volgens de WAV-indeling, dus u kunt ze terugluisteren via het ingebouwde luidsprekersysteem van het instrument. Of u kunt ze afspelen op een computer, overdragen naar een draagbaar media-apparaat of ze uploaden om ze met vrienden online te delen.

XLR-uitgangsaansluitingen van professionele kwaliteit

De gebalanceerde XLR-audio-uitgangen bieden u professionele en robuuste uitgangen om op versterkte luidsprekers of mengpanelen aan te sluiten.

 

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Yamaha

Model

AvandGrand N3X

Uitvoering

Zwart hoogglans

Hoogte

102 cm

Diepte

120 cm

Gewicht

199 kg

Land van herkomst

Japan

Garantie

5 jaar

Gratis transport

Gratis in Nederland gemonteerd geleverd (mits gelijkvloers of passende lift) andere transporten in overleg