Yamaha AvantGrand N1X

 8.290,00

• Incl. BTW
• Incl. 5 jaar garantie
• Incl. hoofdtelefoon
• Incl. gratis levering gemonteerd
De N1X levert als nieuwste toevoeging aan de AvantGrand-serie het fascinerende geluid van deze serie hybride piano’s in zijn eenvoudigste vorm. De Yamaha AvantGrand N1X kan echt een vleugel worden genoemd voor wat betreft het speelgevoel en uitstekende reactie op de aanslag. Met zijn perfecte integratie van akoestische en digitale technologie zet de N1X een nieuwe standaard.

050-4062646

Bel voor de levertijd

Beschrijving

Yamaha AvantGrand N1X

Niet het maken van een heel nieuwe piano, maar het uitvinden van een hele nieuwe piano, was de gedachte achter de ontwikkeling van de AvantGrand serie. Men zocht niet naar wat een piano zou kunnen zijn, maar wat een piano zou moeten zijn. Dankzij de zich snel ontwikkelende nieuwe technologie heeft Yamaha een hybride instrument gemaakt die de pianist de mogelijkheid biedt geheel vrij en ongestoord te kunnen spelen en ondertussen toch het gevoel te hebben op een echte vleugel te spelen.

Speciaal vleugelmechaniek
Een aantal interessante technische eigenschappen zorgt voor dit gevoel. Allereerst zit er in dit instrument een speciaal ontwikkeld vleugelmechaniek inclusief houten toetsen en hamers die wel bewegen, maar niet tegen echte snaren aanslaan. De beweging van de hamers en de verdeling van het gewicht van elke hamer zijn nauwkeurig afgesteld om een authentiek speelgevoel te geven. Naast hamersensoren beschikt de AvantGrand ook over toetssensoren die exact de aanslag van de pianist registreren. Dit geeft een indrukwekkende aanslaggevoeligheid en de mogelijkheid de snelste trillers van de pianist goed weer te geven.

Ruimtelijk geluid
6449F3F3EC054C41ABB582F1A0FB50BD_12007Ten tweede is er de geluidsbelevenis vanuit de speelpositie. Voor de sampling is de Yamaha CFIIIS concertvleugel als geluidsbron gebruikt. De samples zijn op vier posities (links, rechts, midden en achteraan) op het klanklichaam genomen met als resultaat dat het geluid van de AvantGrand de concertvleugel zeer dicht nadert. Wanneer men de bovenklep opent zijn vier luidsprekers zichtbaar. Verder zorgt een drieweg luidsprekersysteem met woofer voor een natuurlijke resonantie van de zangbodem.

 

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Yamaha

Model

AvantGrand N1X

Uitvoering

Zwart hoogglans

Hoogte

99 cm

Breedte

146 cm

Diepte

62 cm

Gewicht

120 kg

Land van herkomst

Japan

Garantie

5 jaar

Gratis transport

Gratis in Nederland gemonteerd geleverd (mits gelijkvloers of passende lift) andere transporten in overleg