W Hoffmann World 114 (by C. Bechstein)

Vanaf:  2.110,00 1.990,00

Deze W Hoffmann World 114 (by C. Bechstein) piano verkeert op een scheurtje in de klankbodem na in een goede staat. Vanzelfsprekend is de aanslag en geluid van dit instrument van  goede kwaliteit.  LET OP! Deze piano heeft een kleine scheur in de zangbodem wat z’n klank niet of nauwelijks beïnvloedt maar wel een grote waardevermindering met zich mee brengt. Voor dit bedrag toch een prachtig instrument. Doe er uw voordeel mee!

Bij aankoop van deze piano een Genio Silent Systeem voor een meerprijs vanaf € 900,- inclusief montage.

Huren? vanaf € 45,00 per maand    Kopen? vanaf € 40,13 per maand
Levering binnen 5 werkdagen (mits gelijkvloers en in Nederland) 

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Deze W Hoffmann World 114 (by C. Bechstein) piano verkeert op een scheurtje in de klankbodem na in een goede staat. Het scheurtje is waarschijnlijk ontstaan doordat de piano tegen een verwarming gestaan heeft of door de zon aan de achterkant is beschenen. Bij normale omstandigheden zal het zeker niet verder scheuren.

Vanzelfsprekend is de aanslag en geluid van dit instrument van goede kwaliteit.  LET OP! Deze piano heeft een kleine scheur in de zangbodem wat z’n klank niet of nauwelijks beïnvloedt maar wel een grote waardevermindering met zich mee brengt. Voor dit bedrag toch een prachtig instrument.

Geschiedenis van W. Hoffmann piano’s en vleugels

Wanneer het bedrijf W. Hoffmann is opgericht, weet ik niet precies. In een W. Hoffmann (Langlau) folder van dertig jaar geleden staat dat Wilhelmina Sophia Friederike Hoffmann in 1904 in Berlijn de firma W. Hoffmann als vennootschap liet inschrijven. Maar de oprichting vond al veel eerder plaats. Verschillende bronnen geven jaartallen tussen de 1888 en 1893 aan. Hoe dan ook, mevrouw W. Hoffmann staat met haar pianino’s op de tentoonstellingen in Berlijn in 1896, 1898 en 1902. En met succes. In 1902 krijgt zij een eervolle vermelding en later in het jaar nog een gouden medaille.

Vanaf 1904 is Jacob Kölsch bedrijfsleider van de “Pianoforte- und Flügelfabrik W. Hoffmann GmbH”. In 1910 wordt de bedrijfsnaam veranderd in “W. Hoffmann piano’s GmbH” en wordt August Kreißler procuratiehouder, die vervolgens in 1920 de leiding van het bedrijf overneemt, samen met instrumentenmaker Paul Schlese. In 1937/38 wordt de bedrijfsactiviteit stopgezet. Na 1945 wordt de productie weer opgepakt door de Euterpefabriek in Langlau. De W. Hoffmann piano’s en vleugels die uit De Langlaufabriek kwamen waren van een absolute topklasse. Ook andere merken uit deze fabriek, al dan niet onder licentie gebouwd, stonden hoog in aanzien. Een tijd lang zijn hier Feurich, Fritz Kuhla, V. Berdux, Carl Otto, Haegele piano’s en vleugels gebouwd,

In 1991 heeft Bechstein de fabriek overgenomen behoort het merk W. Hoffmann tot de Bechstein-groep. De huidige W Hoffmann (by C. Bechstein) piano’s en vleugels worden geassembleerd in de Tsjechische fabriek van Bechstein (voorheen Bohemiafabriek), waarbij de Professional en Tradition volgens Larry Fine volledig in Tsjechië worden gebouwd terwijl de Vision wordt samengesteld met deels uit China geïmporteerde onderdelen.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

W. Hoffmann (by C. Bechstein)

Model

World 114

Serienummer

314642

Bouwjaar

2002

Status

kleine scheur in de zangbodem wat z’n klank niet of nauwelijks beïnvloedt maar wel een grote waardevermindering met zich mee brengt

Hoogte

114 cm

Breedte

150 cm

Diepte

61 cm

Gewicht

225 kg

Uitvoering

Kersen gesatineerd

Land van herkomst

Tsjechie

Garantie

5 jaar

Gratis afleverpakket t.w.v. € 450,- bestaande uit:

Transport, 1e stembeurt, luxe opdraaibank en een hygrometer

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.

Misschien bent u geïntereseerd in…