Schlögl 123 Exclusive

Vanaf:  3.170,00 2.990,00

Gereserveerd

• Incl. 5 jaar garantie
• Incl. gratis service stembeurt
• Incl. opdraaibank en hygrometer
• Incl. gratis levering
Deze Schlögl 123 Exclusive is hier en daar wat verkleurd, maar heeft desondanks een warm en knus uiterlijk. De piano is gebouwd in de Bohemia fabriek te Tsjechië. Momenteel wordt er in deze fabriek, die nu van Bechstein is, o.a. W. Hoffmann gemaakt. Het is een duurzaam Europees product met een prachtige warme toon.

Bij aankoop van deze piano een adsilent systeem voor een meerprijs van € 1.990,- inclusief montage

Huren? vanaf € 63,00 per maand    Gratis levering binnen 5 werkdagen

 

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Schlögl 123 Exclusive

Deze Schlögl 123 exclusive piano is gebouwd in de Bohemia fabriek te Tsjechië. Momenteel wordt er in deze Bechstein fabriek o.a. W. Hoffmann gemaakt. Het is een duurzaam Europees product met een prachtige warme toon.

Geschiedenis van Schlögl piano

Het pianomerk Schlögl werd na de privatisering van de Tsjechische pianofabrieken in 1993 door IFM PIANA, later Bohemia Piano, uit Jihlava op de markt gebracht. De modellen die in het productieprogramma werden opgenomen waren: 109 Attractive, 118 Moderna, 121 Classic, 122 Demi Chippendale, 123 Exclusive en de 126 Professional. Jaren later werden daar nog de 113 Menuet en 131 Concerto aan toegevoegd.

De geschiedenis van de Tsjechische pianobouw in de Boheemse stad Jihlava (het vroegere Iglau) gaat terug tot 1871, wanneer pianobouwer Josef B?lohlávek zijn werkplaats opent. In 1924 begint een andere pianobouwer, Josef Breitner, in een voormalige textielfabriek met de vervaardiging van instrumenten. Hier werden onder licentie instrumenten van de Weense firma Hofmann & Czerny gebouwd, waardoor het bedrijf snel floreerde en aan rond de zestig werknemers werk verschafte. In 1927 werd met behulp van dit Weense kapitaal de Jihlavská továrna piana, de Iglauer Klavierfabrik AG, opgericht en volgden er de nodige mechaniseringen in het vervaardigingsproces (electra, droogkamer, waterturbine). In 1945 vluchtte de directie naar Oostenrijk en werd het bedrijf onder staatstoezicht geplaatst. De pianoproductie stagneerde en er moest oorlogsmateriaal worden vervaardigd. In 1948 werd de fabriek genationaliseerd en samen met andere Tsjechische pianobedrijven opgenomen in de Továrny na piana a varhany (Piano en Orgelfabrieken) met als hoofdlocatie Hradec Králové en korte tijd later in het staatsbedrijf ?eskoslovenské hudební nástroje Hradec Králové (CSHN), waar het tot 1991 deel van bleef uitmaken. Het productieprogramma van dit bedrijf omvatte o.m. de merken Fibich, Scholze, Petrof en Rieger Kloss. Met de privatisering wordt in 1993 IFM PIANO s.r.o. de nieuwe eigenaar van de fabriek in Jihlava. De toen nieuw op de markt gebrachte Schlögl was een goede, stabiele piano, waarvan de prijs, gezien de kwaliteit, zeker niet te hoog was. Heden ten dage is Bohemia Piano in bezit van C. Bechstein en wordt er niet meer in Jihlava geproduceerd.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Schlögl

Uitvoering

Mahonie hoogglans

Model

123 Exclusive

Serienummer

72856

Bouwjaar

2005

Hoogte

123 cm

Breedte

152 cm

Diepte

55 cm

Gewicht

230 kg

Land van herkomst

Tsjechie

Garantie

5 jaar

BTW

Nee