Schlögl 118 Moderna

 3.060,00  2.690,00

Deze Schlögl piano is gebouwd in de Bohemia fabriek in Tsjechië en door onze werkplaats weer in zeer goede staat gebracht. Momenteel wordt er in deze fabriek, die nu van Bechstein is,  o.a. W. Hoffmann gemaakt. Het is een duurzaam Europees product met een prachtige warme toon.aanbieding

Schlogl118Moderna-1

Schlögl 118M schoonmaken

 

 

 

 

Huren? € 61,00 per maand (informatie)
Kopen? € 54,25 per maand (informatie)

Op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Schlögl 118 Moderna

Deze Schlögl 118 moderna piano is gebouwd in de Bohemia fabriek in Tsjechië en door onze werkplaats weer in zeer goede staat gebracht. Momenteel wordt er in deze fabriek, die nu van Bechstein is,  o.a. W. Hoffmann gemaakt. Het is een duurzaam Europees product met een prachtige warme toon.

Schlogl118Moderna-2

Hamerlijst poetsen

Schlogl118Moderna-1

Schlögl 118M schoonmaken

Schlogl118Moderna-3

Schlögl 118M afregelen

Geschiedenis van Schlögl piano

Het pianomerk Schlögl werd na de privatisering van de Tsjechische pianofabrieken in 1993 door IFM PIANA, later Bohemia Piano, uit Jihlava op de markt gebracht. De modellen die in het productieprogramma werden opgenomen waren: 109 Attractive, 118 Moderna, 121 Classic, 122 Demi Chippendale, 123 Exclusive en de 126 Professional. Jaren later werden daar nog de 113 Menuet en 131 Concerto aan toegevoegd.

De geschiedenis van de Tsjechische pianobouw in de Boheemse stad Jihlava (het vroegere Iglau) gaat terug tot 1871, wanneer pianobouwer Josef B?lohlávek zijn werkplaats opent. In 1924 begint een andere pianobouwer, Josef Breitner, in een voormalige textielfabriek met de vervaardiging van instrumenten. Hier werden onder licentie instrumenten van de Weense firma Hofmann & Czerny gebouwd, waardoor het bedrijf snel floreerde en aan rond de zestig werknemers werk verschafte. In 1927 werd met behulp van dit Weense kapitaal de Jihlavská továrna piana, de Iglauer Klavierfabrik AG, opgericht en volgden er de nodige mechaniseringen in het vervaardigingsproces (electra, droogkamer, waterturbine). In 1945 vluchtte de directie naar Oostenrijk en werd het bedrijf onder staatstoezicht geplaatst. De pianoproductie stagneerde en er moest oorlogsmateriaal worden vervaardigd. In 1948 werd de fabriek genationaliseerd en samen met andere Tsjechische pianobedrijven opgenomen in de Továrny na piana a varhany (Piano en Orgelfabrieken) met als hoofdlocatie Hradec Králové en korte tijd later in het staatsbedrijf ?eskoslovenské hudební nástroje Hradec Králové (CSHN), waar het tot 1991 deel van bleef uitmaken. Het productieprogramma van dit bedrijf omvatte o.m. de merken Fibich, Scholze, Petrof en Rieger Kloss. Met de privatisering wordt in 1993 IFM PIANO s.r.o. de nieuwe eigenaar van de fabriek in Jihlava. De toen nieuw op de markt gebrachte Schlögl was een goede, stabiele piano, waarvan de prijs, gezien de kwaliteit, zeker niet te hoog was. Heden ten dage is Bohemia Piano in bezit van C. Bechstein en wordt er niet meer in Jihlava geproduceerd.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Schlögl

Model

118 Moderna

Uitvoering

Zwart hoogglans

Serienummer

53528

Bouwjaar

1993

Hoogte

118 cm

Breedte

149 cm

Diepte

55 cm

Gewicht

215 kg

Land van herkomst

Tsjechie

Garantie

5 jaar

Gratis afleverpakket t.w.v. € 450,- bestaande uit:

Transport, 1e stembeurt, luxe opdraaibank en een hygrometer

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.

BTW

Nee