Schimmel C116 TT

 13.820,00  12.690,00

BVK_Siegel_GERMANYDe Schimmel C116 T TwinTone (met Yamaha silent SG2 systeem) is een rasechte Duitse piano en met zeer goede materialen gebouwd. Deze piano zal generaties lang meegaan en gedurende deze periode niet in kwaliteit afnemen. Het is zeer de moeite waard om de Classic-serie eens bij ons te proberen.

Levering binnen 7 dagen (mits gelijkvloers en in Nederland) 

Op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Schimmel C116 TT

De Schimmel Classic C116 Tradition is een rasechte Duitse piano en met zeer goede materialen gebouwd. Schimmel maakt gebruik van de Yamaha SG2 silent techniek wat bekend staat als het beste systeem wat er op dit moment bestaat. Deze piano zal generaties meegaan en gedurende deze periode niet in kwaliteit afnemen. Zeer de moeite waard om deze Classic-serie eens bij ons te proberen.

Hieronder volgen eerst de kenmerken van het SG2 silent systeem en daarna van het akoestische deel.

5BB424D7119F461CAE0B13638B7FC610_12005Kenmerken Yamaha SG2 silent systeem

Met behulp van een speciaal ingebouwd silent systeem kunt u op deze akoestische piano met koptelefoon stil spelen, zonder dat u wordt gestoord of dat u iemand anders stoort. Wanneer dit systeem is ingeschakeld, bewegen de hamers nog wel, maar raken ze de snaren niet meer. Speciale optische sensoren onder de toetsen registreren de aanslag en geven dit door aan de digitale klankmodule. Zo speelt u met het voordeel van een stil, digitaal systeem, terwijl u toch blijft profiteren van de authentieke aanslag van een akoestische piano.

De optische sensoren die onder de toetsen zitten zijn een soort plastic plaatjes met een van licht naar donker verlopende grijze kleur. Op de bodem van de klaviertafel is een rail gemonteerd die voortdurend laserlicht uitstraalt. Zodra een toets wordt ingedrukt, wordt dit licht op een bepaalde manier door het plaatje onderbroken, afhankelijk van de diepte en de snelheid bij het indrukken van de toetsen. Deze informatie wordt doorgegeven aan de CPU en omgezet in geluid. Het pianogeluid van het Yamaha SG2 silent systeem is gesampled van de Yamaha CFIIIS-concertvleugel.

Het bedieningspaneel van de SG2 controller zit binnen handbereik links onder de klaviertafel. Hiermee kunt u pianomuziek opnemen en afspelen. U heeft de beschikking over tien verschillende geluiden, waarvan drie piano en u kunt ook twee geluiden met elkaar combineren, bijv. piano en strijkers. Verder kan de klankkleur ingesteld worden van zacht naar helder en zijn er diverse effecten mogelijk. Er zijn aansluitingsmogelijkheden voor USB, MIDI en AUX om muziekstukken op te nemen en af te spelen. Voorgeprogrammeerd zijn 50 klassieke stukken. Met behulp van speciale Yamaha Apps beleeft u nog meer plezier aan dit SG2 systeem.

Om energie te besparen schakelt het systeem zichzelf automatisch uit wanneer er een half uur lang niet is gespeeld.

BVK_Siegel_GERMANYKenmerken Schimmel

Schimmel streeft naar perfectie en hoge kwaliteit. Elke toon moet klinken als een onvergetelijk concert, vindt Schimmel. De 130 jaar ervaring en grote passie voor het pianobouwvak zorgen voor kwalitatief hoogwaardige instrumenten met een robuuste toon en toegankelijke speelaard. Alle instrumenten hebben een origineel BVK-certificaat. 

Eigenschappen voor een perfecte klank

Voor de zangbodem wordt hout gebruikt van 300 jaar oude bomen uit Beieren, die daar op grote hoogte groeien. Door de langzame groei staan de jaarringen dicht op elkaar waardoor het hout perfect is voor de zangbodem van een piano of vleugel. De op spanning gebrachte zangbodem, ondersteund door speciaal gevormde ribben heeft een lichte, amper zichtbare bolling, de kroon genoemd, die de trillingen van de snaren overneemt en zo een rijke klank produceert.

Het stemblok, is uit diverse hoogwaardige lagen (met hard beukenhout) opgebouwd die kruislings op elkaar gelijmd zijn, een door Schimmel zelf ontwikkelde constructie, waar W.A. Schimmel in 1956 patent op kreeg.

Voordat de kam, die uit hard beukenhout bestaat met een opdik van esdoornfineer, op de zangbodem wordt gelijmd wordt er eerst nog een uitholling in gefreesd voor minder massa en meer dynamiek. De trillingen kunnen zo veel beter naar de zangbodem worden geleid. Ook speelt de vorm van de kam hierbij een rol. Met behulp van het moderne Computer-Assisted Piano Engineering (CAPE) hebben de kammen per model de ideaalste vorm gekregen.
Voor een nog rijkere klank worden bij de vleugels dakvormige minikammetjes onder het koor van de snaren geplaatst, waardoor het deel van de snaren voor de kam vanaf de aanhangstiften indirect mee kunnen trillen. Met deze duplex scale, ooit gepatenteerd door Steinway&Sons en door Schimmel Triplex Skala genoemd, wordt het klankspectrum aan de diskant veel rijker door de extra boventonen. Bij piano’s loopt er een dunne, ronde messing staaf over de kam ten behoeve van de klankverrijking.

Een niet onbelangrijk deel van het klanklichaam is het gietijzeren pantserframe, dat zo’n 18 tot 20 ton spanning moet verdragen en ook nog trillingen moet geleiden. Het frame is door Schimmel met behulp van het computer systeem CAPE geoptimaliseerd, zodat deze een zo groot mogelijke stabiliteit biedt en een evenwichtiger materiaalverdeling heeft. Hierdoor heeft het frame een zeer gunstige invloed op de klank.

Waarvoor de computer software ook ideaal is, is de ingewikkelde berekening van de mensuur, d.w.z. alles wat te maken heeft met de snaren: de dikte en de lengte, het aantal snaren, de omwikkeling, enzovoort. Ook de inharmoniciteit, de treksterkte, torsie, de koperomwikkeling, impedantie van de snaar, spelen een rol, evenals de plaats van de aanhangstiften, stempennen en agrafen. Hoe preciezer de mensuur van een instrument is, hoe perfecter de toon kan klinken en hoe beter deze gestemd kan worden. In het eindresultaat moet alles subtiel op elkaar afgestemd zijn.
Schimmel stelt hoge eisen aan het materiaal, waarvan de staalsnaren gemaakt zijn. Niet alleen moeten ze zo’n 70 tot 80 kg trekkracht kunnen verdragen, de structuur en het trillingsvermogen moeten voor een hoge klankkwaliteit kunnen zorgen.
Na het opzetten van de snaren wordt er diverse malen uitgezwikt en gestemd, maar wel met tussenpozen, zodat het instrument zich kan zetten naar de nieuwe spanning.

Voor alle instrumenten worden de klavieren gebouwd in een eigen fabriek. Ook hierbij is sprake van grote precieze door computer gestuurde machines. De toetsen bestaan uit zorgvuldig geselecteerd hout en zijn voorzien van speciaal ontwikkelde piloten. Met behulp van een thermodynamisch proces wordt het klavier met klaviervilt ingevoerd. De toetsen zijn voorzien van een beleg van een soort minerale stof die zorgt voor veel grip en een sensitiviteit.

Bij de eindafwerking wordt er afgeregeld en veel gestemd en geïntoneerd. Bij intoneren wordt met naalden in het vilt van de hamerkop geprikt om de elasticiteit te verhogen. Hierbij komt veel vaardigheid om de hoek kijken. De klank moet warm en rond zijn als er zacht op gespeeld wordt, maar moet bij een in kracht toenemende aanslag niet alleen meer volume krijgen maar ook een toenemende felheid genereren. Ook in deze fase wordt het optimale uit het instrument gehaald, met als eindresultaat een fantastisch klinkend instrument.

Certificering
Producten uit Duitsland hebben in Nederland altijd een goede naam gehad vanwege hun kwaliteit en duurzaamheid. Made in Germany doet het eigenlijk nog steeds goed. Niet voor niets zijn er veel producten die een Duitse naam dragen of het predicaat German Design of German technologie, maar feitelijk helemaal niet Duits zijn.
Om duidelijkheid voor de consument te verschaffen hebben de twee instellingen “Bundesverband Klavier“ en het „German Chamber Network“ een certificering ontwikkeld, die volgens strenge normen alleen verstrekt wordt aan fabrikanten die in Duitsland produceren. Om de twee jaar worden de producten gecontroleerd door een onafhankelijke commissie. Schimmel zegt er trots op te zijn deze certificering gekregen te hebben.

Uniek in Nederland

Bij H.P. Steenhuis Piano’s en Vleugels kunt u veel Schimmel piano’s en vleugels komen bekijken en beluisteren. Daarnaast hebben wij deze ook in onze uitgebreide webshop staan met hier en daar een geluidsfragment.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Schimmel

Model

C116T TwinTone

Uitvoering

Zwart hoogglans

Hoogte

116 cm

Breedte

149 cm

Diepte

55 cm

Gewicht

248 kg

Land van herkomst

Duitsland

Garantie

5 jaar

Gratis afleverpakket t.w.v. € 450,- bestaande uit:

Transport, 1e stembeurt, luxe opdraaibank en een hygrometer

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.