Schimmel 112/5

Schimmel 112/5 piano. Een prachtige piano in zwart hoogglans uitgevoerd. Het is bovendien een Duitse piano van een zeer goede kwaliteit. Er zit een mooie romantische toon in deze piano waar u nog vele jaren op kunt spelen.

Bij aankoop van deze piano een Genio Silent Systeem voor een meerprijs vanaf € 990,- inclusief montage.

Huren? vanaf € 91,00 per maand    Kopen? vanaf € 86,51 per maand 
Gratis levering binnen 5 werkdagen

Categorie:

Beschrijving

 

Schimmel 112/5

Schimmel 112/5 piano. Een echt onvervalste Duitse piano van een zeer goede kwaliteit. Er zit een mooie romantische toon in en u kunt er nog jaren met veel plezier op spelen.

 

Schimmel Piano's en Vleugels - alle generaties

Geschiedenis Schimmel Piano’s en Vleugels

180px-Wilhelm_SchimmelDe Duitse pianofabriek Schimmel werd in 1885 door Wilhelm Schimmel (1854-1946, zie rechter foto) in Leipzig opgericht. De meubelmaker Wilhelm Schimmel werd bij de beroemde pianofabriek Stichel tot pianobouwer opgeleid. Schimmel begon met de bouw van piano’s en vervaardigde vanaf 1892 ook vleugels. Hij bood zijn klanten een grote verscheidenheid aan modellen en uitvoeringen die technisch zeer geavanceerd waren. Door het grote succes is het bedrijf vele malen verhuisd en uitgebreid. Ook mocht het de titel van hofleverancier voeren.

In 1927 neemt zijn jongste zoon Wilhelm Arno het bedrijf over. De overgang naar de tweede generatie voltrekt zich in een economisch moeilijke periode. De firma fuseert met een aantal andere pianofabrikanten onder de naam “Deutsche Pianowerke AG” en verhuisde naar Braunschweig. Daar werd de firma vanaf 1931 weer als een zelfstandig bedrijf voortgezet, waardoor Wilhelm Arno Schimmel vrij zijn nieuwe initiatieven kon ontplooien en aan nieuwe constructies kon werken. De nieuwe fabriek die hij betrok werd in 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog compleet door brand verwoest. Na de wederopbouw in 1948 nam men de productie van piano’s weer op en vanaf 1950 produceerde Schimmel ook weer vleugels.

N.WSchimmel

Schimmel voerde diverse technische en esthetische vernieuwingen door. Onder leiding van Wilhelm Arno werd in 1935 een rastloos klein pianomodel ontwikkeld. Vanaf de jaren 50 ontwierp hij nieuwe tijdloze modellen, geïnspireerd door de ontwikkelingen in de architectuur en meubeldesign.

In 1951 presenteerde hij de eerste transparante plexiglasvleugel ter wereld en in 1956 een vleugel met ingebouwde radio, platenspeler en bandrecorder. Door de samenwerking met ontwerpers en kunstenaars bleef het bedrijf de ontwikkeling van modern pianodesign voortzetten.

Na de dood van Wilhelm Arno Schimmel in 1961 zette zijn zoon Nikolaus Wilhelm Schimmel het bedrijf in de derde generatie voort. Tussen 1966 en 1982 werden nieuwe productiehallen en een concertzaal gebouwd. Het bedrijf nam de Franse pianofabrieken Gaveau (in 1967), Erard (in 1970) en Pleyel (in 1971) over (maar verkocht ze weer in 1994) alsmede de firma Bernhard May KG, Berlin in 1972 en Sabel AG in Rorschach in 1979.

Sinds 2003 leiden Gabriela Schimmel en Hannes M. Schimmel-Vogel het bedrijf in de vierde generatie.

In 2016 werd aangekondigd dat de Chinese Pearl River-fabriek zich een meerderheidsbelang in Schimmel had verworven. Dit werd ook langzaam zichtbaar in de directie. Halverwege 2018 trad Hannes Schimmel-Vogel terug en bleef Zhaoyn Chen als enige CEO over. Viola Schimmel vertegenwoordigt de familie nog binnen het bedrijf.

In mei 2019 heeft Schimmel een dochteronderneming Schimmel Piano’s China opgericht teneinde de marktpositie in China te versterken. Het bedrijf verzorgt de distributie, marketing en opleiding van pianotechnici in China. In 2020 bestaat Schimmel 135 jaar.

Fabriek Schimmel Piano's en Vleugels

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Schimmel

Model

112/5

Uitvoering

Zwart hoogglans

Serienummer

167254

Bouwjaar

1977

Hoogte

108 cm

Diepte

52 cm

Gewicht

195 kg

Land van herkomst

Duitsland

Garantie

3 jaar

Gratis afleverpakket t.w.v. € 450,- bestaande uit:

Transport, 1e stembeurt, luxe opdraaibank en een hygrometer

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.

BTW

Nee