Krause W-50 Berlin

Krause W-50 Berlin is een vooroorlogse piano die nog goed te gebruiken is. Dit instrument is gerestaureerd en verkeert qua kast en mechaniek  in een goede toestand. De kast is mooi zwart zijdeglans gemaakt en heeft de originele stijlelementen gedurende zo’n 100 jaar behouden. Bovendien is deze piano nog in het bezit van een ivoren toetsbeleg met zwarte, ebbenhouten toetsen.  Prachtige piano voor de liefhebber van dit soort klassieke, stijlvolle instrumenten.

Bij aankoop van deze piano een Genio Silent Systeem voor een meerprijs vanaf € 990,- inclusief montage.

Huren? vanaf € 63,00 per maand    Kopen? € 60,30 per maand
Gratis levering binnen 5 werkdagen

 

Categorie:

Beschrijving

Krause W-50 Berlin

Krause W-50 Berlin is een vooroorlogse piano die nog goed te gebruiken is. Dit instrument is gerestaureerd en verkeert qua kast en mechaniek  in een goede toestand. De kast is mooi zwart zijdeglans gemaakt en heeft de originele stijlelementen gedurende zo’n 100 jaar behouden. Prachtige piano voor de liefhebber van dit soort klassieke, stijlvolle instrumenten.

Geschiedenis Conrad Krause Piano, Berlijn 1870-1933

Conrad Krause werd geboren in 1823. Hij volgde de opleiding tot pianobouwer. Na een tijdje compagnon te zijn geweest van August Dassel, trouwt hij in 1870 met Auguste Japcke-Landschulz, weduwe van de pianofabrikant Adolf Japcke. Hij wordt hiermee eigenaar van de pianofabriek die al in 1830 was opgericht door Gustav Japcke. Dus eigenlijk bestond de fabriek al sinds 1830.
In 1862 ging Gustav Japckes pianofabriek over op zoon Adolf Japcke die al in 1869 overleed.

Nadat zijn weduwe hertrouwde met Conrad Krause gaf deze zijn eigen naam aan de fabriek (niet de verwarren met bijv. Ernst Krause Piano Berlijn, 1868-1930; Ernst Krause wordt nu gebruikt voor een Chinese piano uit Yantai).
Door zijn levering aan enkele prinsen van Pruissen en de groothertog van Mecklenburg, mag Krause zich meervoudig hofleverancier noemen.  In 1885 komt Conrad Krause te overlijden. Zijn stiefzoon Eugen Japcke, die ook pianobouwer is geworden, neemt de leiding van het bedrijf over. Op diverse tentoonstellingen worden gouden medailles gewonnen. In 1905 wordt een winkel geopend onder de naam Conrad Krause Nachf. aan de Kleiststrasse 14, Berlijn W. In 1909 zit er een zaak in de Ansbacherstrasse 1, Berlijn W50. (W stond voor West en W50 was de voorloper van de huidige postcode.) In onze Krause piano staat ook W50 vermeld.
Zoon Alexander Japcke komt ook in het bedrijf. Maar in 1933 gaat het in andere handen over.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Krause Berlin

Model

W-50

Uitvoering

Zwart zijdeglans

Bouwjaar

+/- 1915

Hoogte

133 cm

Breedte

152 cm

Diepte

64,5 cm

Gewicht

240 kg

Land van herkomst

Duitsland

Garantie

5 jaar

Transport

in overleg

BTW

Nee