Kemble K121 CL

Vanaf:  5.290,00 4.990,00

• Incl. 5 jaar garantie
• Incl. gratis service stembeurt
• Incl. opdraaibank en hygrometer
Incl. gratis levering
Deze Kemble K121 CL is een stijlvolle Britse piano en is voor bijna 100% een Yamaha U1 piano. Op de klankbodem na. Deze Europees voorgevormde klankbodem van hoge kwaliteit houdt een heel stuk langer zijn klank kwaliteit vast dan een standaard Yamaha U1 wat op zich natuurlijk een prima piano is. Bespeel je deze piano, dan hoor je een typisch Europees geluid wat zich kenmerkt door een karaktervolle, dynamische klank en een ongeëvenaarde toonlengte. We kunnen u het verschil in de winkel laten horen. Deze piano komt nog uit de Kemble fabriek in Engeland. Tegenwoordig wordt de Kemble in Indonesië gebouwd..

Bij aankoop van deze piano een Genio Silent Systeem voor een meerprijs vanaf € 990,- inclusief montage.

Huren? vanaf € 105,00 per maand   Levertijd: binnen 5 werkdagen

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Kemble K121 CL

Deze Kemble K121 CL is een stijlvolle Britse piano en is voor bijna 100% een Yamaha U1 piano. Op de klankbodem na. Deze Europees voorgevormde klankbodem van hoge kwaliteit houdt een heel stuk langer zijn klank kwaliteit vast dan een standaard Yamaha U1 wat op zich natuurlijk een prima piano is. Bespeel je deze piano, dan hoor je een typisch Europees geluid wat zich kenmerkt door een karaktervolle, dynamische klank en een ongeëvenaarde toonlengte. We kunnen u het verschil in de winkel laten horen. Deze piano komt nog uit de Kemble fabriek in Engeland. Tegenwoordig wordt de Kemble in Indonesië gebouwd.

Geschiedenis Kemble Piano’s
Kemble was een Britse pianomerk dat, na aanvankelijke samenwerking, uiteindelijk geheel in handen is gekomen van Yamaha. Tot en met 2008 zijn er nog Kemble piano’s in Engeland gebouwd.
In 1911 richtte Michael Kemble in het noordelijk deel van Londen, waar destijds vele pianobouwers gevestigd waren, zijn fabriek op. Zijn zoon Robert (Bob) nam in de jaren ’50 de leiding van het bedrijf over, terwijl zoon Stanley verantwoordelijk was voor de gang van zaken in de fabriek. Robert Kemble had rond 1950 een nieuw klein pianomodel ontworpen van slechts 130 cm breed. Zijn oude, wijze vader vond het maar niks en probeerde hem van dat idee af te brengen. Het werd echter een van de meest verkochte modellen, omdat het de enige volwaardige piano was met deze kleine afmetingen. Een belangrijke compagnon voor Bob was Denzil (Denny) Jacobs die met zijn strategische visie zijn stempel op het bedrijf drukte.
Het bedrijf groeide gestaag en werd in 1968 verhuisd naar een nieuwe, moderne fabriek in Bletchley in de buurt van Milton Keynes, ongeveer 80 kilometer ten noordwesten van Londen. In 1968 ging de Kemble een joint-venture aan met Yamaha, waarbij Kemble electronisch orgels van Yamaha ging verkopen. Naast Kemble werden ook andere pianomerken gemaakt. Vanaf 1964 (door overnames) bijvoorbeeld Brinsmead en Cramer; tot ca. 1986 Schmidt & Flohr piano’s voor de Zwitserse markt en tot 2000 Chappell piano’s.
Vanaf 1971 werden de Yamaha piano’s via Kemble in het Verenigd Koninkrijk gedistribueerd.
Brian Kemble vertegenwoordigde vanaf 1986 de derde en laatste generatie van Kemble als joint managing director. In 1988 verkreeg Yamaha een meerderheidsbelang in Kemble. Er werd door Yamaha computergestuurde productie techniek ingevoerd. Hierdoor werd een grotere productie en verkoop mogelijk. Yamaha piano’s met hout gefineerde kasten werden in de Kemblefabriek geassembleerd. Deze piano’s werden de “N”-modellen voor de Europese markt.
Helaas kon Kemble niet haar 100-jarige Britse jubileum halen, want in 2009 besloot Yamaha (in bezit van 91,8 % van de aandelen) dat de fabriek in Milton Keynes werd gesloten en de productie werd overgebracht naar de Yamahafabriek in Indonesië. Er werden in Groot-Brittannië ruim 335.000 Kembles gebouwd. Dankzij Yamaha hebben we toch nog 23 jaar langer piano’s kunnen bouwen, aldus Brian Kemble.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Kemble

Model

K121 CL

Uitvoering

Zwart zijdeglans

Bouwjaar

1994

Serienummer

248697

Hoogte

121 cm

Breedte

153 cm

Diepte

62 cm

Gewicht

235kg

Land van herkomst

Engeland

Garantie

5 jaar

Gratis afleverpakket t.w.v. € 450,- bestaande uit:

Transport, 1e stembeurt, luxe opdraaibank en een hygrometer

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.

BTW

Nee

Misschien bent u geïntereseerd in…