Kawai RX2

 11.750,00

Kawai RX2, met een afmeting van 178 cm, was één van werelds meest verkochte vleugels. Ondanks zijn bescheiden lengte klinkt deze vleugel letterlijk groots. Prachtige bassen en vol geluid. Zeer zeker de meer dan de moeite waard dit instrument een keer uit te proberen.

Levering binnen 5 werkdagen (mits gelijkvloers en in Nederland) 

Op voorraad

Beschrijving

Kawai RX2

Kawai RX2, met een afmeting van 178 cm, was één van werelds meest verkochte vleugels. Ondanks zijn bescheiden lengte klinkt deze vleugel letterlijk groots. Prachtige bassen en vol geluid. Zeer zeker de meer dan de moeite waard dit instrument een keer uit te proberen.

De klassieke vleugel RX-2 is de geliefde keuze voor thuis, op school, in de kerk of op de muziekschool. Hij biedt een voortreffelijke toondiepte en resonantie waardoor hij geschikt is voor verschillende muzikale situaties. Bovendien kan deze vleugel met zijn klassieke afmetingen en gracieuze schoonheid een verrijking zijn van elke huiskamer, studio of concertzaal.

Millennium III mechaniek met ABS Carbon onderdelen
Bijna al onze vleugels zijn voorzien van het Millennium III vleugelmechaniek. Dit mechaniek is reeds wereldwijd geaccepteerd, zoals te zien is aan de successen bij vele internationale pianoconcoursen over de hele wereld.

Vervolgens heeft Kawai het Millennium III mechaniek ook voor de piano uitgewerkt. Het resultaat is een stabiel, sterk en precies mechaniek, dat voor het eerst in de modellen van de nieuwe K-serie wordt gebruikt.

Door het integreren van het gepatenteerde ABS-carbon in de componenten van het mechaniek heeft dit een tot nu toe voor onmogelijk gehouden stabiliteit en stevigheid gekregen. Hierdoor is er nagenoeg geen wrijving in het mechaniek, wat de levensduur en stabiliteit ten goede komt. Dit is een grote verbetering in vergelijking met houten mechanieken. Het lichtere ontwerp maakt het Millennium III mechaniek zeer snel en moeiteloos te bespelen.

Ondersteund door computertechniek heeft Kawai alle belangrijke onderdelen van het mechaniek opnieuw ontwikkeld om zo de flexibiliteit, repetitie en aanslag controle te optimaliseren. Zo heeft men bijvoorbeeld een microscopisch fijne laag op de opstoter geplaatst op het punt waar deze contact maakt met de hamer. Het resultaat van deze subtiele maar belangrijke verandering biedt de speler optimale controle tijdens zacht pianissimo spel.

De opstoter
Dit centrale verbindingspunt tussen de toets en de hamer wordt uit carbon en polyacetal en niet uit hout vervaardigd. Zijn bijzondere samenstelling van het materiaal en zijn geoctrooieerd design maken deze opstoter, die we ook Black Jack noemen, resistenter en betrouwbaarder dan een traditioneel uit hout vervaardigd deel.

Resonantiebodem van de extra klasse
De Kawai houttechnologie benut alle zintuigen… zien, ruiken en tasten, bij het uitzoeken van de beste houtsoorten. De resonantiebodem van de RX-2 wordt van massief sparrenhout met een zeer gelijkmatige verdeling van de vlammen gemaakt, dat zorgvuldig uitgezocht, asymmetrisch gewelfd en wetenschappelijk getest werd om Kawai’s hoge eisen aan het gedrag van de resonantie te vervullen.

Agrafen
Agrafen verzekeren de precisie van de ligging van de snaren, de afstand tussen de snaren en de exacte hoek van de aanslag, om een grotere uniformiteit van de toon en de in werkelijkheid “klinkende lengte” van een snaar te bereiken.

Duplex Scala
De Duplex Scala voegt aan de discant boventonen toe, die aan iedere toon nog een extra glans en klankvolume geven.

Langzaam sluitende toetsenklep
De bijzonder langzaam sluitende toetsenklep met een tweevoudig dempingsmechanisme beschermt de handen en het oppervlak van de vleugel tegen verwondingen en beschadigingen, die kunnen worden veroorzaakt door een plotseling dichtslaan van de toetsenklep.

NEOTEX™ toetsenbeleg
Alleen Kawai heeft het synthetische toetsenbeleg NEOTEX, dat naar het voorbeeld van ivoor en ebbenhout is nagemaakt. Het wordt uit cellulosevezels gemaakt, die bijna identiek zijn met het oppervlak van de natuurlijke voorbeelden en de absorptie van het handzweet mogelijk maken. Daar het basismateriaal van de witte en zwarte toetsen hetzelfde is, beleeft de pianist een gelijkblijvend vingergevoel. NEOTEX toont ook na jarenlange zwaarste belasting geen scheuren of kleurveranderingen.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Status

Demo

Merk

Kawai

Model

RX2

Uitvoering

Zwart hoogglans

Serienummer

2588309

Bouwjaar

2009

Hoogte

102 cm

Breedte

152 cm

Lengte

178 cm

Gewicht

300 kg

Land van herkomst

Japan

Garantie

5 jaar

Gratis afleverpakket t.w.v. € 450,- bestaande uit:

Transport, 1e stembeurt, luxe opdraaibank en een hygrometer

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.

BTW

Nee