Kawai GX2 ATX2

 29.600,00

• Incl. btw
• Incl. 5 jaar garantie
• Incl. gratis service stembeurt
• Incl. hoofdtelefoon, opdraaibank en hygrometer
• Incl. gratis levering
De AnyTimeX2 modellen zijn met een geluidsonderdrukking voor het akoestische deel van de vleugel en een hoogwaardige digitale pianotechniek uitgerust. Hierdoor kan de pianist steeds het speelgevoel van een traditionele vleugel ervaren en door het gebruik van een hoofdtelefoon niemand storen. Dit splinternieuw model is ook uitgerust met een geluidsoverbrenging via de massief houten klankbodem. Dus zonder hoofdtelefoon kunt u alle digitale geluiden via de membranen die op de klankbodem zijn gemonteerd, horen.

050-4062646

Bel voor de levertijd

Categorie:

Beschrijving

Kawai GX2 ATX2

Op ieder tijdstip

Het vallen van de hamers op de snaren brengt deze en de zangbodem in vibratie. Zo ontplooit de warme, natuurlijke en onverwisselbare klank van een akoestische vleugel zich.
Op een excellente vleugel spelen pianisten met spontaniteit en passie. Deze enthousiaste expressievorm is echter niet altijd welkom. Er zijn altijd weer situaties en omstandigheden waar het pianospel als storend wordt ervaren. Wanneer kinderen toonladders oefenen, terwijl andere gezinsleden rustig tv willen kijken. Zelfs het spelen van een rustige Chopin prelude kan – na kortere of langere tijd – een buurman storen.
De AnyTimeX modellen zijn met een geluidsonderdrukking voor het akoestische deel van de vleugel en een hoogwaardige digitale pianotechniek uitgerust. Hierdoor kan de pianist steeds het speelgevoel van een traditionele vleugel genieten en door het gebruik van een koptelefoon niemand storen.

Volle klank van een akoestische piano

Kawai sluit bij de klank van zijn piano geen compromissen. Meer dan 80 jaar kennis van zaken en ervaring in de pianobouw zitten in onze AnyTimeX vleugels. Het samenspel van onze hoog ontwikkelde technologie en onze goed opgeleide pianobouwers maakt de volle, heldere klank van de AnyTimeX modellen mogelijk. Het klavier is zeer uitgebalanceerd en afgesteld om de kleinst en sensibelste nuance van de pianist over te brengen. Kawai’s exclusieve Millennium III mechaniek brengt exact de dynamiek van de aanslag in de vibratie van de snaar. Deze vibraties worden door de zangbodem, die van zorgvuldig gedroogd sparrenhout werd vervaardigd, opgenomen en tot een volle, ronde toon versterkt. Rasten van verlijmd hout versterken het frame van de piano om verlies van de klankenergie te minimaliseren en een krachtige bas en een heldere discant met lange sustain te behouden.

Exclusieve Ultra-Responsive™ mechaniek

Door de combinatie van sterk materiaal, stabiliteit, precisie en betrouwbaarheid is KAWAI´s “Ultra-Responsive mechaniek” zeer gewaardeerd. De hamerkoppen worden uit 100 % “Premium” wol geperst. Om het mechaniek tegen klimatologische invloeden, die veroorzaakt worden door de verschillende jaargetijden, veranderingen in temperatuur en vochtigheid resistent te maken heeft KAWAI pionierswerk gedaan en de mechaniekbalk en de hamerlijst van aluminium geconstrueerd. Deze precisie-onderdelen van het mechaniek worden uit extreem sterke en met een zeer geringe wrijvingsweerstand uitgeruste ABS gegoten.

Het geavanceerde gebruik van ABS in al onze pianomechanieken is een van de belangrijkste redenen waarom de Kawai instrumenten langere tijd zo stabiel qua aanslag en toon blijven. Ondersteund door de belangrijkste pianobouwmeesters wordt de betrouwbaarheid van ABS sinds meer dan 40 jaar in de Kawai piano´s bewezen.

Ongeëvenaarde klank

Wanneer de akoestische componenten onderdrukt zijn, gebruiken de KAWAI AnyTimeX vleugels een unieke digitale technologie die in het Shigeru Kawai onderzoekslaboratorium in Ryuyo, Japan, waar ook de KAWAI EX concertvleugels met de hand vervaardigd worden, ontwikkeld werd. In een geluidsdichte opnameruimte, vrij van audio reflecties, werd de volle en uitgebalanceerde klank van een KAWAI EX concertvleugel door gerenommeerde sampling specialisten uit de hele wereld opgenomen. Van deze opnamen werd een soort vingerafdruk gemaakt die een exacte imitatie van de harmonische en dynamische structuren weergeeft. De Harmonic Imaging™ technologie reproduceert het omvangrijke dynamische bereik van de originele klank van de concertvleugel en vormt tevens de bron voor verdere hoogwaardige instrumentale klanken.

IHSS Sensor systeem

Het volume van de afzonderlijke noten van een akoestische piano is afhankelijk van de snelheid waarmee de hamers tegen de snaren slaan. Een behoedzame aanslag veroorzaakt een langzame beweging van de hamer en produceert slechts een gering volume. En snelle aanslag van de toets veroorzaakt een snelle beweging van de hamer waardoor het volume groter wordt. De AnyTimeX instrumenten reproduceren exact dit gedrag door geïntegreerde sensoren die de bewegingen van iedere hamer afzonderlijk precies herkennen. Of het nu gaat om het spelen van snelle passages waarbij de toetsen meermaals na elkaar gespeeld worden of om rustige titels met langzaam aangeslagen toetsen, KAWAI’s Integrated Hammer Sensing System (IHSS) geeft de pianist uitstekende muzikale expressiemogelijkheden die het spelen van de allerfijnste nuances mogelijk maken. IHSS werkt aanzienlijk exacter dan de tot dusver existerende toetsen sensor technieken.

Digitaal comfort

De KAWAI designers zijn van mening dat zichtbare elektronische bedieningselementen het plezier bij het spelen van traditionele akoestische muziekinstrumenten verminderen. Daarom werd de AnyTimeX controle-eenheid die het gebruik maken van behulpzame functies mogelijk maakt onopvallend onder de speeltafel aangebracht. De AnyTimeX vleugelmodellen zijn uitgerust met een uitschuifbaar bedieningspaneel dat door een lichte druk geopend kan worden en een display en verschillende functieknoppen te voorschijn laat komen. Digitale functies breiden de mogelijkheden van de AnyTimeX piano nog verder uit. Daarvoor staan functies als transponeren, stemming, een metronoom, een song recorder en een keus uit hoogwaardige klanken tot uw beschikking waarmee u de meest uiteenlopende muzikale stijlen kunt spelen. De twee koptelefoonaansluitingen zijn bijv. ideaal voor het gebruik op muziekscholen, terwijl de aansluitingen MIDI, USB en LINE OUT een groot aantal andere toepassingen mogelijk maken.

Alle digitale geluiden klinken ook zonder hoofdtelefoon

Dit splinternieuw model ATX2 is ook uitgerust met een geluidsoverbrenging via de massief houten klankbodem. Dus zonder hoofdtelefoon kunt u alle digitale geluiden via de membranen die op de klankbodem zijn gemonteerd, horen.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Kawai

Model

GX2 ATX2

Uitvoering

Zwart hoogglans

Hoogte

102 cm

Breedte

152 cm

Lengte

180 cm

Gewicht

324 kg

Land van herkomst

Japan

Garantie

5 jaar

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.