Kawai CS-10

  • Incl. BTW
  • Incl. bezorging
  • Speelklaar geïnstalleerd

cs_logo
Luxe optiek, excellente klank (NIEUW! met Onkyo audio), authentiek speelgevoel:een nieuwe luxe digitale piano uit de Classic Serie –vervaardigd door Japans Premium akoestiek pianofabrikant. Luxe, elegant, klassiek – piano´s met een zwart oppervlak in hoogglans waren altijd al iets bijzonders. Ook wanneer er zich meerdere hoogwaardige meubelstukken in een kamer bevinden, staat een piano met zijn elegante design toch steeds automatisch in het middelpunt.

Kawai_5jaarbanner_350px

Levertijd:

Beschrijving

Kawai CS-10

Luxe optiek, excellente klank, authentiek speelgevoel:
een nieuwe luxe digitale piano uit de Classic Serie –vervaardigd door Japans Premium akoestiek pianofabrikant. Luxe, elegant, klassiek – piano´s met een zwart oppervlak in hoogglans waren altijd al iets bijzonders. Ook wanneer er zich meerdere hoogwaardige meubelstukken in een kamer bevinden, staat een piano met zijn elegante design toch steeds automatisch in het middelpunt.

De meer dan 85-jarige traditie in de pianobouw weerspiegelt zich niet alleen in de bouw van uitmuntende akoestische piano´s, maar geeft de Kawai ingenieurs een ideale basis voor de ontwikkeling van hoogwaardige digitale piano´s.

Reeds op het eerste gezicht slaat het fraaie design van de nieuwe CS10 een goed figuur. Een hoogwaardig uiterlijk en decent aangebrachte bedieningselementen plus de display links naast het klavier onderstrepen de uitgebalanceerde piano-optiek.

Wat betreft klank en klavier maakt de ondertussen 85-jarige ervaring van KAWAI in de pianobouw zich in de CS10 bemerkbaar. Het resultaat is de nieuwe Harmonic Imaging XL technologie, die u een realistische pianoklank met hoge resolutie ter beschikking stelt. De nieuwe effect- & galmprocessor en ook de nieuwe Amp simulator verlenen de eersteklas klanken van de CS10 nog dat vleugje extra.

Het nieuwe Grand Feel klaviermechaniek beschikt over bijzonder lange houten toetsen met vergrote lengte van het voorste gedeelte van de toets, zoals ze ook in Kawai vleugels worden ingezet. Bovendien beschikt het klaviermechaniek over het Ivory Touch toetsenbeleg, een drukpunt simulatie en een 3-voudig sensor systeem, hetgeen voor de pianist een ongelooflijk authentiek speelgevoel mogelijk maakt.

In tegenstelling tot de voorganger bezit de CS10 nu een grotere zangbodem met langere ribben en een nieuw gepositioneerde Transducer, hetgeen een imponerende, nog grotere ruimtelijke klankuitstraling garandeert.

Grand Feel klaviermechaniek
Onze ervaring van tientallen jaren met akoestische piano´s vindt men ook in het Grand Feel klavier. Het combineert realistische materialen, een precies verloop van de bewegingen en constructieve kenmerken om het fijne speelgevoel van een vleugel te produceren.
Alle achtentachtig zwarte en witte toetsen zijn compleet van lange houten delen vervaardigd en voorzien van een op ivoor lijkend oppervlak, dat zweet absorbeert en een perfecte grip garandeert. Iedere toets beweegt zich zacht op een balansbalk – dezelfde techniek als bij een vleugel. Bij de aanslag van een toets wordt net als bij het origineel een hamer met gewicht omhoog bewogen, terwijl extra gewichten bij de basnoten in het voorste gedeelte van de toetsen het pianissimo spel gemakkelijker maken.

Bovendien beschikt het Grand Feel klavier over een drukpunt simulatie die de pianist kent van het spelen op een vleugel, wanneer men de toetsen langzaam omlaag drukt.

Al deze uitrustingskenmerken maken een geprononceerd fortissimo mogelijk bij een desondanks niet vermoeiend spel met een perfecte controle in het pianissimo en voldoen zo aan de hoogste pianistische eisen.

Ivory Touch toetsenbeleg
Het model CS10 is met het Ivory Touch toetsenbeleg uitgerust dat met zijn op ivoor lijkende eigenschappen vocht absorbeert en daardoor voor de speler meer zekerheid en een excellente spelcontrole mogelijk maakt.

3-voudig sensor systeem
Naast de vergroting van de toetsen in het voorste gedeelte en over de hele toets beschikt het Grand Feel klaviermechaniek over een 3-voudig sensor systeem om een nog authentieker speelgevoel mogelijk te maken. Dankzij dit nieuwe systeem is het bijvoorbeeld mogelijk om een toon opnieuw aan te slaan, voordat men de toets helemaal heeft losgelaten.

gf_3_sensor_web
Wanneer men bij een akoestische piano een toets stevig aanslaat en dan snel loslaat, verstomt de klank – vooral in het bereik van de dikkere bassnaren – niet onmiddellijk. Dit klankgedrag wordt nu ook door het nieuwe model CS10 gesimuleerd.

Langere toetsen met grotere lengte in het voorste gedeelte
De lengte in het voorste gedeelte van de toets en de hele lengte van de toets van het nieuwe Grand Feel klavier werden vergroot. De lengte van het voorste gedeelte van de toets stemt overeen met de lengte zoals deze ook in Kawai vleugels wordt gebruikt. De toetsen zijn de langste van alle digitale piano´s.

gfvsgp_web
Deze verandering zorgt voor een nog gelijkmatigere toetsenbeweging over het hele toetsenoppervlak, hetgeen bijvoorbeeld het spelen van gecompliceerde akkoorden – die deels ook in het achterste gedeelte van de toetsen worden aangeslagen – vereenvoudigt.

Harmonic Imaging XL (HI-XL)
Harmonic Imaging XL heet de nieuwste piano klankopwekking die in het nieuwe Concert Serie model CS10 wordt ingezet. Ze bezit een aanzienlijk groter wavetable-geheugen dan de tot nu toe gebruikte UPHI klankopwekking, en beschikt onder meer over langere aanslagsamples (tot 120 % meer geheugen), waarvan het gedrag van de boventonen en de fase van uitklingen van de piano enorm profiteren.

Akoestiek piano veelzijdigheid
De CS11 is uitgerust met talrijke akoestische vleugelklanken die de pianist het spelen van de meest uiteenlopende stijlen mogelijk maken. Behalve de vleugelsounds vindt men nu ook de klank van een traditionele piano in het nieuwe Concert Serie model.

Uitgebreide virtuele technicus
Een ervaren pianotechnicus speelt een belangrijke rol voor een akoestische piano om deze in de beste toestand te houden en perfect te intoneren of te stemmen. Onze Virtual Technician functie vervult deze opgaven digitaal. U vindt instellingen voor virtuele intonatie, snaren- en demperresonantie, curven van de aanslagdynamiek, stemming enz. U kunt zelfs de toonhoogte en het volume van afzonderlijke tonen veranderen. Uw persoonlijke instellingen kunt u op registratiegeheugenplaatsen opslaan en naar wens ook op een USB-stick verplaatsen en later weer laden of ook met andere CS10, CA95, CA65 resp. CS7 bezitters online uitwisselen.

Nieuwe effect- & galmprocessor
De nieuwe effect- en galmprocessor verleent de eersteklas klanken in de CS11 nog dat vleugje extra. Kies eenvoudig een van de verschillende op maat gesneden effecten zoals Chorus, Tremolo of Delay.

Of gebruik de Amp simulator in combinatie met E-Piano sounds of hammondorgelklanken en geef de wat ruwe digitale klank de typische warmte van buizenversterkers.

Vervolgens kunt u nog met een van de zes hoogwaardige galmeffecten de omgevingen van kleine ruimtes tot aan de kathedraal simuleren en ook bij het spelen via koptelefoon van de hele ruimtelijke volle klank genieten.

Hoogwaardige luidsprekersystemen
De modellen van de Concert Serie zijn uitgerust met een hoogwaardig luidsprekersysteem dat zich met een krachtige natuurlijke bas en een briljante discant presenteert. Het model CS11 beschikt zelfs over het unieke Soundboard luidspreker systeem van Kawai.
In een speciaal procédé wordt het toonsignaal op een zangbodem van sparrenhout overgedragen en veroorzaakt hier trillingen. Daardoor ontstaat een ongelooflijk krachtig en ruimtelijk klankbeeld zoals men het eigenlijk alleen van een akoestische piano zou verwachten. In tegenstelling tot zijn voorganger bezit de CS11 nu een grotere zangbodem met langere ribben en een nieuw gepositioneerde Transducer, waardoor de klank nog ruimtelijker wordt.

Het comfort van een digitale piano
Behalve over het authentieke Grand Feel klaviermechaniek en de imponerende Harmonic Imaging XL klankopwekking beschikt het model CS10 over talrijke verdere interessante uitrustingskenmerken.
Bijvoorbeeld de USB Audio opname/weergave functie (MP3/WAV) of de Dual-, Split- en vierhandig modi en een omvangrijk aantal andere klanken die deze instrumenten ongelooflijk veelzijdig maken. De geïntegreerde metronoom en de sterke Lesson functie ondersteunen de pianist in spe bij het oefenen van populaire pianoliteratuur.

Grand Feel pedaal systeem
De CS10 is met het nieuwe Grand Feel Pedal systeem uitgerust. Bij dit nieuw ontwikkelde systeem komt de weerstand bij het gebruik van de drie pedalen (sustain, soft en sostenuto) overeen met het pedaalgevoel van een EX concertvleugel van Kawai.

Nog een bijzonderheid is het instellen van het punt waarop de functie van het sustainpedaal – waarmee natuurlijk ook half pedaal mogelijk is – inzet. Bovendien laat zich de intensiteit van het softpedaal instellen.

Energie sparen
Het model CS10 bevat elektronische componenten, die tot wel 50 % minder energie verbruiken (vergeleken met de voorgangers). Bovendien is de CS10 met een automatische uitschakelfunctie uitgerust. Het instrument schakelt zich uit, wanneer er voor een bepaalde tijd niet op wordt gespeeld.

MP3 Audio opname & weergave
U kunt ook eenvoudig een USB geheugenmedium aan de CS11 aansluiten en uw spel als audio file (MP3 of WAV) daarop opnemen en vervolgens aan vrienden per e-mail zenden of de opname op een CD branden. Ook het directe afspelen van songs van uw lievelingsartiest van een USB geheugenmedium in het MP3- of WAV-formaat is mogelijk.

Nuttige aansluitmogelijkheden
Naast de aansluitingen USB to Host en USB to Device beschikt de CS10 over MIDI aansluitingen en bovendien nog over audio uitgangen en regelbare audio ingangen. Dat maakt de instrumenten nog flexibeler bij het gebruik met computers en andere audio producten.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Kawai

Model

CS10

Garantie

5 jaar

Hoogte

105 cm

Breedte

151 cm

Diepte

54 cm

Gewicht

102 kg

Klavier

88 houten toetsen met Ivory Touch toetsenbeleg, Grand Feel (GF) mechaniek met drukpunt simulatie

Polyfonie

256 tonen

Pedalen

Sustain (half pedaal mogelijk), soft, sostenuto

Galm

6: kamer, Hal, kleine zaal, Grote zaal, concertzaal, Kathedraal

Klanken

80

Aanslagdynamiek

Light+, Light, Normal, Heavy, Heavy+, Off (Constant), User 1, User 2

Demo songs

29 piano en 176 Concert Magic songs

Concert Magic Songs

176

Songrecorder

10 songs, 2 sporen, max. 90.000 noten

Metronoom

ja, maatsoorten: 1/4, 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 3/8, 6/8; Tempo: 10-300 BPM

Extern geheugen

USB stick, USB diskdriver, USB vaste schijf

Hoofdtelefoonhouder

Ja

Aantal luidsprekers

4 x 7 cm, 2 x 1,4 cm luidspreker en Soundboard Transducer systeem

Versterker

45 Watt x 2 (Denon techniek)

Aansluitingen

LINE IN (L/MONO, R), LINE IN niveau instelbaar, LINE OUT (L/MONO, R), koptelefoon x 2, MIDI (IN/OUT), USB to Host, USB to Device

Stroomverbruik

55 W

BTW

Ja