Kawai CS-18

Vanaf:  3.170,00 2.990,00

Betrouwbaarheid en uitgelezen klankkwaliteit
Deze Kawai CS-18 verkeert echt in nieuwstaat. Een prachtige jonge Kawai piano met een mooi warm geluid en heerlijke aanslag.

Bij aankoop van deze piano een Genio Silent Systeem voor een meerprijs vanaf € 900,- inclusief montage.

Huren? vanaf € 63,00 per maand    Kopen? vanaf € 60,30 per maand 
Levering binnen 5 werkdagen (mits gelijkvloers en in Nederland) 

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Deze Kawai CS-18 verkeert echt in nieuwstaat. Een prachtige jonge Kawai piano met een mooi warm geluid en heerlijke aanslag.

Betrouwbaarheid en uitgelezen klankkwaliteit
De K-serie biedt qua klank en toonkwaliteit een volheid die de vergelijking met een vleugel aandurft. Door de robuuste constructie en de betrouwbaarheid zijn alle modellen van de K-serie ideaal voor kleine concertzalen, scholen en andere instituten.

Millennium III mechaniek met ABS Carbon onderdelen
Bijna al onze vleugels zijn voorzien van het Millennium III vleugelmechaniek. Dit mechaniek is reeds wereldwijd geaccepteerd, zoals te zien is aan de successen bij vele internationale pianoconcoursen over de hele wereld. Vervolgens heeft Kawai het Millennium III mechaniek ook voor de piano uitgewerkt. Het resultaat is een stabiel, sterk en precies mechaniek, dat voor het eerst in de modellen van de nieuwe K-serie wordt gebruikt. Door het integreren van het gepatenteerde ABS-carbon in de componenten van het mechaniek heeft dit een tot nu toe voor onmogelijk gehouden stabiliteit en stevigheid gekregen. Hierdoor is er nagenoeg geen wrijving in het mechaniek, wat de levensduur en stabiliteit ten goede komt. Dit is een grote verbetering in vergelijking met houten mechanieken. Het lichtere ontwerp maakt het Millennium III mechaniek zeer snel en moeiteloos te bespelen. Ondersteund door computertechniek heeft Kawai alle belangrijke onderdelen van het mechaniek opnieuw ontwikkeld om zo de flexibiliteit, repetitie en aanslagcontrole te optimaliseren. Zo heeft men bijvoorbeeld een microscopisch fijne laag op de opstoter geplaatst op het punt waar het contact maakt met de hamer. Het resultaat van deze subtiele maar belangrijke verandering biedt de speler optimale controle tijdens zacht pianissimo spel.

Nieuw ontwerp
Om de piano’s meer elegantie te geven werd een nieuwe vormgeving ontworpen. Kijk naar de details en de nieuwe designelementen van hout. Ook nieuwe vormen voor de hoeken en vele andere constructies zijn veranderd ten opzichte van de vorige modellen.
– Langere lessenaar op alle modellen
– Nieuw Soft Fall systeem voor de klep
– Nieuwe wielen

Loodvrije toetsen
“Wij geven om deze wereld”, daarom zijn de gewichten in de toetsen niet meer van lood maar van ijzer.

Klankverbetering door extra klankopeningen (Tone Spreader)
Om de klank en het volume te verbeteren zijn bij alle modellen van de nieuwe K-serie, onder de speeltafel, klankopeningen geplaatst. Dit zorgt voor een betere spreiding van het geluid. De nieuwe K-serie is een innovatieve en nieuwe ontwikkeling van Kawai. De modellen zijn niet uit oudere modellen verder ontwikkeld, maar compleet nieuw ontworpen en vormgegeven.

GESCHIEDENIS VAN KAWAI

Kawai is na Yamaha de op twee na grootste pianobouwer van Japan maar tegelijkertijd het grootste bedrijf dat uitsluitend muziekinstrumenten vervaardigt.

In 1927 richtte Koichi Kawai (1886-1955) bij Hamamatsu de naar hem genoemde pianofabriek op. Momenteel wordt het bedrijf geleid door de derde generatie.Aan het begin van de eeuw ontwikkelde zich in Japan aanvankelijk nog een bescheiden pianoproductie. De totale productie van Kawai bereikte in 1935 tien vleugels en 35 piano’s per maand. Tijdens de tweede wereldoorlog werd de fabriek geclaimd voor het produceren van oorlogstuig. In 1951 werd de pianoproductie weer opgenomen en werd het bedrijf omgezet in een vennootschap.In de jaren 50 nam de interesse voor westerse muziek in Japan sterk toe. Op scholen werd ook meer aandacht besteed aan muziek. Deze ontwikkelingen deden de vraag naar instrumenten toenemen, waardoor er grote pianofabrieken ontstonden. Yamaha en Kawai waren leiders in de markt.

Shigeru KawaiKoichis zoon Shigeru is sinds 1955 bedrijfsleider van Kawai. Hij bouwde in 1961 in Maisaka een nieuwe productiehal, waar meer dan 5000 piano’s per maand gemaakt konden worden. Wegens de toenemende vraag werd de productie meer gemechaniseerd, hetgeen in 1980 tot de bouw van nog een fabriek leidde. Hierdoor bereikte men in 1992 een productie van over de twee miljoen instrumenten.

Shigeru investeerde ook in talrijke muziekscholen en in de Kawai Acadamy of Music voor de opleiding van gekwalificeerde muziekdocenten.

Op de grote Europese markt werd er aanvankelijk weinig aandacht geschonken aan de ontwikkeling in Japan, maar in de jaren ’70 werden de goedkoopste instrumenten uit dit werelddeel serieuze concurrenten van de traditionele pianobouwers in Europa.Kawai begon in de jaren ’60 met de fabricage van elektronische instrumenten, 20 jaar later ook met digitale piano’s en percussie-instrumenten. Onder Hirotaka Kawai, die het bedrijf in 1989 overnam, werden vertegenwoordigingen in Amerika, Europa en Australië opgezet en ontstonden productielijnen in de Verenigde Staten, China en Indonesië.

Kawai stelt zich vooruitstrevend op wat betreft de verdere ontwikkeling van het piano- en vleugelmechaniek. Met ABS-carbon gebruikt men in het zogenaamde Millennium III-mechaniek een extreem licht materiaal, dat ongevoelig is voor vocht. Een nauwkeuriger aanslaggevoeligheid en hoger repeteervermogen alsmede een langere levensduur van het mechaniek zijn de grote voordelen van deze baanbrekende uitvinding.

Bij ons zijn veel Kawai vleugel en alle Kawai piano modellen te zien en te bespelen.

Shigeru Kawai logo op het frame

 

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Kawai

Model

CS-18

Serienummer

2074457

Bouwjaar

1993

Uitvoering

Zwart hoogglans

Gewicht

220 kg

Hoogte

118 cm

Breedte

150 cm

Diepte

59 cm

Land van herkomst

Japan

Garantie

5 jaar

Gratis afleverpakket t.w.v. € 450,- bestaande uit:

Transport, 1e stembeurt, luxe opdraaibank en een hygrometer

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.