Kawai CA-99

Vanaf:  3.590,00

• Incl. BTW
• Incl. verzendkosten
• Incl. 5 jaar garantie
• Incl. levering gemonteerd?

De Kawai CA99 is uitgerust met het Grand Feel III-mechanisme met houten toetsen, wat een uitzonderlijk realistisch gevoel mogelijk maakt. De lengte van de toetsen op het Grand Feel III-toetsenbord(van de voorkant van de sleutel tot de balansstift) is langer dan bij alle andere digitaal pianotoetsen. Alle 88 zwart-witte toetsen zijn volledig gemaakt van lange stukken hout. Wanneer een sensor wordt aangeslagen, wordt een verzwaarde hamer omhoog bewogen, net als bij een echt mechaniek. Bovendien zorgt het drievoudige sensor-systeem voor optimaal speelgevoel.

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Speelgevoel

Het model CA99 is voorzien van het Grand Feel III mechaniek met houten toetsen, wat een heel realistisch speelgevoel geeft. De lengte van de toetsen van het Grand Feel III klavier (van de voorkant van de toets t/m de pen van de balansbalk) is langer dan bij ieder ander klavier van een digitale piano. Voor de achtentachtig zwarte en witte toetsen gebruikt Kawai een toetsenbord die ze ook voor hun akoestische piano’s gebruiken. Net bij een normale piano, kantelt iedere toets ook hier op een balansbalk. Bij de aanslag van een toets wordt, net als bij het originele instrument, wordt een gewicht naar boven bewogen. Bovendien zorgt het 3-voudige sensorsysteem voor een optimale vertaling naar de pianoklank en andere samples.
De hamers met gegradueerde gewichten laten een echt pianogevoel ontstaan. Bovendien zijn ook in het voorste gedeelte van iedere toets van het Grand Feel III klavier gewichten aangebracht, zodat een nog betere balans tussen een sterk fortissimo (zonder vermoeidheidsverschijnselen) en een perfecte controle in het pianissimo mogelijk is. Bovendien is het Grand Feel III klavier met een drukpunt simulatie uitgerust, die voor een perfecte controle bij het pianissimo spel zorgt.
Alle 88 toetsen van het Grand Feel III klavier zijn met een op ivoor lijkend beleg uitgerust, dat de speler door een stroef oppervlak meer zekerheid en een excellente spelcontrole geeft.

Klanktechnologie

De klank van de Kawai SK-EX concertvleugel, het vlaggenschip van de akoestische instrumenten van Kawai, vormt het hart van de nieuwe CA99. Om de prachtige klank van de Shigeru vleugel zo natuurgetrouw mogelijk te kunnen reproduceren, heeft Kawai de nieuwe SK-EX Rendering klankopwekking ontwikkeld, die gekenmerkt wordt door een Multi-Channel-sampling met hoge resolutie van alle 88 toetsen, gecombineerd met de nieuwste resonantie modelling technologie. De Multi-Channel-sampling bevat de klank, opgenomen vanuit meerdere posities van de Shigeru Kawai concertvleugel, die een breder spectrum kan reproduceren en zodoende meer levendige en authentieke klankveranderingen bij een dynamisch spel mogelijk maakt. Deze natuurlijke en expressieve klank wordt nog rijker door het gebruik van Physical Modelling met nieuw ontwikkelde resonantie algoritmen. De complexe totale klank, die samengesteld is uit de snaren, de pedalen en vele andere onderdelen van een akoestische concertvleugel, geeft de speler het gevoel alsof hij achter een echt instrument zit.

Luidsprekersysteem via zangbodem

De CA 99 zet de succesvolle samenwerking met de gerenommeerde HiFi fabrikant ONKYO voort. Behalve Hi-End Audio signaalleiding, digitale eindtrappen en de hoogwaardige versterker van de koptelefoon is de CA99, naast zijn unieke zangbodemsysteem, met nieuwe luidsprekers met 360 graden diffusors uitgerust. Deze speciaal ontwikkelde componenten zorgen voor een ruimtelijke klankbeleving. Met het TwinDrive Soundboard systeem is Kawai erin geslaagd een breed frequentiespectrum direct via de zangbodem weer te geven. De zangbodem wordt met twee transducers in trilling gebracht, zodat er geen extra basluidsprekers nodig zijn. Zo worden de trillingen op dezelfde manier als bij een echte piano aan de zangbodem afgegeven. Dit systeem is gebaseerd op de natuurlijke resonantie van akoestische piano´s en is daarom van een betere kwaliteit dan een normaal luidsprekersystemen.

Ruime keuze aan klanksoorten

Behalve met de nieuwe SK-EX Rendering klankopwekking is de CA99 nog met de populaire Harmonic Imaging XL technologie uitgerust. Deze bevat akoestische pianoklanken en een grote keuze aan extra klanken. Zo vindt u bijvoorbeeld de klank van de grote Kawai EX concertvleugel, van de middelgrote Shigeru Kawai vleugel SK-5 en van de akoestische Kawai piano K-60. Deze geven de speler de mogelijkheid ook eens verschillende klankkarakteristieken van verschillende afmetingen van vleugels of de karakteristiek van een akoestische piano te leren kennen.
Behalve over pianoklanken beschikt de CA99 over een uitgebreide keuze aan verdere klanken, zoals bijv. E-piano´s, Hammond- of kerkorgel, strijkers- of ook koorklanken, die de musicus een zeer afwisselend spel van de meest uiteenlopende genres mogelijk maken. De Dual modus maakt het gelijktijdig spelen van twee verschillende klanken (bijv. vleugel en strijkers) op het klavier mogelijk, terwijl de Split resp. vierhandig modus een onderverdeling van het klavier in een linker en een rechter gedeelte mogelijk maakt.

Aanpassing klankkarakter met behulp van Virtual Technician

Met de geïntegreerde Virtual Technician functie in de CA99 kan het klankkarakter van de gekozen piano-, clavecimbel- of E-pianoklank eenvoudig via de display worden veranderd. Zo kan men bijvoorbeeld de intensiteit van de resonanties van snaren, dempers en klankkast of het geluid van de terugvallende hamers instellen. Men kan zelfs de toonhoogte en het volume van enkele afzonderlijke tonen veranderen en vervolgens op een favoriete geheugenplaats opslaan.

Bluetooth en MIDI

Naast de MIDI aansluitingen, waarmee een verbinding met andere MIDI toestellen kan worden gemaakt, is de CA99 digitale piano ook met Bluetooth MIDI en Bluetooth Audio techniek uitgerust, die een draadloze communicatie met ondersteunde Smart Devices (bijv. smartphone of tablet) mogelijk maakt.
Door de moderne uitrusting met Bluetooth Audio wordt de CA99 ook klankcentrale in uw eigen huis en dat zelfs met apt-X Audio Standard met hogere kbps voor een betere klankkwaliteit.
De nieuwe communicatiestandaard van Kawai geeft bovendien de mogelijkheid de CA99 compleet door iOS of ondersteunde Android apparaten aan te sturen en dat eenvoudig met behulp van Bluetooth MIDI.

USB-aansluitingen

De CA99 is met USB-aansluitingen uitgerust, die u niet alleen de mogelijkheid bieden om MIDI gegevens met een aangesloten computer uit te wisselen, maar u kunt ook bijvoorbeeld gegevens direct op een USB geheugenmedium opslaan of van een USB geheugenmedium direct in het instrument laden.
Ook het directe afspelen van songs van uw lievelingsartiest in het MP3- of WAV-formaat is mogelijk. U kunt ook uw eigen spel in het MP3- of WAV-formaat opnemen en bijvoorbeeld aan uw vrienden per e-mail sturen, de songs op een smartphone of een computer beluisteren of op uw computer op een cd branden.

Premium Audio hardware van Onkyo

Ontwikkeld in samenwerking met Onkyo, een van de toonaangevende Japanse Premium Audio producenten, is de CA99 het eerste instrument waarin speciale componenten voor een High-End Audio weergave gebruikt worden.
Met innovatieve technologieën, zoals bijv. 1-Bit Processing, Dual DAC Signal Conversion en de DIDRC Filtering van Onkyo, wordt de klankweergave van de Shigeru Kawai concertvleugel heel helder en krachtig. Ook het spelen via koptelefoon wordt dankzij de geïntegreerde krachtige koptelefoonversterker Discrete Spectra Moduls een mooie belevenis.

De CA99 overtuigt niet alleen door zijn hoge kwaliteit van de verschillende onderdelen binnenin het instrument. Ook zijn nieuwe moderne design is een blikvanger. Het is een nieuwe interpretatie van het klassieke pianodesign. De slanke zijkant, de hoogwaardige afwerking en de langzaam sluitende klavierklep ronden de elegante aanblik in zijn totaliteit af.

kenmerken:

 • Mechaniek: Grand Feel III
 • Belangrijkste oppervlak: Ivory / Ebony Touch
 • Toetsen: 88
 • Muziekstandaard verstelbaar: 6 niveaus, extra breed met bekleed met leer
 • Pedalen: Grand Feel-pedaalsysteem: Sustain (geschikt voor halfpedaal), Soft (geschikt voor halfpedaal), Sostenuto
 • Afmetingen: B 144,50 x H 101,00 x D 47,00 cm
 • Gewicht: 83 kg
 • Sensortype: Hamersensor 3-voudig
 • Snelle dynamiek: Licht 1-4, Normaal, zwaar 1-4, Off (Constant)
 • Geluidssysteem: SK-EX Multi Channel 88 Key Rendering en Harmonic Imaging ™ XL, 88 key sampling
 • Geluiden: 90, Shigeru Kawai EX concertvleugel met 10 weergave van de grote vleugels: Shigeru Kawai EX, Kawai EX, SK-5
 • Polyfonie: 256
 • Toetsenbordmodi: dubbele modus, gesplitste modus, vierhandige modus (inclusief volume / balansregeling)
 • Nagalm: kamer, lounge, kleine hal, concertzaal, livezaal, kathedraal
 • Effecten: stereovertraging, pingvertraging, drievoudige vertraging, refrein, klassiek refrein, tremolo, klassiek tremolo, automatisch pannen, klassiek automatisch pannen, Phaser, roterend, combinatie-effecten x 4, versterkte effecten x 3
 • Moods: Equal (alleen piano), Pure (Major), Pure (Minor), Pythagoras, Meantone, Werckmeister III, Kirnberger III, Equal (Flat), Equal (Stretch), USER
 • Metronoom / maatsoort: 10 maatsoort + 100 ritmes, tempo en volume instelbaar
 • Recorder: USB-geheugen: MP3 / WAV opnemen en afspelen, AB-lus; Intern: MIDI 10 nummers, 2 nummers – max. 90.000 biljetten
 • Lesfunctie: in totaal 542 titels. Titels van Czerny, Burgmüller, Beyer, Bach, Chopin en Hanon (incl. Muziekboek); Titel van Alfred zonder muziekboeken. Daarnaast vingertraining met 4 schalen (majeur, n mineur, b mineur, mineur), 2 arpeggio’s, 2 cadans en 2 akkoordoefeningen in alle toetsen met evaluatiefunctie
 • Pianomuzieknummers: 205
 • Concert Magic Songs: 176
 • Demosongs: 39
 • Display: 5 inch LCD touchscreen
 • Bluetooth: Bluetooth (Ver.4.0; GATT-compatibel), compatibel met de Bluetooth Low Energy MIDI-specificatie, Bluetooth-audio met apt-X
 • Registraties: ja, 100 favoriete herinneringen
 • Geluidssysteem: TwinDrive op houten zangbodem, luidspreker van 4 x 8 cm (met diffuser) + tweeter van 2 x 2 cm; ONKYO-versterker, ONKYO SpectraModule ™ hoofdtelefoon versterker, ONKYO-signaalverwerking
 • Vermogen: 3 x 45 W
 • Stroomverbruik: 55W

Virtuele technicus:

 • Touch curve
 • Intonatie
 • Resonantie diepte
 • Demper resonantie
 • Demper geluid
 • String resonantie
 • Ongedempte snaar resonantie
 • Kast resonantie
 • Toets-led effect
 • Terugval geluid
 • Hamer geluid
 • Hammer vertraging
 • Top Board
 • Verval tijd
 • Tijd vrijgeven
 • Minimale aanraking
 • Stretch stemmen
 • temperament
 • Temperament sleutel
 • Sleutelvolume
 • Half-pedaal aanpassing
 • Zachte pedaal diepte
 • stemming
 • Demper vasthouden

verbindingen:

 • LINE IN (stereo mini-jack)
 • LINE IN niveau verstelbaar
 • LIJN UIT (L / MONO, R)
 • LINE OUT-bediening
 • Hoofdtelefoon x 2 (stereo mini-jack en 6,3 mm stereo jack)
 • MIDI (IN / UIT)
 • USB naar host
 • USB naar apparaat

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Kawai

Model

CA99

Garantie

5 jaar

Hoogte

111 cm

Breedte

145 cm

Diepte

47 cm

Gewicht

83 kg

Misschien bent u geïntereseerd in…