Grotrian Steinweg GP160

 10.380,00  7.990,00

In onze eigen werkplaats totaal gereviseerd en o.a. voorzien van nieuwe stempennen. De vleugel is grotendeels nog voorzien van de originele zeer goede materialen. Deze vleugel heeft ook nog zijn prachtig ivoren toetsbeleg en ebbenhouten halve tonen. Dit instrument klinkt en speelt werkelijk fantastisch en heeft een prettige lichte aanslag.  Zoekt u een topklasse vleugel, dan moet u dit instrument echt geprobeerd hebben.

Kopen? € 161,13 per maand
Levering binnen 5 werkdagen (mits gelijkvloers en in Nederland) 

aanbieding

Op voorraad

Beschrijving

Grotrian Steinweg GP160

Kenmerken

Hout
Voor onderdelen in de piano’s en vleugels die solide moeten zijn en een grote belasting moeten kunnen verdragen wordt massief beukenhout gebruikt, bijvoorbeeld de vleugelpoten en het rast. Voor de zangbodem wordt zorgvuldig geselecteerd hout van sparren gebruikt die minstens 200 jaar oud zijn en een langzame groei hebben doorgemaakt. Van dit hout staan de jaarringen zeer dicht op elkaar, waardoor het uitermate geschikt is voor zangbodems van de hoogste kwaliteit.

Sterrast
Kenmerkend voor de Grotrian piano’s en vleugels is het gebruik van het sterrast. Dit ontwierp Grotrian Steinweg begin vorige eeuw, omdat dit de beste constructie bleek om de enorme spankracht, die op een piano staat, zo optimaal mogelijk te verdelen, waardoor de meeste stabiliteit werd bereikt.

Het frezen en boren van het sterrast, de zijwanden van de piano, de sierlijsten en de slotlijsten worden met de hand uitgevoerd, omdat hiermee de hoogst mogelijke precisie wordt bereikt.

Frame en rast
De verbinding van het gietijzeren frame met het sterrast is zeer goed bestand tegen de ruim 20 ton snaarspanning en geeft de Grotrian instrumenten een uitzonderlijk goede stabiliteit.

Het bijzondere aan het Grotrian-Steinwegframe zijn de volledig gesloten en geprofileerde rand en de exact berekende kruisdelen die zijn gegoten in het frame. De gietijzeren frames worden gegoten door gespecialiseerde leveranciers. Vervolgens worden ze computergestuurd geboord en gefreesd en op de juiste plaats met aanhangstiften voor de snaren voorzien. Na zorgvuldige controle krijgt het oppervlak een eindbehandeling in de eigen fabriek in Braunschweig.

Lak
De vernieuwde spuitcabines, waarin de krasbestendige lak wordt aangebracht, zijn van de nieuwste techniek voorzien. Vele kastdelen worden in een speciale ruimte geschuurd, gelakt en gedroogd.

Handgemaakt
Na het maken van de afzonderlijke delen begint stap voor stap de handmatige montage van elk instrument. Het rast, de zangbodem, de ribben en de kammen worden aan elkaar gelijmd. Het gietijzeren frame wordt eraan vastgeschroefd, de gaten voor de stempennen worden voorgeboord en de snaren worden opgezet.

Vervolgens wordt het instrument op maat gefreesd en worden het klavier en het RENNER mechaniek gemonteerd, die uit speciale staalprofielen is opgebouwd zodat deze een uiterst stabiele basis vormt. Daarna worden klavier en mechaniek met grote precisie afgesteld en wordt het instrument meerdere malen gestemd, gereguleerd en geïntoneerd.

Bij al deze stappen is een fijne motoriek, veel geduld, een vaste hand en een geoefend gehoor van groot belang.

Precisie
Het binnenwerk van een piano of vleugel wordt pas op het laatst in het kastwerk gebouwd. Deze unieke pianobouwmethode, die een specialiteit is van Grotrian Steinweg, vereist maximale precisie. Hiermee kan tot het laatst bepaald worden welke uitvoering er om het klanklichaam gebouwd wordt. Zo kan Grotrian enerzijds met een constante kwaliteit produceren en anderzijds snel reageren op wensen van klanten.

Deze vleugel is voorzien van een RENNER mechaniek

 

 

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Grotrian Steinweg

Model

GP160

Hoogte

100 cm

Breedte

150 cm

Lengte

160 cm

Gewicht

280 kg

Uitvoering

Zwart zijdeglans

Land van herkomst

Duitsland

Bouwjaar

1933

Serienummer

62457

Garantie

5 jaar

Gratis afleverpakket t.w.v. € 450,- bestaande uit:

Transport, 1e stembeurt, luxe opdraaibank en een hygrometer

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.

BTW

Nee