Grotrian Steinweg Canto SG2

 18.450,00

BVK_Siegel_GERMANY2-e1442662234270Grotrian-Steinweg maakt gebruik van het Yamaha SG2 silentsysteem. Op dit moment behoort het tot de betere systemen.

5BB424D7119F461CAE0B13638B7FC610_12005
De Canto is een product van vooruitstrevende techniek en ontwikkeling, gegoten in een functionele en moderne vorm. Deze piano is speciaal ontworpen voor muzikanten die willen genieten en geen compromissen tolereren. Gewoon een prof voor professionals.

Levertijd onbekend

Categorie:

Beschrijving

Grotrian Steinweg Canto SG2

Grotrian-Steinweg maakt gebruik van het Yamaha SG2 silent systeem. Op dit moment behoort het tot de betere systemen.
De Canto is een product van vooruitstrevende techniek en ontwikkeling, gegoten in een functionele en moderne vorm. Deze piano is speciaal ontworpen voor muzikanten die willen genieten en geen compromissen tolereren. Gewoon een prof voor professionals.

Hieronder volgen eerst de kenmerken van het SG2 silent systeem en daarna van het akoestische deel.

5BB424D7119F461CAE0B13638B7FC610_12005Kenmerken Yamaha SG2 silent systeem

Met behulp van een speciaal ingebouwd silent systeem kunt u op deze akoestische piano met koptelefoon stil spelen, zonder dat u wordt gestoord of dat u iemand anders stoort. Wanneer dit systeem is ingeschakeld, bewegen de hamers nog wel, maar raken ze de snaren niet meer. Speciale optische sensoren onder de toetsen registreren de aanslag en geven dit door aan de digitale klankmodule. Zo speelt u met het voordeel van een stil, digitaal systeem, terwijl u toch blijft profiteren van de authentieke aanslag van een akoestische piano.

De optische sensoren die onder de toetsen zitten zijn een soort plastic plaatjes met een van licht naar donker verlopende grijze kleur. Op de bodem van de klaviertafel is een rail gemonteerd die voortdurend laserlicht uitstraalt. Zodra een toets wordt ingedrukt, wordt dit licht op een bepaalde manier door het plaatje onderbroken, afhankelijk van de diepte en de snelheid bij het indrukken van de toetsen. Deze informatie wordt doorgegeven aan de CPU en omgezet in geluid. Het pianogeluid van het Yamaha SG2 silent systeem is gesampled van de Yamaha CFIIIS-concertvleugel.

Het bedieningspaneel van de SG2 controller zit binnen handbereik links onder de klaviertafel. Hiermee kunt u pianomuziek opnemen en afspelen. U heeft de beschikking over tien verschillende geluiden, waarvan drie piano en u kunt ook twee geluiden met elkaar combineren, bijv. piano en strijkers. Verder kan de klankkleur ingesteld worden van zacht naar helder en zijn er diverse effecten mogelijk. Er zijn aansluitingsmogelijkheden voor USB, MIDI en AUX om muziekstukken op te nemen en af te spelen. Voorgeprogrammeerd zijn 50 klassieke stukken. Met behulp van speciale Yamaha Apps beleeft u nog meer plezier aan dit SG2 systeem.

Om energie te besparen schakelt het systeem zichzelf automatisch uit wanneer er een half uur lang niet is gespeeld.

Kenmerken Grotrian-Steinweg

Hout
Voor onderdelen in de piano’s en vleugels die solide moeten zijn en een grote belasting moeten kunnen verdragen wordt massief beukenhout gebruikt, bijvoorbeeld de vleugelpoten en het rast. Voor de zangbodem wordt zorgvuldig geselecteerd hout van sparren gebruikt die minstens 200 jaar oud zijn en een langzame groei hebben doorgemaakt. Van dit hout staan de jaarringen zeer dicht op elkaar, waardoor het uitermate geschikt is voor zangbodems van de hoogste kwaliteit.

Sterrast
Kenmerkend voor de Grotrian piano’s is het gebruik van het sterrast. Dit ontwierp Grotrian Steinweg begin vorige eeuw, omdat dit de beste constructie bleek om de enorme spankracht, die op een piano staat, zo optimaal mogelijk te verdelen, waardoor de meeste stabiliteit werd bereikt.
Het frezen en boren van het sterrast, de zijwanden van de piano, de sierlijsten en de slotlijsten worden met behulp van computer gestuurde (CNC) machines uitgevoerd, omdat hiermee de hoogst mogelijke precisie wordt bereikt.

Frame en rast
De verbinding van het gietijzeren frame met het sterrast is zeer goed bestand tegen de ruim 20 ton snaarspanning en geeft de Grotrian instrumenten een uitzonderlijk goede stabiliteit.
Het bijzondere aan het Grotrian-Steinwegframe zijn de volledig gesloten en geprofileerde rand en de exact berekende kruisdelen die zijn gegoten in het frame. De gietijzeren frames worden gegoten door gespecialiseerde leveranciers. Vervolgens worden ze computergestuurd geboord en gefreesd en op de juiste plaats met aanhangstiften voor de snaren voorzien. Na zorgvuldige controle krijgt het oppervlak een eindbehandeling in de eigen fabriek in Braunschweig.

Lak
De vernieuwde spuitcabines, waarin de krasbestendige lak wordt aangebracht, zijn van de nieuwste techniek voorzien, waardoor de uitstoot geminimaliseerd is. Dit beschermt zowel de gezondheid van de medewerkers van Grotrian als het milieu. Vele kastdelen worden in een elektronisch gestuurde ruimte geschuurd, gelakt en gedroogd. De lak wordt vrijwel zonder verlies aangebracht, wat niet alleen geld bespaart, maar ook het milieu ontziet.
Overigens produceert Grotrian niet alleen klassiek zwart hoogglans, maar kan naar wens ook fraai beitsen en fineren in bijvoorbeeld walnoot, kersen, palissander of taxus.

Handgemaakt
Na het maken van de afzonderlijke delen begint stap voor stap de handmatige montage van elk instrument. Het rast, de zangbodem, de ribben en de kammen worden aan elkaar gelijmd. Het gietijzeren frame wordt eraan vastgeschroefd, de gaten voor de stempennen worden voorgeboord en de snaren worden opgezet.
Vervolgens wordt het instrument op maat gefreesd en worden het klavier en het mechaniek gemonteerd, die uit speciale staalprofielen is opgebouwd zodat deze een uiterst stabiele basis vormt. Daarna worden klavier en mechaniek met grote precisie afgesteld en wordt het instrument meerdere malen gestemd, gereguleerd en geïntoneerd.
Bij al deze stappen is een fijne motoriek, veel geduld, een vaste hand en een geoefend gehoor van groot belang.

Precisie
Het binnenwerk van een piano of vleugel wordt pas op het laatst in het kastwerk gebouwd. Deze unieke pianobouwmethode, die een specialiteit is van Grotrian Steinweg, vereist maximale precisie. Hiermee kan tot het laatst bepaald worden welke uitvoering er om het klanklichaam gebouwd wordt. Zo kan Grotrian enerzijds met een constante kwaliteit produceren en anderzijds snel reageren op wensen van klanten.

Gecertificeerde kwaliteit
Tijdens het bouwen van de Grotrian Steinweg piano’s en vleugels worden alle onderdelen in elke productiefase steeds gecontroleerd en wordt het instrument zorgvuldig getest op kwaliteit en geluid. De laatste inspectie wordt door de leiding van het bedrijf persoonlijk gedaan. Een instrument mag pas de fabriek verlaten als men ervan overtuigd is dat de kwaliteit perfect is. Niet voor niets was Grotrian de eerste pianobouwer van de wereld met een kwaliteitsmanagementsysteem dat volgens de DIN ISO 9001 norm werd gecertificeerd.

Lees hier de complete historie van Grotrian Steinweg

Alle belangrijke Grotrian-Steinweg Piano’s en Vleugels kunt u bij ons beluisteren.

Bekijk ook onderstaande video

 

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Grotrian Steinweg

Model

Canto SG2

Uitvoering

Zwart hoogglans

Hoogte

115

Breedte
Diepte

54

Gewicht

220

Land van herkomst

Duitsland

Garantie

5 jaar

Gratis afleverpakket t.w.v. € 450,- bestaande uit:

Transport, 1e stembeurt, luxe opdraaibank en een hygrometer

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.