Gebr Perzina GP129

Vanaf:  5.140,00 4.850,00

• Incl. 5 jaar garantie
• Incl. gratis service stembeurt
• Incl. opdraaibank en hygrometer
 Incl. gratis levering
Mooie concertpiano met een prima geluid en speelaard. Deze piano zal u door zijn hoogte doen denken aan een vleugel. Zeer aangename piano die u echt eens zou moeten proberen.

Bij aankoop van deze piano een adsilent systeem voor een meerprijs van € 1.990,- inclusief montage.

Huren? vanaf € 102,00 per maand    Levering: binnen 5 werkdagen 

 

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Geschiedenis van Gebr. Perzina

Tegenwoordig komen we drie soorten piano’s en vleugels van het bekende merk Gebr. Perzina tegen: de beroemde vooroorlogse originele Gebr. Perzina en een moderne naoorlogse Duitse en een Chinese variant.

Gebr. Perzina werd in 1871 te Schwerin opgericht door de broers Albert en Julius Perzina.  Voor ze aan hun eigen bedrijf begonnen, waren ze,  zoals gebruikelijk in die tijd,  eerst in de leer geweest bij diverse andere pianobouwers (o.a. Bechstein en Rönisch). Schwerin was de hoofdplaats van het toenmalige groothertogdom Mecklenburg-Schwerin. De zaken liepen goed en Gebr. Perzina mocht zich weldra ‘Hoffabrikant’ noemen. Hoewel broer Albert zich al snel terugtrok uit het bedrijf bleef de toevoeging ‘Gebr.’ in de naam gehandhaafd. In 1897 overleed Julius Perzina en naam zijn schoonzoon Daniel Huss de leiding over. Onder zijn leiding (van 1897 tot 1917) kwam het bedrijf tot grote bloei en produceerde het zo’n 1000 piano’s per jaar.

Tijdens de eerste wereldoorlog werd de pianoproductie stilgelegd moest er oorlogsmateriaal vervaardigd worden. In 1917 nam de Nederlandse vliegtuigbouwer Anthony Fokker het bedrijf over. Na WOI zag Fokker zich genoodzaakt Schwerin te verlaten en keerde hij terug naar Nederland. Vanaf 1920 verhuurde hij de fabriek aan Otto Libeau, die samen met Wilhelm Meyer onder de naam Gebr. Perzina GmbH opnieuw piano’s ging bouwen. Midden jaren ’30 verliet Libeau de firma en zette Meyer het bedrijf alleen voort.

Na de Tweede Wereldoorlog vervaardigde Perzina onder staatstoezicht piano’s in het zestig kilometer zuidelijker gelegen Lenzen. In 1972 werd het bedrijf onteigend en net als vele andere Oost-Duitse pianobedrijven ondergebracht bij de VEB Deutsche Pianoforte-Union in Leipzig. De kwaliteit van de piano’s uit deze periode was beduidend minder dan voorheen, zoals vrijwel alle piano’s die in voormalig Oost-Duitsland werden geproduceerd. Gelukkig braken er weer andere tijden aan.
Met behulp van de Duitse Treuhand Anstalt werd na de val van de Muur in 1990 geholpen met de privatisering en het aantrekken van nieuwe investeerders.

In de jaren negentig werd het bedrijf verkocht aan Music Brokers International B.V. uit Nederland. De pianobouw in het Duitse Lenzen vond men niet rendabel genoeg, dus werd de productie al spoedig verplaatst naar Yantai, China.

Hieronder een filmpje over Renner

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Gebr Perzina

Model

UP129

Uitvoering

Zwart hoogglans

Serienummer

7780822

Bouwjaar

2009

Breedte

151 cm

Hoogte

129 cm

Diepte

62 cm

Gewicht

215 kg

Land van herkomst

China

Garantie

5 jaar

BTW

Nee