friedrich GROTRIAN Studio

 9.800,00

De friedrich GROTRIAN Studio is ontstaan door in te spelen op de vele behoeften van instellingen zoals scholen, muziekscholen en conservatoria en dergelijke. De compacte vorm van de Studio belichaamt eenvoudige tijdloze elegantie. Het oppervlak van de kast is sterk en vraagt weinig onderhoud in het dagelijks gebruik. Zoals alle instrumenten van Grotrian geldt ook hier: 100% made in Braunschweig, Germany. In prachtige witte uitvoering.

Kopen? € 192,17 per maand
Levertijd onbekend

Categorie:

Beschrijving

friedrich GROTRIAN Studio

Een kwaliteitspiano voor een redelijke prijs. Genoemd naar de oprichter van het bedrijf. De klank is rijk aan facetten en maakt deze piano geschikt voor alle muziekstijlen, van klassiek tot populair. Ideaal als instapmodel voor beginnende pianisten die zich nog niet in een bepaalde richting ontwikkeld hebben.

Filosofie achter de friedrich GROTRIAN: “Wanneer pianospelen niet bij de eerste tonen plezier geeft, brengt het nooit plezier. Juist voor een beginnende pianist is het belangrijk op een piano te leren spelen die zeer goed klinkt, zodat het gehoor goed geschoold wordt. En: zodat het spelen leuk wordt. Want alleen dan worden beginners gevorderden.”

De friedrich GROTRIAN is uitgevoerd met een traditioneel rast. Hierdoor kan een rondom gesloten frame toegepast worden, wat grote stabiliteit aan de piano geeft. De zangbodem is van hoogwaardig sparrenhout. Aan de binnenkant steken mooie staalblauwe stempennen door een roodgouden frame. Het klavier en mechaniek zijn zorgvuldig samengesteld en op elkaar afgestemd.

Kenmerken Grotrian Steinweg

Hout. Voor onderdelen in de piano’s en vleugels die solide moeten zijn en een grote belasting moeten kunnen verdragen wordt massief beukenhout gebruikt, bijvoorbeeld de vleugelpoten en het rast. Voor de zangbodem wordt zorgvuldig geselecteerd hout van sparren gebruikt die minstens 200 jaar oud zijn en een langzame groei hebben doorgemaakt. Van dit hout staan de jaarringen zeer dicht op elkaar, waardoor het uitermate geschikt is voor zangbodems van de hoogste kwaliteit.

Frame en rast. De verbinding van het gietijzeren frame met het rast is zeer goed bestand tegen de 20 ton snaarspanning en geeft de Grotrian instrumenten een uitzonderlijk goede stabiliteit. Het bijzondere aan het Grotrian-Steinwegframe zijn de volledig gesloten en geprofileerde rand en het exact berekende versterkingskruis die zijn gegoten in het frame. De gietijzeren frames worden gegoten door zeer gespecialiseerde leveranciers. Vervolgens worden ze computergestuurd geboord en gefreesd en op de juiste plaats met aanhangstiften voor de snaren voorzien. Na zeer zorgvuldige controle krijgt het oppervlak een eindbehandeling in de eigen fabriek in Braunschweig.

Lak. De speciale spuitcabines, waarin de krasbestendige lak wordt aangebracht, zijn van de nieuwste techniek voorzien, waardoor de uitstoot geminimaliseerd is. Dit beschermt zowel de gezondheid van de medewerkers van Grotrian als het milieu. Vele kastdelen worden in een elektronisch gestuurde ruimte geschuurd, gelakt en gedroogd. De lak wordt vrijwel zonder verlies aangebracht, wat niet alleen geld bespaart, maar ook het milieu ontziet.

Handwerk. Na het maken van de afzonderlijke delen begint stap voor stap de handmatige montage van elk instrument. Het rast, de zangbodem, de ribben en de kammen worden aan elkaar gelijmd. Het gietijzeren frame wordt eraan vastgeschroefd, de gaten voor de stempennen worden voorgeboord en de snaren worden opgezet. Vervolgens wordt het instrument op maat gefreesd en wordt de klaviertafel gemonteerd, die uit speciale staalprofielen is opgebouwd zodat deze een uiterst stabiele basis vormt voor het klavier en het mechaniek. Daarna worden het klavier en het mechaniek met grote precisie ingezet en afgesteld en wordt het instrument meerdere malen gestemd, gereguleerd en geïntoneerd. Bij al deze stappen is een fijne motoriek, veel geduld, een vaste hand en een geoefend gehoor van groot belang.

Precisie. Het binnenwerk van een piano of vleugel wordt pas op het laatst in het kastwerk gebouwd. Deze unieke pianobouwmethode, die een specialiteit is van Grotrian-Steinweg, vereist maximale precisie. Hiermee kan tot het laatst bepaald worden welke uitvoering er om het klanklichaam gebouwd wordt. Zo kan Grotrian enerzijds met een constante kwaliteit produceren en anderzijds snel reageren op wensen van klanten.

Gegarandeerde kwaliteit. Tijdens het bouwen van de Grotrian-Steinweg piano’s en vleugels worden alle onderdelen in elke productiefase steeds gecontroleerd en wordt het instrument zorgvuldig getest op kwaliteit en geluid. De laatste inspectie wordt door de leiding van het bedrijf persoonlijk gedaan. Een instrument mag pas de fabriek verlaten als men ervan overtuigd is dat de kwaliteit perfect is. Niet voor niets was Grotrian de eerste pianobouwer van de wereld met een kwaliteitsmanagementsysteem dat volgens de DIN ISO 9001 norm werd gecertificeerd.

Lees hier de complete historie van Grotrian-Steinweg

Alle belangrijke Grotrian-Steinweg piano’s kunt u bij ons beluisteren.

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Grotrian Steinweg

Model

Friedrich Grotrian Studio

Uitvoering

Wit

Hoogte

110

Breedte
Diepte

52

Gewicht

210

Land van herkomst

Duitsland

Garantie

5 jaar

Gratis afleverpakket t.w.v. € 450,- bestaande uit:

Transport, 1e stembeurt, luxe opdraaibank en een hygrometer

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.