Berger M116

Vanaf:  4.660,00 4.400,00

• Incl. 5 jaar garantie
• Incl. gratis service stembeurt
• Incl. opdraaibank en hygrometer
 Incl. gratis levering
Deze Berger M116 piano verkeert in een zeer goede staat. Tijdens de DDR periode mocht het wereld beroemde merk Aug Forster Löbau niet onder deze naam in West Europa verkocht worden. Daarom werd er gekozen voor de naam BERGER Löbau. Het meubel is uitgevoerd in prachtig zwart zijdeglans.  Vanzelfsprekend is de aanslag en geluid van absolute topkwaliteit.  Voor de prijs van een Aziatische middenklasse  piano, koop je nu een echte topklasse piano. Bespeel deze piano eens en vergelijk het met de vele andere piano’s in onze showroom.

Bij aankoop van deze piano een adsilent systeem voor een meerprijs van € 1.990,- inclusief montage. 

Huren? vanaf € 93,00 per maand    Levering: binnen 5 werkdagen 

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Berger M116 (Aug Forster Löbau)

Deze Berger M116 piano verkeert in een zeer goede staat. Tijdens de DDR periode mocht het wereld beroemde merk Aug Forster Löbau niet onder deze naam in West Europa verkocht worden. Daarom werd er gekozen voor de naam BERGER Löbau. Het meubel is uitgevoerd in prachtig zwart zijdeglans.  Vanzelfsprekend is de aanslag en geluid van absolute topkwaliteit.  Voor de prijs van een Aziatische middenklasse  piano, koop je nu een echte topklasse piano. Bespeel deze piano eens en vergelijk het met de vele andere piano’s in onze showroom.

August Forster piano

Geschiedenis van August Förster (BERGER Löbau) piano’s en vleugels

De in 1829 in Oberseifersdorf (in het uiterste puntje van de Duitse deelstaat Saksen, tegen Polen en Tsjechië aan) geboren Friedrich August Förster bouwde in 1859 in Löbau zijn eerste piano. In 1862 richtte hij buiten de stad zijn eerste fabriek op.

Na de dood van August Förster in 1897 nam zijn zoon Cäsar de leiding over. Hij richtte ook een fabriek op in Georgswalde – Bohemen – Tsjechië, om de belangrijke afzetmarkt van het toenmalige keizer- en koninkrijk Oostenrijk-Hongarije te kunnen bedienen.

Fabriek August Forster

Nadat Cäsar Förster in 1915 voortijdig kwam te overlijden, zetten zijn beide zonen Gerhard en Manfred Förster het bedrijf voort. Er werden in de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw zeer goede en ook bijzondere instrumenten gebouwd. Net als bij Blüthner, Bechstein, Ibach enz. kan een vooroorlogse Förster uit Duitsland en ook nog die uit Tsjechië, wedijveren met een hedendaags topinstrument.

De vestiging van de Försterfabriek in Bohemen werd echter in 1945 door de Tsjechische regering onteigend en de productie werd voortgezet door de Tsjechische pianofabriek Petrof. De kwaliteit van de materialen daalde, alsmede de motivatie van de werknemers. De in de Tsjechische Petrof fabriek gebouwde piano’s onder de naam August Förster zijn dan ook minder van kwaliteit dan de Oostduitse, in Löbau geproduceerde August Försterpiano’s. De kwaliteit van de Förster piano’s uit Löbau was (net als bij Blüthner) beter dan die van andere DDR-instrumenten, zoals Zimmermann, Rönisch, Geyer enz.

Aangezien de Tjechische en de Oostduitse Försterfabrieken nu elkaars concurrenten waren, ontstond er een strijd over de naam “Förster”. Deze naam mocht destijds in de Benelux alleen gebruikt worden door de Tsjechische fabriek, hoewel de Tsjechische Förster in de rest van de wereld “Weinbach” heette. In Nederland werd de betere Oostduitse August Förster verkocht onder de naam “Berger Löbau”. Later werd het “Förster Löbau” en kreeg de Tsjechische Förster de naam “Weinbach” of “Förster”.

Vrij snel na de val van de Muur (na de Wende in 1991) hoorde Förster weer tot de topinstrumenten en heeft Wolfgang Förster reprivatisering van het familiebezit weten te bewerkstelligen.

De economische recessie aan het begin van de jaren ’90 van de twintigste eeuw leidde tot een reorganisatie van de productie en het personeel. In de jaren daarna volgden talrijke investeringen in de verbetering en ontwikkeling van de eigen pianoproductie. Eigenaar Wolfgang Förster, die samen met zijn dochter Annekatrin het bedrijf leidde is in 2012 overleden.

 

Extra informatie

Specificaties Informatie
Merk

Berger

Model

M116

Hoogte

116 cm

Breedte

153 cm

Diepte

58 cm

Gewicht

235 kg

Uitvoering

Zwart zijdeglans

Land van herkomst

DDR

Bouwjaar

1980

Garantie

5 jaar

Serienummer

151749

Gratis afleverpakket t.w.v. € 450,- bestaande uit:

Transport, 1e stembeurt, luxe opdraaibank en een hygrometer

Gratis transport

Nederland, mits gelijkvloers of passende lift. Transport buitenland in overleg.